- Член од
- 8 септември 2008
- Мислења
- 164
- Поени од реакции
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Abe otdeka ke znae ? Chovekot si sedi vo London i cheka instrukcii od bat Stojko i po nekoja para, ako padne ! :wink:
Мани...мани...:jaj:Изгледа немаш поjма од балканска историjа:
Последен совет: прво прочитаj малце за историjата, а потоа пишуваj овде. Неозбилно е за се да прашуваш како мало дете...
![]()
Изгледа немаш поjма од балканска историjа:
Последен совет: прво прочитаj малце за историjата, а потоа пишуваj овде. Неозбилно е за се да прашуваш како мало дете...
![]()
Не , ама гледам на неја св. Димитрии Солунски. А знаеш ли со што е известен тој а ? Си читал историски книги од Византиски автори ? Там пише дека Бугарите го опсадиле Солун, и Македонците ги отвориле вратите и на чело на нив бил св. Димитрии Солунски и со огнен меч го утрепал Бугарскиот цар( Не мога да се сета кој точно беше ама побарај на гоогле ќе го откриеш ) и го спасил Солун. Затоа уште св Димитрии е заштитник на Солун. Па нормално е во Македонска црква да е изографисан :smir:
за 40ти и последен пат ти пишувам - дај ми оригинален извор каде се нарекува „ Света Петка Бугарска„ . И сам знаеш дека во средните векови Бугарин не е име на нација а е име за варварин.
Изгледа немаш поjма од балканска историjа:
![]()
Па ти кажав во тоа време под поимот Бугари што се разбира. Затоа најди ми бар еден документ каде ја пишува како „Света Петка Бугарска„ Ама нема како да ми го најдеш зошто ти кажав. Таа додавка „Бугарска „ е само плод на Татарските шовинистички амбиции, и покажува како се пише историјата во БугаријаИзгледа "бугарска слава" и "чуварка на Бугарите" во однос на света Петка за овоj корисник не се битни. Знаеш, ова станува смешно...
:kesa:
Благодарам на информацијата, тогаш како може ние Македонците да сме бугари кога вас ве има од 9ти век, а нас Македонците уште пред 20 илјади години ?
пс не си ми одговорил уште на #724
А зошто востанието, со кое во 1185 година било создадено Второто бугарско царство, било кренато во црквата на светиот Димитар во Трново (http://www.veliko-tarnovo.net/?page=dir&dir_id=1&subdir=2&content=7):
![]()
Читаj историjа пред да пишуваш, не биди толку неозбилен...
![]()
Дракула е б'лгарин! :pos2::pos2::pos2:koja istorija.....drakula,napoleon,kolumbo......i mojov se bugari:kesa:
Abe oteka da snae chovekot ?Има барем 100 други статии во new york times дека го пишуват Делчев за Македонец , ти со таа ми се прчиш. Мислиш тоа дека е пишал статијата е знаел на Балканот какви народи има ? Знаел е ама друг пат. Препишал е некој Бугарски весник .
Па ти кажав во тоа време под поимот Бугари што се разбира. Затоа најди ми бар еден документ каде ја пишува како „Света Петка Бугарска„ Ама нема како да ми го најдеш зошто ти кажав. Таа додавка „Бугарска „ е само плод на Татарските шовинистички амбиции, и покажува како се пише историјата во Бугарија![]()
А зошто востанието, со кое во 1185 година било создадено Второто бугарско царство, било кренато во црквата на светиот Димитар во Трново (http://www.veliko-tarnovo.net/?page=dir&dir_id=1&subdir=2&content=7):
![]()
Читаj историjа пред да пишуваш, не биди толку неозбилен...
![]()