Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
So Zdravje da go Sluzhish Drugar a dali Podnese Molba za da ti stigne vo Ambasada ili Konzulat ?
Fala ti so ubavo da se vraka.
Intervjuto mi beshe tuka vo Sk, taka shto koga dobiv ukaz posle 2 saati mi se smeni deka e prateno vo ambasada, ama skoro 4 meseci ne stasa (sega veke za sreka) pa otidov direktiva vo Sofija.

Kolku kosta brz antigenski test vo zan mitrev i kolku vreme e validen testet? I dali i vo Nedela rabotat bez termin?

Fala ti so ubavo da se vraka.
Intervjuto mi beshe tuka vo Sk, taka shto koga dobiv ukaz posle 2 saati mi se smeni deka e prateno vo ambasada, ama skoro 4 meseci ne stasa (sega veke za sreka) pa otidov direktiva vo Sofija.
Super Drugar da se nadevame jas od 23.02 Chekam Pismo Podignato Vo Bitola Vcera Primiv Revakcina Pa ke pochekam dve nedeli ke ispratime situacija ako ne ke si ja probame srekjata ako mozhe da ni dadat udonno pismo vo Ministerstvo za Pravosudie

Здраво, пред некој ден излезе нов закон, ако ти има излезено бугарското државјанство можеш да одеш директно да го земеш, чекаш ред и го земаш. Ќе го известеш твојот посредник тој ќе ти закаже и ќе отидеш да го земеш. На мене ми излезе државјанството пред 1 недела, веднаш закажавме за вчера да го земам. Вчера го земав и денес ќе одам да се сликам за пасош. Мора да се преноќева откако го зимаш државјанството за да можеш да се сликаш за пасош и лична карта, таква била процедурата.
https://www.justice.government.bg/home/index/229986ca-68b3-49d2-b804-33cb39ed6886
Другар јас го веќе подигнав државјанството во амбасада и сега треба да чекам да стигне во средец. дали може преку софија да завршам работа да не го чекам писмото

Другар јас го веќе подигнав државјанството во амбасада и сега треба да чекам да стигне во средец. дали може преку софија да завршам работа да не го чекам писмото
прашањево е поставено 1000 пати. Сврти некоја страна наназад све ти пишува.

Dali moze da se slikas za pasos da go zemes istiot den i kolku pari e?

Drustvo edno prasanje drugava nedela treba da odam sofija za da se slikam
Posrednikov mi vika moralo da se odi na 2dena so spienje
Ne mi e mnogu jasno zosto so spienje
Jas drz.go imam zemeno
Ako mozi nekoj da mi kazi

Drustvo edno prasanje drugava nedela treba da odam sofija za da se slikam
Posrednikov mi vika moralo da se odi na 2dena so spienje
Ne mi e mnogu jasno zosto so spienje
Jas drz.go imam zemeno
Ako mozi nekoj da mi kazi
Oti nemozes da izvades maticen broj za eden den , nemora da spies mozes i da sedes cela vecer oko da ne zaklopes :) mozes da si does i utredenta pak za sofija da zemes maticen adresa i u policija da se slikas .. znaci imas 2 opcii

Zdravo sakam da prasam imam podneseno za bg pasosh, sega sum na finalen eksperten pregled. Imam dokumenti od dedo koj e 1921 roden a pred toa od tetka koja ima vekje bg drzavljanstvo, pa sakam da prasam dali ima nekoj slicno iskustvo dali imam sansi da dobijam drzavljanstvo.

Последно уредено:
Zdravo. Na 17 fev go podignav drzavjanstvoto vo Bitola i isprativ pismo za adresa preku konzulatot vo Bitola, no seuste nisto nema stingato. Sakam da prasam dali namesto da cekam seuste mozhi da odam vo Sofija i da zavrsam rabota i koja e procedurata?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom