Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ти благодарам за информациите. Уште едно прашање, со брат ми заедно сакаме да аплицираме. Ако го задржуваат оригинал документ дали може воопшто да аплицираме заедно?
Da mozhe da aplicirate istovremeno ili na razlichen den. Pritoa toj prv shto kje odi na intervju treba da napravi zaverka na knishkata, ili ako dvajcata odite eden kje napravi zaverka vo ambasadata. Preporaka e da si napravite i rezervna zaverka na knishkata eventualno da mozhe nekoj vo idnina da aplicira so zavereniot dokument.
Zaboraviv da vi spomnam deka pokraj uplatata za aplikacijata, treba da nosite i kesh pari, za intervjuto i za zaverkata na oficijalnite prevodi vo ambasadata (lekarsko, potvrdite za neosuduvanost), kako i za zaverkata na voenata knishka. 50 evra za intervjuto i mislam 15 evra po zaverka na dokument beshe. Intervjuto se zakazhuva na telefonskite broevi na ambasadata. No prvo soberete gi dokumentite pa javete se. Bidejkji vekje nema guzhva kako porano. I ako se javite denes utre kje vi dadat termin.

Pozdrav i so srekja.

@petar.tofevski дневно по колку апликации разгледуваат можеби знаеш за да знам од прилика кога би дојдела мојта апликација на разгледување?

Не знам, имам другарка што има број околу 20000 па нејзиното отиде на крај на Мај на потпис.
@petar.tofevski дневно по колку апликации разгледуваат можеби знаеш за да знам од прилика кога би дојдела мојта апликација на разгледување

dali znaete dali ima procedura za prodolzuvanje na rok za dostavivanje na dopolnitelni dokumenti. mi dadoa 14 dena, a dokumentot ke go dobijam pokasno. dali mozi preku mail, treba molba licno ili nesto drugo?

Ukazot go dobiv pri kraj na maj(samo mesec ipol posle statusot polozitelno), prepiska 144xx/2022. Osobeno blagodaram do @Dragan24 sto mi pomogna so baranje na stari dokumenti vo sofijskiot arhiv. Se na se od intervju do ukaz 2 godini i 8 meseci

Zdr od podiganje ukaz vo bitola pa se do zemanje pasos kolku se ceka nekoj iskustva so bil preku konzulatot

229хх/2022 - финална
212xx/2022 - положително

од минатата недела.

Едно прашање, дали некоj пробал преку тие фондациите (бугарска памет, фондациja македониjа и сл.) да ja забрза/олесни процедурата за државjанство ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom