Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Samo izvodi imam odneseno
Дали однесе некој документ како удостоверение за родствени врски или само изводи поврзани со брат ти. И брат ти на која основа има добиено ? Инаку честитки !

Na site veke im ejasno deka na forumot ima mnogu posrednici koi sirat lazna propaganda za bugarsko drzavjanstvo navodno deka BG izdava drzavjanstva vrz osnova na bratucedi tetki vujko cicko i potvrdi zatoa nekoj pred da pocne procedura neka se zapoznae so zakonot za BG drzavjastvo EVE DEL I OD IZJAVA NA PETAR KOLEV
Што сакате да изпратите како апел до граѓаните од Македонија што сакаат да кандидираат или веќе кандидирале за бугарско државјанство?

Пред се, би сакал да ги посоветувам да се запознаат со законската регулатива и особено законот за бугарско државјанство. Да не се подаваат на манипулации и лаги пласирани од недобронамерни луѓе, кои решиле да спечалат на нивен грб. Процедурата е јасна и прозрачна и не им требаат експерименти. Опишани се точно потребните документи и соодветните такси и се што е потребно за добивање на државјанство. Нека бидат внимателни, бидејќи многу итри и лукави луѓе го користат нивното незнаење.

Na site veke im ejasno deka na forumot ima mnogu posrednici koi sirat lazna propaganda za bugarsko drzavjanstvo navodno deka BG izdava drzavjanstva vrz osnova na bratucedi tetki vujko cicko i potvrdi zatoa nekoj pred da pocne procedura neka se zapoznae so zakonot za BG drzavjastvo EVE DEL I OD IZJAVA NA PETAR KOLEV
Што сакате да изпратите како апел до граѓаните од Македонија што сакаат да кандидираат или веќе кандидирале за бугарско државјанство?

Пред се, би сакал да ги посоветувам да се запознаат со законската регулатива и особено законот за бугарско државјанство. Да не се подаваат на манипулации и лаги пласирани од недобронамерни луѓе, кои решиле да спечалат на нивен грб. Процедурата е јасна и прозрачна и не им требаат експерименти. Опишани се точно потребните документи и соодветните такси и се што е потребно за добивање на државјанство. Нека бидат внимателни, бидејќи многу итри и лукави луѓе го користат нивното незнаење.
Ja utupi sekoj so ssvoja sreka

Јас не знам што толку се залагате да докажвите дали давале или не. Јас кога поднесував со сигурност даваа, со мојов документ има земено и друга роднина ( крштеница ) . Но дури дојдов на ред се сменија работите па чекам на дополнителна сега. Не знам што ги одвраќате луѓево. Како Ваши пари да трошат. Можеби сега не даваат/дават но од каде знаете како ќе е во иднина. Се менуваат работите секој ден.

Јас не знам што толку се залагате да докажвите дали давале или не. Јас кога поднесував со сигурност даваа, со мојов документ има земено и друга роднина ( крштеница ) . Но дури дојдов на ред се сменија работите па чекам на дополнителна сега. Не знам што ги одвраќате луѓево. Како Ваши пари да трошат. Можеби сега не даваат/дават но од каде знаете како ќе е во иднина. Се менуваат работите секој ден.
Bas taka od tolku pesimisti ne mi se ni vlaga na forumov site se praat deka imaat luge a dremat na forumot nepismeni abe tie sto imaat luge si vadat dokumenti i si kutat ne dremat na forumi :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pak pocnuvate da se raspravate za gluposti, abe luge nekoi se pesimisti nekoi optimisti,sekoj pominal niz razlicni situacii vo zivotot,toa si e negova rabota, ako ne vi se dopaga nekoj komentar ignorirajte isto kako da ne postoi, nemojte odma da pocnuvate kavgi za nisto, srekni ke ste ako pak go zatvorat forumov za gluposti.

Saskoo kade proveruvas moze link
Da neka napisaat kako proveruvaat i neka pratat link i kako se proveruva po konzulski pat fala i pozdrav do site[DOUBLEPOST=1519303994][/DOUBLEPOST]
Si proveruvas po konsulski pat tamu ne treba pin eve probajgo brojot 6365/2016 i ke vidis i probaj drugi brojki ponapred i ponazad odokolu
Kako se proveruva po konzulski pat dali site moze da proverat po konzulski pat ili samo odredeni fala pozz

Овај муабет е за Амин, за кое и јас бев пцуен на форумот што сега Колев го вели.
Ајде посредници пријаветеме за ширење на омраза[DOUBLEPOST=1519312653][/DOUBLEPOST]
Nikoj ne ja imat spomnato 2015.izgleda sme kriticna grupa ko 2014

Не сте, ве разгледува комисија и за брзо ќе ве решат, некои дури и сега ги решаваат
Мислам знаеш

Ekipo najdov od pra dedomi na mojta baba tatko krstalno no na izvodot go pise mitrevski janevski a na krstapnoto janev mitrev dali ke mimpravat problem

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom