Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај мене нема промени@palekrstic moze abdejt so ogled deka @Cufka i @Sloncece se vo finalna ....
Dokolku imaat promena
19.12.2018- @Джонката
19.12.2018- @Dragance Dac
Blagovremeno da ni pisat na forumot blagodarime odnapred
Автоматски споено мислење:
Ke ima za brzo nedela vremeКај мене нема промени
240XX/2018 sum, gledam deka blizu mene ima promeni, pa se nadevam deka kje bide posle praznikot.Ke ima za brzo nedela vreme
Може и тука,но во амбасада не работат се до 13 Мај,се јавив и прашав.Така да останува да се чека .......Kade da baram informacii? Ima telefon od nekoe ministerstvo ili na sto mislis?
Автоматски споено мислење:
A moze tuka da gi prevedam i zaveram na notar? Ke vazat ako se vo MK prevedeni?
https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.htmlЗдраво, мој близок роднина има статус Приета молба с входјашт N: xxx/2020/xxx 10:00
Дали може да ми кажете што се случува после тој статус и колку време трае? Се работи за малолетно дете 11 год. чиј родител има бугарско државјанство.
Ви благодарам,
Убав ден,
Поздрав.
1923Predokot moj bese 1918 god.Ama mi kaza deka do 1920god.ne e problem,vika da ne e posle 1920 ama ako ne se lazam imase ovde nekoi sto dobija drzavjanstvo i so predok posle 1920,taka da se e mozno.
Епа изглеа може. Еве јас сум сличен на @Birokrat, прв пат поднесено јуни 2016, интервју 11 мај 2018 Софија, на положително сум од некаде 25 октомври и јас имам бугарин посредник, единствена разлика е што ја одам преку сестраА како можи да не си однесол дополнителни документи а те ставиле на финална а сега чекаш указ, нели беше ако не доставиш дополнителни од старт те одбиваат нема ни финална ни положително
Кога одиш преку сестра не се доставуваат дополнителни документи. Затоа ти си на положително.Епа изглеа може. Еве јас сум сличен на @Birokrat, прв пат поднесено јуни 2016, интервју 11 мај 2018 Софија, на положително сум од некаде 25 октомври и јас имам бугарин посредник, единствена разлика е што ја одам преку сестра
Фала ти и се надевам ќе се истера до крај позитивноКога одиш преку сестра не се доставуваат дополнителни документи. Затоа ти си на положително.
Јас мислам дека ако требало до сега ќе те одбиеа...чим си за потпис од президенто ќе ти потпише само да дојдеш на ред и ти како мене тука негде ќе бидеме како што гледам и јас сум од ноември за потписЗдраво друштво,
Јас сум нов на форумов, некои работи не ми се јасни па сакам да прашам за совети или ваше лично искуство. Јас цела процедура ја започнав 2016 со документи од вујко преку посредничка од Софија. Интервју имав 3 мај 2018. Сега сум на потпис од Вицепрезидента. За дополнителните документи слушнав 2 месеци одкако преминав на Финален Преглед, се јавив ја прашав посредничката ми рече дека не треба да носам. И еве веќе од ноември сум на потпис. Па сакам да знам какви ми се шансите или што да правам или направам да не дојде до најлошото и колку се чека.
Фала ви однапред