Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
22023/2019

мојот статус е сè уште конечен, нема промена. 48xx/2020 година

Знае ли некој како се добива извод од матична книга на родени и матична книга на умрените од Софија без да се оди таму? Дали има агенција што тоа го прави за пари?
Ви благодарам
Пиши и емаил на државната агенција архиви Софија. На гугл ќе го најдеш сајтот
Автоматски споено мислење:

Kaj site so polozitelno li e taka? Ima li nekoj da ne mu e smeneto denes ili pa e greska? Za prv pat gledam takov status. Moze da znaci deka skoro ke imame ukaz. Nekoj so skoro pominal na polozitelno (mart) da kaze dali i kaj nego e taka. Fala
На 21.02. бев положителен значи пред еден месец и ми пишува исто тој статус што сега на тебе ти пишува

Последно уредено:
Здраво на сите.
Простете доколку повторувам прашање на кое веќе има одговори , нова сум на форумов
Ќе ве молам за одговор:

1. Дали доколку одам со процедура за БГ државјанство преку Скопје, БГ.конзулат , стариот документ во мојот случај од дедо ми, треба да го доставам оригиналниот или како заверена копија?

Благодарам

Последно уредено:
Screenshot_20230318_004014_org.mozilla.firefox.jpg
И на мене ми е сменет статусот. На првото положително бев на 21.02.2023 тоест пред месец време. Ме интересира дали е сменет статусот на тие што се на положително од овој месец од почетокот на март. Нека некој напише

Друштво денес положително ја и брат ми !!

Интервју Скопје февруари месец, преку родител.

Број на преписки 35хх и 38хх.

Со среќа на сите !!
Проверете ти и брат ти ве молам дали ви е сменет статусот и денеска во петок на 17.03.2023. На мене ми е сменето. Ќе ти пратам слика а и ти пратив порака од моменталниот мој статус. Еве слика
Screenshot_20230318_004014_org.mozilla.firefox.jpg

Последно уредено:
Здраво на сите.
Простете доколку повторувам прашање на кое веќе има одговори , нова сум на форумов
Ќе ве молам за одговор:

1. Дали доколку одам со процедура за БГ државјанство преку Скопје, БГ.конзулат , стариот документ во мојот случај од дедо ми, треба да го доставам оригиналниот или како заверена копија?

Благодарам

Јас доставив копија но ми го побараа и оригиналот
Кога го доставив не ми го вратија повеќе остана кај нив….

Sent from my iPhone using Tapatalk

Прегледај го приврзокот 372076
И на мене ми е сменет статусот. На првото положително бев на 21.02.2023 тоест пред месец време. Ме интересира дали е сменет статусот на тие што се на положително од овој месец од почетокот на март. Нека некој напише

Проверете ти и брат ти ве молам дали ви е сменет статусот и денеска во петок на 17.03.2023. На мене ми е сменето. Ќе ти пратам слика а и ти пратив порака од моменталниот мој статус. Еве слика
Прегледај го приврзокот 372077

Да да, сменет е и кај нас :)

Или тоа, или кога комисијата што преминува на дополнителна ќе види дека се е ок, преминува на дополнителен или финално

Финалево и онака немаше смисла, бидејќи трае 2 години...

Тогаш можеби финално ќе биде за 1-2 месеци како порано

Или тоа, или кога комисијата што преминува на дополнителна ќе види дека се е ок, преминува на дополнителен или финално

Pa da su hteli nekog da stave na dopunsku proveru, stavili bi ga bez vraćanja statusa. Čemu komplikacije? Mislim da žele da kupe vreme i nađu razlog da većinu zahteva odbiju pod nekim novim izgovorom...

За да го тестираме ова: знаеме дека тие преместуваа некои финалиња на дополнителни околу 5700/2020 оваа недела. Неодамна трчаат пред советот за државјанство, наоѓаат маани, ги ставаат луѓето на дополнителни пред да стигне до нивната маса. Јас сум 48xx/2020 заедно со @KGBG и ниту еден од нас не се врати на сцената. Некој друг под 5700/2020 кој не се вратил наназад, кој беше во финалето оваа недела? Ако е така, мислам дека си во право. Веројатно само полесно, така што првата група знае кого да провери.

To test this: we know they were moving some finals to additional around 5700/2020 this week. Recently they are running in front of the citizenship council, finding faults, putting people on additional before it reaches their desk. I'm 48xx/2020 along with @KGBG and neither of us went back a stage. Anyone else below 5700/2020 who hasn't moved backwards, who was in Final this week? If so, I think you're correct. Probably just easier so that first group knows who to check.

Дали може да се случи предметот од финална после година и пол, може и две да биде вратен на задолжителна проверка? Неколку пати проверено да не е грешка ,истото излегува.

Dali nekoja prepiska do 5700/20,kade se stignati so proverka,od vcera e vraten na zadolzitelna,kako ovie prepisiki pogore,a bil na finalna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom