Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се јавив кај посредникот што до сега ми бркаше работа изричито ми нагласи дека не правам ништо, дека е многу далечна роднина и дека требало (пра)баба и (пра)дедо.Се јавив уште кај други 4 посредници ми рекоа дека е ок навистина не знам веќе кој да верувам
Значи среди си ги документите и завршуваш работа, не слушај други, јас добив со иста таква крштеница од прв братучед на баба ми, што е уште подалечна комбинација од твојата

последниов месец гледам у мода е вадење крштеница во бугарија врз база на изводи од баба,татко и тој што поддава за документи. со таков документ поминале дури тројца кај посредников без проблем. прашањето ми е,дали некој имал слично искуство да сподели.

последниов месец гледам у мода е вадење крштеница во бугарија врз база на изводи од баба,татко и тој што поддава за документи. со таков документ поминале дури тројца кај посредников без проблем. прашањето ми е,дали некој имал слично искуство да сподели.
So MKD izvodi se dobiva Bg krstenica?

Можеш да појасниш малце другар?

Па вака,посредников ми вика да му дадам мој извод,од татко ми и од баба ми за да ми извади крштеница во бугарија,пошо он е бугар. Изводите кои треба да му ги дадам се македонски изводи. вчера баш се видов со него и тврдеше дека на тројца им извадил таков документ,и му го прифатиле. лугето зеле происход со него. прашањево ми е дали некој имал слично искуство да сподели.

Podadov dokumenti za proishod pred dva meseci vo ambasada vo skopje i mi rekoa odgovor april ili maj. Sakam da prasam dokolku si odbien za proishod dali ti davaat obrazlozenie zosto bi bil odbien i dali ambasadata te obavestuva bez razlika na odgovorot bidejki vo dokumentite ne staviv moj e-mail tuku samo telefon ili ke treba jas da se javuvam vo ambasada?pozdrav

decki posle kolku vreme od podnesuvanje na dokumentite vo sofija, vi izdavaat proizhod I vi zakazuvaat intervju ??

Podadov dokumenti za proishod pred dva meseci vo ambasada vo skopje i mi rekoa odgovor april ili maj. Sakam da prasam dokolku si odbien za proishod dali ti davaat obrazlozenie zosto bi bil odbien i dali ambasadata te obavestuva bez razlika na odgovorot bidejki vo dokumentite ne staviv moj e-mail tuku samo telefon ili ke treba jas da se javuvam vo ambasada?pozdrav

Јас поднесував преку амбасадата во Скопје и секако ти треба да се јавиш и да прашаш до каде ти е случајот (тие не се јавуваат). на фиксниот број се јавуваш да прашаш од 12 до 13ч.

Па вака,посредников ми вика да му дадам мој извод,од татко ми и од баба ми за да ми извади крштеница во бугарија,пошо он е бугар. Изводите кои треба да му ги дадам се македонски изводи. вчера баш се видов со него и тврдеше дека на тројца им извадил таков документ,и му го прифатиле. лугето зеле происход со него. прашањево ми е дали некој имал слично искуство да сподели.
Drugar kontakt ako mozi da spodelis da zavrsime rabota ako ima takva moznost

Abe sto ako posle napravat da ides u bugarska vojska? lol

Некој да помогне?

Дали има некој вадено документи од архив во Бугарија?

1.Мојата фамилија има неколку роднини во Бугарија (петрич), но починати. На баба ми, татко и (мој прадедо) има сестра која живеела во Петрич и фамилијата и е во Петрич. Дали може да однесам некој ваков документ и дали ќе важи?

2.Пра-дедо ми бил војник во Бугарија, дали може од некаде да се извади ваков документ?

3.Прашав двајца посредници, велат дека се добивало и по база на копија на пасош од 1 братучед (кој има добиено пред 2011година). Сега незнам кој веќе да веруваш у пм.

Ако има некој, нека помогне за овие 3 прашања :))

Некој да помогне?

Дали има некој вадено документи од архив во Бугарија?

1.Мојата фамилија има неколку роднини во Бугарија (петрич), но починати. На баба ми, татко и (мој прадедо) има сестра која живеела во Петрич и фамилијата и е во Петрич. Дали може да однесам некој ваков документ и дали ќе важи?

2.Пра-дедо ми бил војник во Бугарија, дали може од некаде да се извади ваков документ?

3.Прашав двајца посредници, велат дека се добивало и по база на копија на пасош од 1 братучед (кој има добиено пред 2011година). Сега незнам кој веќе да веруваш у пм.

Ако има некој, нека помогне за овие 3 прашања :))

3. Сега не се добива со копија од пасош од прв братучед. Пробано и проверено, има стотици такви случаеви кои не успеале. Јас со двајца други поднесовме во ноември 2014, еден копија од пасош на брат, друг од братучед, трет од чичко - сите тројца сме одбиени. Кога ги доставивме документите на шалтер, службеничката ни побара документ од баба или дедо и ни даде рок да доставиме дополнителни документи. Се очекува промена на закон наскоро која би требало да биде во прилог на вакви случаеви како нас. Мислам дека ова со пасош прв братучед и чичко е измислица на посредниците бидејќи се во криза и да извлечат по некое евро од наивни луѓе.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom