Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

http://query.nytimes.com/mem/archive...639C946297D6CF

29443_000.JPG

Изгледа немаш поjма од балканска историjа:
Последен совет: прво прочитаj малце за историjата, а потоа пишуваj овде. Неозбилно е за се да прашуваш како мало дете...

:tapp:
Мани...мани...:jaj:
Фуј од вашите истории.
То најубаво човек да земе да пуши некоја сериозна Петричка трева
и да чита од вашите истории.
У несвест ќе падне од смеење.
:pos2::pos2::toe:
п.с. За Христо Колумбов знаеш нели?
Онзи де...дека се закара к`м Америка.
Е...маика му е од Стара Загора...а башта му от Сливен.
Така да знаеш. :vozbud:

Последен совет: прво прочитаj малце за историjата, а потоа пишуваj овде. Неозбилно е за се да прашуваш како мало дете...

за 40ти и последен пат ти пишувам - дај ми оригинален извор каде се нарекува „ Света Петка Бугарска„ . И сам знаеш дека во средните векови Бугарин не е име на нација а е име за варварин.

Не , ама гледам на неја св. Димитрии Солунски. А знаеш ли со што е известен тој а ? Си читал историски книги од Византиски автори ? Там пише дека Бугарите го опсадиле Солун, и Македонците ги отвориле вратите и на чело на нив бил св. Димитрии Солунски и со огнен меч го утрепал Бугарскиот цар( Не мога да се сета кој точно беше ама побарај на гоогле ќе го откриеш ) и го спасил Солун. Затоа уште св Димитрии е заштитник на Солун. Па нормално е во Македонска црква да е изографисан :smir:

А зошто востанието, со кое во 1185 година било создадено Второто бугарско царство, било кренато во црквата на светиот Димитар во Трново (http://www.veliko-tarnovo.net/?page=dir&dir_id=1&subdir=2&content=7):

st_dimitar1.jpg

Читаj историjа пред да пишуваш, не биди толку неозбилен...

за 40ти и последен пат ти пишувам - дај ми оригинален извор каде се нарекува „ Света Петка Бугарска„ . И сам знаеш дека во средните векови Бугарин не е име на нација а е име за варварин.

Изгледа "бугарска слава" и "чуварка на Бугарите" во однос на света Петка за овоj корисник не се битни. Знаеш, ова станува смешно...

:kesa:

Има барем 100 други статии во new york times дека го пишуват Делчев за Македонец , ти со таа ми се прчиш. Мислиш тоа дека е пишал статијата е знаел на Балканот какви народи има ? Знаел е ама друг пат. Препишал е некој Бугарски весник .

koja istorija.....drakula,napoleon,kolumbo......i mojov se bugari:kesa:

Изгледа "бугарска слава" и "чуварка на Бугарите" во однос на света Петка за овоj корисник не се битни. Знаеш, ова станува смешно...

:kesa:
Па ти кажав во тоа време под поимот Бугари што се разбира. Затоа најди ми бар еден документ каде ја пишува како „Света Петка Бугарска„ Ама нема како да ми го најдеш зошто ти кажав. Таа додавка „Бугарска „ е само плод на Татарските шовинистички амбиции, и покажува како се пише историјата во Бугарија :vozbud:

Благодарам на информацијата, тогаш како може ние Македонците да сме бугари кога вас ве има од 9ти век, а нас Македонците уште пред 20 илјади години ?:vozbud:

пс не си ми одговорил уште на #724

Македонци имало пред 20.000 години?!!:nesvest:

Молам?!!:nesvest:
[/quote]
Да да, и тоа многу повеќе од пред 20.000 години. Има ли постар народ од Македонците ? За џабе ли знамето на Македонците е СОНЦЕТО ? Или сакаш да кажеш дека ова животно е постаро од СОНЦЕТО ?

emblem_of_Tatarstan%20Kopie.jpg

А зошто востанието, со кое во 1185 година било создадено Второто бугарско царство, било кренато во црквата на светиот Димитар во Трново (http://www.veliko-tarnovo.net/?page=dir&dir_id=1&subdir=2&content=7):

st_dimitar1.jpg

ti be na tecen LSD danesi koe bugarsko carstvo ona vo transilvanija......

Има барем 100 други статии во new york times дека го пишуват Делчев за Македонец , ти со таа ми се прчиш. Мислиш тоа дека е пишал статијата е знаел на Балканот какви народи има ? Знаел е ама друг пат. Препишал е некој Бугарски весник .
Abe oteka da snae chovekot ?
Nemalo gi e togash ni Kominternata, ni Tito, ni Lazo, ni bat Stojkao da im gi otvorat ochite ? :wink:

Па ти кажав во тоа време под поимот Бугари што се разбира. Затоа најди ми бар еден документ каде ја пишува како „Света Петка Бугарска„ Ама нема како да ми го најдеш зошто ти кажав. Таа додавка „Бугарска „ е само плод на Татарските шовинистички амбиции, и покажува како се пише историјата во Бугарија :vozbud:

OMOПИРИН...

Дали можеби си читал македонска литература од Кирил Пејчиновик или пак од Марко Цепенков?

Што велат бе тие за Македонија,на кој јазик пишуваат?!

Или и тие се изтатаризирани,па грејните не знаеле што пишуваат?

st_dimitar1.jpg

А да си чул че Асен ( Иван Асен ) се назовава цар на Блгарите и Македонците ? Читај ти малце историја, ама не таа дека е пишана во Бугарија. Ок ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom