Бугарска рапсодија – зашто ЕУ примени санкции врз најсиромашната земја -членка"

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зашто се палиш кога човекот ништо накриво не каза. Ние влезнахме во ЕУ со корупциja, и ЕУ знаеше за тоа факт, али они очекуваха да се мане таа корупциja, което не се случи.

Мене лично баш не ме брига, дали грците краднат или не - за них си е, па и они ич не са зле. От друга страна jа знам дека у Блгариja има много големи проблеми, кои што могат да се решат само со сериозни мерки - се пробаха от ЕУ со добро, 2 години повтараха - имате много голема корупциja, имате много голема корупциja, али никоj ништо не направи, зашто тие наште са се сраснали со корупциjaта. Jа сум 99% сигурен дека кога доjде новата влада и кога оште штом покаже дека има желание да се сопре со корупциjата, парите пак ште трагнат.

Вие ги гледате нештата малко отстрани и не сте баш запознати со мислењето на блгарскиот народ - факт е дека повекето луѓе приемат за нормално тоа што ни се случува и дори повекето одобрjават спирането на парите, зашто не са согласни, техните пари некоj друг да ги зема, па и ние сме сречни дека има некоj што оказува контрол враз владата. Еве читаj : http://news.ibox.bg/news/id_2034796322 - 77% от блгарите са позитивно настроени кам ЕУ, иако сопрените пари.

Еве ти и иследване от краjот на 2008-ма : http://news.ibox.bg/news/id_1574030775 :
"Обштествеността е критична к'м начина на усвојаване на евросредствата. 76% от запитаните б'лгари казват, че критиките от ЕС са справедливи."

Само едно нешто морам да напоменам:-многу ми е интересно што многу Б'лгари го очекуваат славниот 7 ми јули-денот на изборите во Бугарија.Но,мене ме фаќа голема паника кога ќе се замислам дека на власт во Бугарија ќе дојде бивш пожарникар(бат Бојко имам предвид)

Голем дел од бугарската популација го харесва,но (иако не сакам да звучи разочарувачки) но мислам дека Бојко нема да ја управи ситуацијата во Бугарија.

Сепак ќе оставиме на вермето да покаже.Не е добро однапред да се размислува песимистички.:smir:

Навалиа Бугарите. :)
Човекот ништо „накриво“ не кажа бидејки гледаш со Бугарски а не Македонски очи. И бидејки сите други коментари оставени од бугарите, кои што бираат ситници во постовите на Македонците за тебе не представуваат проблем, додека на мене ми ги тенчат нервите.

Крај краева никој не кажа дека вие не ја подржувате ЕУ, само едноставно зборуваме за хипокритичката состојба во ЕУ.

И сега како за крај, имавте шанса да ги добиете нашите симпатии за некоја тема, се додека не дојдовте и се испосравте на неа, како на сите други теми. Затоа :sekss: се сега ако сакате.

Види го мојот прв пост на темата и види го последниот. Колку многу промена на мислење, за колку кратко време. И се по заслуга на вас. Браво Блгари, никој как вас.

Мене лично баш не ме брига, дали грците краднат или не - за них си е, па и они ич не са зле.
Ако не са зле- води си ги дома, мене неможеш да ме разубедиш оти многу добро знам колку зле се и какви се.
А за она што велиш дали крадат - хм ,можеби јавно- апла не крадат, но објасни ми го ова поинаку ако можеш- а да не го наречеш кражба -

5,57 милиони евра се исплатени за прекувремена работа на четири службеници во Министерство за земјоделство...​

Што е тоа толу вредно што го сработиле четворицата - да за нивната прекувремена работа ЛАПНАТ толкуууууу пари..?
Не крадат бе, само се наградуваат со туѓи пари.​

5,57 εκατομμύρια ευρώ για υπερωρίες τετραμήνου στους υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

fek-300x276.jpg

Само едно нешто морам да напоменам:-многу ми е интересно што многу Б'лгари го очекуваат славниот 7 ми јули-денот на изборите во Бугарија.Но,мене ме фаќа голема паника кога ќе се замислам дека на власт во Бугарија ќе дојде бивш пожарникар(бат Бојко имам предвид)

Голем дел од бугарската популација го харесва,но (иако не сакам да звучи разочарувачки) но мислам дека Бојко нема да ја управи ситуацијата во Бугарија.

Сепак ќе оставиме на вермето да покаже.Не е добро однапред да се размислува песимистички.:smir:
Нормално е кога има един нов политически субект,тоj да е во центара на вниманието.Относно Боjко Борисов треба да с каже,дека на много места беше признаен,като главен секретар на министерството на внатршните работи.Доби много награди от запада и истиот запад му има доверие.Такво доверие нема во БСП и Станишев.
Боjко Борисов е това което сакат граганите и наверно ке стане премиер.
Ке поживеем,ке видиме.

Ного сме разочаровани ние од сегашната влада и виждаме во него надежда, не че е ного цвеке за мирисане, али в сравнение со комунистите + ДПС, се ега е малко по-добре. Наj-убавото нешто при него е дека он има барем малко страв от народо от една страна и желание да се докаже от друга. Зашто тие дека са во моментот не им пука от мнението на народа, они си прават што си знаат, зашто знаат че какво и да направат, пенсионерите и турците ке си ги гласаат. Еве на изборите 1997, сигурно не знаете али тогава бехме во мнооого тежка криза и правителството на БСП се свали по тоа начин : Тогава 27% от лугето пак гласаха за БСП :kesa:.

Докато Боjко знае че ако се издани, нема да гласат за него и ке си оди од политиката.

Как и да е, надеждата умира последна :)

Нормално е кога има един нов политически субект,тоj да е во центара на вниманието.Относно Боjко Борисов треба да с каже,дека на много места беше признаен,като главен секретар на министерството на внатршните работи.Доби много награди от запада и истиот запад му има доверие.Такво доверие нема во БСП и Станишев.
Боjко Борисов е това което сакат граганите и наверно ке стане премиер.
Ке поживеем,ке видиме.

FMI,Бојко е доста харизматична личност,но со внимание ги следам неговите изјави и интервјута,и да ти кажам понекогаш се потресувам од неговите изјави.Знае да рони бисери на едро и дребно.

Кога беше гостин во Мјузик Ајдол на прашањето ,,Какви мерки и чекори ке преземете,доколку некој ја малтертира вашата ќерка,,
Бојко одговори,,АМи ќе го ишамарам,,

Тоа ли е одговор на еден политичар?
Бојко малку ми делува како мутра.

А,дека Бугарија има недостиг(липса) на здрав и приземјен политички кадар-е,тоа е факт.

FMI,Бојко е доста харизматична личност,но со внимание ги следам неговите изјави и интервјута,и да ти кажам понекогаш се потресувам од неговите изјави.Знае да рони бисери на едро и дребно.

Кога беше гостин во Мјузик Ајдол на прашањето ,,Какви мерки и чекори ке преземете,доколку некој ја малтертира вашата ќерка,,
Бојко одговори,,АМи ќе го ишамарам,,

Тоа ли е одговор на еден политичар?
Бојко малку ми делува како мутра.

А,дека Бугарија има недостиг(липса) на здрав и приземјен политички кадар-е,тоа е факт.

Тоj не е бил во правото си на градоначалник тамо или като лидер на партиjaта.Боjко Борисов има подкрепата на народа,заштото е земен,не зборува со високи фрази,използвува примери от ежедневието,решава проблеми от ежедневието на хората.Затова и хората ке гласат за него.Да изглежда като мутра,но има значение как изглежда,ако има волja да направи нешто?
Има значение как изглежда,ако отвори спрените фонсови?Има значение как изглежда ако намали драстично криминала и корупциjaта?
НЕ!
След 1997 година можам за кажам дека секи премиер направи нешто положително-Иван Костов стабилизира државата и работеше по внатрешна политика.Симеон Кобургготски повиши имиджа на БГ и работеше силно по надворешната политика.
Сергеj Станишев изчисти малце или много името на партиjaта си и држи се уште државата стабилна во години на криза.
Ке поживееме,ке видиме шо ке стане.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom