- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 826
- Поени од реакции
- 1.322
А се сетил ли некој на интервјуто да ги праша што подразбираат под "националност", за да знаат што всушност одговараат? Јас сум сигурен дека и меѓу "интервјуирачите" има такви кои не се начисто со значењето на тој збор, па неговото погрешно толкување на вашиот одговор може да ве заебе.na kaj nas sproed dokumentite so gi imam i so zborev sega so covek od maticna sluzba ovde vo mk i so pravnik od Bugarija so ima zavrseno semejno pravo faklutet mi rekoa deka nacionalnost i drzavjanstvo kaj nas vo mk e isto.i deka na toj dokumet so go imam ednostavno tie raboti da mi gi isfrlat posto gi ima na izvodo na makja mi.Znaci na uverenieto nema potreba da stojat baba mi i dedo mi tuku samo promenata na preziminjata.Ke otidam ke vidam so ke napravam so tie od maticnata sluzba sto ke napravam pa ke pisam.[DOUBLEPOST=1424893780][/DOUBLEPOST]A da mi rekoa deka bez razlika so imam makedonski drzavjanstvo mozes ti da se izjasnes kako sakas po nacionalnost toa nikoj ne moze da ti go zabrane i deka tie nemaat pravo da go pisuvaat taka.Znaci edno e da pisat drzavjanstvo makedonsko ali nacionalnost nemaat pravo samo ti mozes da se pises onaka kako misles deka si.Lakse se dise sega preska epten izlegov od koza.