Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
@petar.tofevski дневно по колку апликации разгледуваат можеби знаеш за да знам од прилика кога би дојдела мојта апликација на разгледување?

Не знам, имам другарка што има број околу 20000 па нејзиното отиде на крај на Мај на потпис.
@petar.tofevski дневно по колку апликации разгледуваат можеби знаеш за да знам од прилика кога би дојдела мојта апликација на разгледување

dali znaete dali ima procedura za prodolzuvanje na rok za dostavivanje na dopolnitelni dokumenti. mi dadoa 14 dena, a dokumentot ke go dobijam pokasno. dali mozi preku mail, treba molba licno ili nesto drugo?

Ukazot go dobiv pri kraj na maj(samo mesec ipol posle statusot polozitelno), prepiska 144xx/2022. Osobeno blagodaram do @Dragan24 sto mi pomogna so baranje na stari dokumenti vo sofijskiot arhiv. Se na se od intervju do ukaz 2 godini i 8 meseci

Zdr od podiganje ukaz vo bitola pa se do zemanje pasos kolku se ceka nekoj iskustva so bil preku konzulatot

229хх/2022 - финална
212xx/2022 - положително

од минатата недела.

Едно прашање, дали некоj пробал преку тие фондациите (бугарска памет, фондациja македониjа и сл.) да ja забрза/олесни процедурата за државjанство ?

dali znaete dali ima procedura za prodolzuvanje na rok za dostavivanje na dopolnitelni dokumenti. mi dadoa 14 dena, a dokumentot ke go dobijam pokasno. dali mozi preku mail, treba molba licno ili nesto drugo?
Ve molam za informacija dokolku nekoj imal vakvo iskustvo. Imam uste edna nedela a dokumentot ke mi go dat duri za edna nedela. Dali nekoj pratil molba za prodolzuvanje dali ima smisla to da go pram ili ako ne dostavam za edna nedela ke dat otkaz

Ve molam za informacija dokolku nekoj imal vakvo iskustvo. Imam uste edna nedela a dokumentot ke mi go dat duri za edna nedela. Dali nekoj pratil molba za prodolzuvanje dali ima smisla to da go pram ili ako ne dostavam za edna nedela ke dat otkaz
Јас бев на интервју Битола, заглави процедурата заради стар документ 2 фодини. Однесов стар документ, па ми побараа на дополнителна ново лекарско и неосудуваност, ги доставив 5 дена после рокот во Софија, па процедурата си почна без проблем на задолжителна.

Јас бев на интервју Битола, заглави процедурата заради стар документ 2 фодини. Однесов стар документ, па ми побараа на дополнителна ново лекарско и неосудуваност, ги доставив 5 дена после рокот во Софија, па процедурата си почна без проблем на задолжителна.
Lele fala ti. Koga pojde sofija dali ti rekoja nesto na salter, i dali ti pobataja da dajs molba za prodolzuvanje na rok, nekoj drugi dokumenti ili se najnormalno ne rekoja nisto. Mn me zagrizva ova. Jas imam nekoj dokumenti da dostavam (srpska kniska i izjava na notar) ama mi fali oficijalen dokument od opstina koj ke go dobijam pokasno a toj mi e najvazen (za isto ime) . Od pravosudie ne vrakjat a od ambasada mi rekoja odi podnesi so imas, prasaj da podnesis molba za prodolzuvanje na rok i vidi so ke recat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom