БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Вижте какво со две думи казано-ако има виновни това са властите на Рупублика Македониja.Не е можно воjници на друга држава да влезнат во РМ и неjните власти да не са го разрешили.Не е можно да минат границата еj така през баира.Отгове на това ова са части от КФОР.

Ај да погодуваме...

Јас мислам дека по ознаките ова се Бугари од составот на кфор...

Без дозвола злоупотребувајки го договорт со нато скршнале од договорените рути на транзит ПРЕКРШУВАЈКИ ГИ МАКЕДОНСКИТЕ ЗАКОНИ, МЕГУНАРОДНИТЕ И НАТО ДОГОВОРИТЕ... :vozbud::vozbud::vozbud:

за неписмените источно од тука.....

гробиштата во ново село се надвор од секаков договор или транзитна рута на нато....е сега и за ова ако не наебат ке наебат за недозволено носење оружје

Вижте какво со две думи казано-ако има виновни това са властите на Рупублика Македониja.Не е можно воjници на друга држава да влезнат во РМ и неjните власти да не са го разрешили.Не е можно да минат границата еj така през баира.Отгове на това ова са части от КФОР.

А можно ли е сценариото на Македоноцки ,дека ете имале дозвола за транзит ко контингент на НАТО? А они тоа да го искористиле (што е повеќе од сигурно ,инаку како би бил замешан бКЦ во целиов случај)за уште еднаш да покажат ете како Македонија ја бранеле бугари ? Што правиме тогаш?

Не е задачата на Бугарската војска да ја испитува и тестира будноста на МК граница, туку да се држи до прописите кои што се обврзувачки.

А во врска со тенкиот лед по кој што одеше од сабајлево..гледам веќе се стопил.

...шпионажа....ова станува се поинтересно, неовластено движење во пограничен појас

Ма јас воопшто не би дискутирал и би се докажувал по оваа тема.

Македонцки повторно ги начека со спуштени гаќи како вршат нужда на Македонска земја.

Се надевам веќе препратил до Мк. медиуми, или и јас да го сторам истото?

Не прашувај и препрати каде што можеш ова нема врска, а медиумите што чекаат до сега па не го објавуваат тоа или пак им е поинтересно да пишуваат за една мечка (обична мечка ако воопшто некој ја видел по планината Плачковица) како јадела се живо и диво и демек прав монструм. А ова што де случува некој странец на наша земја да одава почит во ред па макар и татарин, но со пушки, е тоа нешто нечини. Или тие премногу се замислуваат или пак некој тука премногу им дозволил????/

Нема проблем тука. Гардата Македонска ќе се построј вооружена до заби пред гробот на Сандански и ќе бидиме фито... Или не е можно тоа???

Јас и со полно Срби се сложувам кога сакаат и се залаагат да мафијашкиот режим на МилошевиЌ и компанијата се замени со правно-демократски режим во Србија. Дали тоа значи дека сум просрбин?

Мене па ме заболе дали србите ќе бидат демократско општество и дали ќе се справат со режимот на Милошевиќ

Еве, се сложувам и со напорите што се прават во Македонија да се разрешат состојбите направени, водени и контролирани од тајните служби, а се во прилог на опстојување на корумпирана и криминализирана политичка структура што ја цица РМ 20-ина години.

И јас со горе наведеното се сложувам ,ама да пробаат да ги потиснат двата крлежи кои на оваков или онаков начин го нагризуваат Македонското општество последните 18 години.

А вие што сте мебел од махаговина.:pos2::pos2::pos2:
А бе бугари, а бе што не замарате на секоја тема. А бе гледајте си ги вашите корени и немој да не убедувате нас што сме.

Со тебе сум, навистина замараат само незнам како ја сфатиле тие демократијата, на овој форум да јадат нон стоп трици, тоа ти е исто како со пушки на гробишта. Не само што се досадни ами и веќе се напорни едноставно не дозволуваат ние на форумов сами да си размениме мислење за конкретната тема. Ко вошки се не те оставаат на мира

Мене па ме заболе дали србите ќе бидат демократско општество и дали ќе се справат со режимот на Милошевиќ
Тоа се сврзани садови.

И јас со горе наведеното се сложувам ,ама да пробаат да ги потиснат двата крлежи кои на оваков или онаков начин го нагризуваат Македонското општество последните 18 години.
Прави партија. Друго чаре нема.

Потомците на турко-монголите продолжуваат да си играат играчки во Република Македонија.

Вакви пројави треба да се сечат во корен.

Ќе ги поставиме сликиве на сите блогови и се надевам македонските медиуми (барем некои од нив) ќе им дадат внимание.

Бугарите досега имаа за цел што повеќе да провоцираат. Шаблонот им е: ако дојде до реакција од наша страна, кривицата врз нас; ако не, собрале пропаганден поен. Како што тргнале, безобразно, ќе јадат многу јак ќотек некој нареден ден, убеден сум.

Потомците на турко-монголите продолжуваат да си играат играчки во Република Македонија.

Вакви пројави треба да се сечат во корен.

Ќе ги поставиме сликиве на сите блогови и се надевам македонските медиуми (барем некои од нив) ќе им дадат внимание.

Тоа Мисирков..бомбардирајте, сними ги само во случај да ги тргнат од КИЦ ...

Струмикс ни го нема, да даде видување од теренот

:ban?:Милојко :ban?:Тука има. Нема врска со темата. И провоцираат (барем лично мене).

Ма исти се и овој Милојко, и топорчо и ним истите падавичари, си лекуваат комплекси на овој форум, Абе ние сме демократи не сме како вас. Па имате ли вие некаков српски или бугарски форум, па таму јадете трици или пишувајте како сте големи Срби, Бугари и како половина свет е српски, а половина бугарски. Само се плашам неможете да се договорите околу Македонија чија е бидејќи и сами знаете дека во таа држава живеат МАКЕДОНЦИ кои на живци ви идат.

Нема проблем тука. Гардата Македонска ќе се построј вооружена до заби пред гробот на Сандански и ќе бидиме фито... Или не е можно тоа???

Кој ги прашува Татарите?? Пиринскиот цар веќе го вее Македонското знаме во Пиринот!! :wink:

005673945zt1.jpg

offtopic. Абе чета тази статија, кажете нешто повече за тези 50 000 които са били в србската армија и за 20-ти хилјади в грцката, през П'рвата светска војна. Имате ли повече информација? За 120-те хилјади в бугарската нема нужда да говорим. Информација може да се намери в'в военнија архив в'в Велико Т'рново.
Това е хубавото на војската, че има архиви...

Абе пена фаќате да манипулирате со бројките. Ами знаете ли што е Државен завод за статистика на Република Македонија. Абе земете податоци и видете таму под графите Бугари колку се. Немој да користите бројки што само вие си ги пишувате. Знаеш ли ти во Архивот на чичкоми Лазо колку бугарки поминал за една вечер и тоа за една червена?. А бате Димче а тој па, а Столе, а Ване, ееее Мирче неможеше една вечер да ми раскаже. Почнете да проверувате и други архиви.

Abe nekoi luge si teraat svoja kauza, a nekoi drugi mislat deka nekoj nesto "ostvaruva".
Na pocetok bea toa samo papiri za slobodno dvizenje, pa dojde vreme za avtomati.... najverojatno za nekolku godini pak na papiri ke se vrati rabotata, ama od onie sto imaat vrednost... ke gi nema ovie segasnite :toe::toe:

A nekoi uste sonuvaat deka nesto se "ostvaruva"... i si sonuvaat, i si sonuvaat.... ne ke se razbudat, nemaat tolku mozok...:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom