Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво, морав да го форматирам компјутерот па подоцна се сетив дека ми се избришаа информациите за преписка односно Молба номер и ПИН, каде ќе можам да ги најдам истите дали знаете ?
Zavisi, koj kako se snajde...moja preporaka, dodeka se ceka da se uci jazik sto moze podobro, koj kade planira da zamine...bez jazik da znaes, na pr. germanski za u Germanija, Svajc, Austrija tesko da najdes dobra rabota ako ne si expert u nekoja rabota... Sertifikati (megunarodni priznaeni) e golema prednost da se ima, angliski prednost isto i t.n.... I do covekot e, uste ednas da kazam koj kako se snajde, razlicno e za sekoj...sepak podobro e odkolku kaj nas, finansiski se razbira...socijalen zivot njama ili retko...kaj nas toa e prednosta... Uste sum nov i jas, celo vreme rabota i doma...ke vidime ponatamu..pozdravИ како е? Вреди ли чекањето и се останато за Европа? Поздрав
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Им ги пишуваш сите податоци со кои располагаш за конкретната личност.Мене ми одговорија брзо,ама за жал не најдоа ништо.Дечки има ли некој барано документи за дедо/прадедо што има служено војска во БГ преку интернет?
Најдов и страна (www.archives.government.bg) и мејл (dvia@archives.government.bg), ама не знам што се да им пратам и дали воопшто ќе има некој одговор, или тие што знаат ако можам на страната директно да побарам по име и презиме?
Никој????Ќе ве замолам,ако некој има вадено М1/М2 од Агенција за вработување во Скопје,да пише каде точно треба да се обратам да ми го издадат со променета ПРИПАДНОСТ НА ЗАЕДНИЦА.
Поздрав девојки и дечки
Како е? Глеам има некакви промени, па најдов конечно време да проверам што има и да ви пуштам еден апдејт. Прв пат го уклучувам мојо лаптоп после точно 30 дена, јеби га...европа, од работа - дома - спиеш - па на работа - дома...чекаш викенд..и то
и у текст док. ви пуштам 2 фајла што имам извадено последните 2-3 пати од преписки од 2019 година.
Денес проверув самофинална од 2019 (толку е времето), други промени не знам што има, ако имам време овие денови ќе извртам да видам што како.
@Bibo , ќе ти пуштам у порака сега упатство за преписките.
Поздрав на сите, фалете ми да ви кажам само и Ви посакувам среќичка со процедурата и промена на статуси у позитивно
Ваш чичо Алтаир![]()
Им ги пишуваш сите податоци со кои располагаш за конкретната личност.Мене ми одговорија брзо,ама за жал не најдоа ништо.Прегледај го приврзокот 336419
Автоматски споено мислење:
Никој????
Штом бараат,веројатно е потребно.Значи за да го најдат кој е и да ми издадат документ не е доволно име и презиме него и чин и место каде служел, се тоа?
Bravo cestitkii!!!Промена денеска од финална во положителна.
Буквално денеска се промени околу 14:00.
Интервју 24/06/2019 во Софија, преку родител.
Бројчето е 1799Х/2019.
Се надевам после ова брзо ќе биде.
Фала за одговорот, со среќа.Zavisi, koj kako se snajde...moja preporaka, dodeka se ceka da se uci jazik sto moze podobro, koj kade planira da zamine...bez jazik da znaes, na pr. germanski za u Germanija, Svajc, Austrija tesko da najdes dobra rabota ako ne si expert u nekoja rabota... Sertifikati (megunarodni priznaeni) e golema prednost da se ima, angliski prednost isto i t.n.... I do covekot e, uste ednas da kazam koj kako se snajde, razlicno e za sekoj...sepak podobro e odkolku kaj nas, finansiski se razbira...socijalen zivot njama ili retko...kaj nas toa e prednosta... Uste sum nov i jas, celo vreme rabota i doma...ke vidime ponatamu..pozdrav
Koja je dalja procedura ? Sta mi je jos ostalo ?
- Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Hvala puno na odgovoru
Koliko se ceka od prilike na taj potpis ? Kada on potpise ukaz za koje vreme moze da se dobije pasos i licna karta ?Сега треба да ти потпиши вице президента на Блгарија и зимаш државјанство.
Со какви документи си? Кога беше на интервју и каде?