Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Predokot moj bese 1918 god.Ama mi kaza deka do 1920god.ne e problem,vika da ne e posle 1920 ama ako ne se lazam imase ovde nekoi sto dobija drzavjanstvo i so predok posle 1920,taka da se e mozno.

Здраво, мој близок роднина има статус Приета молба с входјашт N: xxx/2020/xxx 10:00
Дали може да ми кажете што се случува после тој статус и колку време трае? Се работи за малолетно дете 11 год. чиј родител има бугарско државјанство.

Ви благодарам,

Убав ден,

Поздрав.

Kade da baram informacii? Ima telefon od nekoe ministerstvo ili na sto mislis?
Автоматски споено мислење:

A moze tuka da gi prevedam i zaveram na notar? Ke vazat ako se vo MK prevedeni?
Може и тука,но во амбасада не работат се до 13 Мај,се јавив и прашав.Така да останува да се чека .......
Автоматски споено мислење:

Здраво, мој близок роднина има статус Приета молба с входјашт N: xxx/2020/xxx 10:00
Дали може да ми кажете што се случува после тој статус и колку време трае? Се работи за малолетно дете 11 год. чиј родител има бугарско државјанство.

Ви благодарам,

Убав ден,

Поздрав.
https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html
На линков ќе најдеш корисни информации за статуси и времетраењето, само што сега се пробиени сите рокови.
Ако нешто не е јасно,пиши слободно.

Attachments

А како можи да не си однесол дополнителни документи а те ставиле на финална а сега чекаш указ, нели беше ако не доставиш дополнителни од старт те одбиваат нема ни финална ни положително
Епа изглеа може. Еве јас сум сличен на @Birokrat, прв пат поднесено јуни 2016, интервју 11 мај 2018 Софија, на положително сум од некаде 25 октомври и јас имам бугарин посредник, единствена разлика е што ја одам преку сестра

Епа изглеа може. Еве јас сум сличен на @Birokrat, прв пат поднесено јуни 2016, интервју 11 мај 2018 Софија, на положително сум од некаде 25 октомври и јас имам бугарин посредник, единствена разлика е што ја одам преку сестра
Кога одиш преку сестра не се доставуваат дополнителни документи. Затоа ти си на положително.

Ќе може ли некој од вас, што оди преку посредник од Бугарија, да биде љубезен и да ми пушти во лична порака податоци и контакт. Фала однапред !

Сакам на сестра ми да и закажам за поднесување на происход во ДАБЧ ама на страната нема термини, дали има некој начин преки телефон??
Или ако нема дали некој знае кога пуштаат нови термини??
Не би сакала да терам преку посредник.

Здраво друштво,
Јас сум нов на форумов, некои работи не ми се јасни па сакам да прашам за совети или ваше лично искуство. Јас цела процедура ја започнав 2016 со документи од вујко преку посредничка од Софија. Интервју имав 3 мај 2018. Сега сум на потпис од Вицепрезидента. За дополнителните документи слушнав 2 месеци одкако преминав на Финален Преглед, се јавив ја прашав посредничката ми рече дека не треба да носам. И еве веќе од ноември сум на потпис. Па сакам да знам какви ми се шансите или што да правам или направам да не дојде до најлошото и колку се чека.
Фала ви однапред
Јас мислам дека ако требало до сега ќе те одбиеа...чим си за потпис од президенто ќе ти потпише само да дојдеш на ред и ти како мене тука негде ќе бидеме како што гледам и јас сум од ноември за потпис :) поздрав и имај надеж ќе биде здравје од Бога

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom