Бугарска искомплексираност

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Da imase,toa bese Makedonija bidejki togas nemalo ni traga od Bugarija :zver:
Еј хора жал ми е за вас заштото не можете да разберете че има една д'ржава и тја е Б'ЛГАРИја
Докога ште се занимавате с такива глупости, разберете ведн'ж за винаги че вие нјамате ништо обшто с античните македонци, недејте да се заблуждавате заштото сте супер смешни
Поздравјавам ви с песента Б'ЛГАРИја цела да е секој да ја знае:vozbud:

Еј хора жал ми е за вас заштото не можете да разберете че има една д'ржава и тја е Б'ЛГАРИја
Докога ште се занимавате с такива глупости, разберете ведн'ж за винаги че вие нјамате ништо обшто с античните македонци, недејте да се заблуждавате заштото сте супер смешни
Поздравјавам ви с песента Б'ЛГАРИја цела да е секој да ја знае:vozbud:
Си се помешал бе чоеку, песната е Една мисла имаме,еден живот живееме МАКЕДОНИЈА цела да е секој да ја знае......
icon_smile_big.gif
МАКЕДОНИЈА цела ќе е НАСКОРО (за твоја голема несреќа.), кога ќе си ги земеме назад Пиринска и Егејска , крадено си е крадено, па затоа аир не гледате ни вие ни гејлада, е откако ќе вратите украденото,ќе размислиме потоа за муабет.

многу се упорни татариве еј
се чудам кој толку им ги полни мозоците

многу се упорни татариве еј
се чудам кој толку им ги полни мозоците
Ами причината е, че сме с македонски корен, пријателју.
А македонец'т винаги е бил крачка напред от другите.

На вас не ви ли се иска да прочетете и други книги освен издателствата на МАНУ ?
Заштото аз отдавна веке не верувам без да проверувам. :smir:

Ej BUGARINJA MAGARINJA,pa vie ste bile dosadni kako picajzla :vozbud::pos2:

е па нали уж сме македонци в пириснска македонија па зашто тогаш ми викате бугарин
Точно така ние в пиринска македонија сме нај истинските Б'ЛГАРИ
А това што говорите за асимилации е ваш проблем заштото точно вие сте асимилирани, заблудени, л'гани десетилетија, промити моз'ци от които вече ништо не става, а отгоре на всичко п'к и сте станали супер нагли с нјакакво самочувствие без покритие
Вие сте д'рво без корен, а корените знаете к'де са нали:smir:

е па нали уж сме македонци в пириснска македонија па зашто тогаш ми викате бугарин
А това што говорите за асимилации е ваш проблем заштото точно вие сте асимилирани, заблудени, л'гани десетилетија, промити моз'ци от които вече ништо не става, а отгоре на всичко п'к и сте станали супер нагли с нјакакво самочувствие без покритие

Dali znaes deka veke me mrzi da psiuvam postovi protiv vas i vasata maloumnost,ako si tolku golem Bugarin sto kur baras ovde pa ne si sedis na Bugarskite postovi i tamu jadi gomna do mila volja...

Најистинските Бугари во Казан или Улан Батор евентуално ќе ги бараш, а за корените и дрвата хмм па да се оддели од вас Пиранска Македонија ќе видите како ќе се сруши таа бљувотина од држава ваша како право дрво без корен.

Најистинските Бугари во Казан или Улан Батор евентуално ќе ги бараш, а за корените и дрвата хмм па да се оддели од вас Пиранска Македонија ќе видите како ќе се сруши таа бљувотина од држава ваша како право дрво без корен.
Ех, момко, цјала Европа в'рви к'м обединение,
а ние теп'рва ке се делиме.
Пустија му Балкански синдром.

Ех, момко, цјала Европа в'рви к'м обединение,
а ние теп'рва ке се делиме.
Пустија му Балкански синдром.

Ti ja imas li prosetano Evropa pa zboruvas za obedinuvanje koga vo sekoja drzava sto sum bil sum videl samo nacionalizam i prezir kon narodite sto doagaat od Balkanot,prasaj gi tvoite Bugari sto rabotat vo Spanija ama neka kazat iskreno a ne da ja sokrivaat vistinata?! Vas najgolem son e da bidete Makedonci a ne Makedoncite da bidat Bugari?! Procitaj ja bibilijata i kazi tamu koja zemja ja spomenuvaat i pogledni gi malku kartite,nemoj da bides kjorav i zatupen i so ispran mozok,please follow the future...

Ti ja imas li prosetano Evropa pa zboruvas za obedinuvanje koga vo sekoja drzava sto sum bil sum videl samo nacionalizam i prezir kon narodite sto doagaat od Balkanot,prasaj gi tvoite Bugari sto rabotat vo Spanija ama neka kazat iskreno a ne da ja sokrivaat vistinata?! Vas najgolem son e da bidete Makedonci a ne Makedoncite da bidat Bugari?! Procitaj ja bibilijata i kazi tamu koja zemja ja spomenuvaat i pogledni gi malku kartite,nemoj da bides kjorav i zatupen i so ispran mozok,please follow the future...
Л'жеш се, пријателју. И ако си толкова осведомен за чуждите работи,колко си и за нашите,
тогава е жалко, заштото ми изглеждаш интелигентен човек.
Истината е ,че преобладаваштата част от б'лгарите дори не подозират
какво се пише в'в вашата преса за Б'лгарија.
И това е добре, заштото иначе биха били тв'рде много огорчени.
Аз лично с'што не подозирах за таја омраза, преди да се срештна лице в лице с неја.

Разбери едно; ние сме б'лгари и дори през ум не ни минава да се правим на други,
каквито не сме. Нај-малкото п'к на древни македонци.
Ние просто не искаме да прод'лжава по так'в примитивен начин да се изопачава миналото.
Не искаме повече да се погазва паметта на нашите деди.
Поогледај се, ослушај се и се с'буди нај-сетне. :smir:

Л'жеш се, пријателју. И ако си толкова осведомен за чуждите работи,колко си и за нашите,
тогава е жалко, заштото ми изглеждаш интелигентен човек.
Истината е ,че преобладаваштата част от б'лгарите дори не подозират
какво се пише в'в вашата преса за Б'лгарија.
И това е добре, заштото иначе биха били тв'рде много огорчени.
Аз лично с'што не подозирах за таја омраза, преди да се срештна лице в лице с неја.

Разбери едно; ние сме б'лгари и дори през ум не ни минава да се правим на други,
каквито не сме. Нај-малкото п'к на древни македонци.
Ние просто не искаме да прод'лжава по так'в примитивен начин да се изопачава миналото.
Не искаме повече да се погазва паметта на нашите деди.
Поогледај се, ослушај се и се с'буди нај-сетне. :smir:

Sum se razbudil jas mnogu odamna ama vie izgleda halucinirate i kako nekoi mesecari odite po nepoznat teren?Razberi i ti edno,nie sme Makedonci,dali sme ili ne sme predci na abtickite Makedonci i ne tolku vazno ama go nosime imeto Makedonija i Makedonci.Prasaj nekoj Amerikanec sto e toj po nacionalnost pa da vidam sto ke ti odovori?Starosedelci tamo se pleminjta koi gi narekle Indijanci mislejki Kolumbo deka stignal vo Indija,ako ne se Amerikancite Indijanci togas se Amerikanci,taka im se vika drzavata,zarem tie se vinovni za toa? :kafe:

Sum se razbudil jas mnogu odamna ama vie izgleda halucinirate i kako nekoi mesecari odite po nepoznat teren?Razberi i ti edno,nie sme Makedonci,dali sme ili ne sme predci na abtickite Makedonci i ne tolku vazno ama go nosime imeto Makedonija i Makedonci.
Prasaj nekoj Amerikanec sto e toj po nacionalnost pa da vidam sto ke ti odovori?
Вие сами не усештате как все повече се уплитате като петел в к'лчишта.
Нали нјакои от вас надаваха вој за "македонската" диаспора ?
Изглежда в САД всички други са забравили какви са по произход,
а само нашите македончета са се капсулирали.

Виж сега, по твоја п'т веке сум минал. Пред мен имаше много в'проси,
на които сам трјабваше да пот'рсја отговор.
Намерих го в документите. А такива, стига да искаш, има предостат'чно.
/Между другото никој в света не си позволјава да фалшифицира
документи като лична кореспонденција например./

Ето ти едно писмо на Кузман Шапкарев от 1988 година, к'дето пише:

"Но по-чудно е името македонци, което наскоро, едва преди 10-15 години
ни натрапиха и то отв'н, а не акто нјакои мислјат от самата наша интелигенција.
Нај-п'рво това народно уж име дадоха ни г'рците,
като п'рва ст'пка к'м ок'снјалото вече пог'рчване,
а после нашите софијски родолјубци окачиха го на главите официално вече".

Ето ти едно писмо на Кузман Шапкарев от 1988 година, к'дето пише:

"Но по-чудно е името македонци, което наскоро, едва преди 10-15 години
ни натрапиха и то отв'н, а не акто нјакои мислјат от самата наша интелигенција.
Нај-п'рво това народно уж име дадоха ни г'рците,

.

Грците не нарекле Македонци?!!:nesum:

Ова треба и то како да се преиспита за гејците да пропаднат во сопствената си кал.

Што се вика:со свои каменја по своја глава.

Атал,сигурен ли си за ова?

Грците не нарекле Македонци?!!:nesum:

Ова треба и то како да се преиспита за гејците да пропаднат во сопствената си кал.

Што се вика:со свои каменја по своја глава.

Атал,сигурен ли си за ова?
Естествено, Демјане,
Наскоро подарих на един пријател от Македонија книгата за Христо Матов.
Момчето е от Струга, а не знаеше ништо за този велик стружанец.
За мен това е необјаснимо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom