Бугарија најавува блокада за Турција во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислев за во Пиринска Македонија, таму ќе се пее македонска како што си е ред а тоа другото и да ми го даваш не ти го сакам.

Skoro bev v Pirinsko, Bansko tam i sega se pee kazi reci samo makedonski pesni dode kogato bjah v Ohrid naprimer se peese predimno srbsko :toe:

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Moje da vi e neprijatno no vashata idnina sa vashite sosedi. Vie so Turcija nemate duri obshta granica.

Да,многу ни е непријатно.

Затоа што во текот на цела историја Македонија не видела добро од ниеден сосед:постојано пљачкосувана,малтретирана и обесправена,исто како и нејзините жители.

И сето тоа ,,благодарение,, на ,,добрите и љубезни,, соседи.:pipi:

Затоа што во текот на цела историја Македонија не видела добро од ниеден сосед:постојано пљачкосувана,малтретирана и обесправена,исто како и нејзините жители.

Dovolno ste plakali.2010 godina e vece nema koj da vi pali i da vi pljackovsva.

Znaesh li, chovek ( pa i drzhava) ne moje da si izbira sosedite. I bugrski teritorii sa bili plijachkosuvani ot Romania, Turcija, Srbija i Grcija, ama ne mozheme da jivime samo so negativni emocii. Trebe da gledame napred. Ima edna prikazka, "Koga ne mozhesh da imash shto sakash, imaj shto mozhesh". Ako ne se nauchime da jivime kato dobri sosedi, nema da se pochituvame i ke si prechime, a od toa nemate interes ni vie ni nie. Neli e taka?

Dovolno ste plakali.2010 godina e vece nema koj da vi pali i da vi pljackovsva.

Глупости во боја...

Па реално кажи дека Македонија е трн во око на сите соседи,и при најмала шанса би ја затриле.

Во оваа 2010 година не е ли срамота да се бара промена на име,нерегистрирање на политички партии и здруженија на македонското малцинство во соседните земји,Македонците да се непожелни само заради тоа што го сметаат Александар Македонски за свој дел од историјата и ред други работи?

Одговори реално.:toe:

Znaesh li, chovek ( pa i drzhava) ne moje da si izbira sosedite. I bugrski teritorii sa bili plijachkosuvani ot Romania, Turcija, Srbija i Grcija, ama ne mozheme da jivime samo so negativni emocii. Trebe da gledame napred.

Колку си контрадикторен.

Пред малку на темата за бугарско-турски односи,ти и твоите сонародници го тврдевте токму споротивното.

Глупости во боја...

Па реално кажи дека Македонија е трн во око на сите соседи,и при најмала шанса би ја затриле.

Во оваа 2010 година не е ли срамота да се бара промена на име,нерегистрирање на политички партии и здруженија на македонското малцинство во соседните земји,Македонците да се непожелни само заради тоа што го сметаат Александар Македонски за свој дел од историјата и ред други работи?

Одговори реално.:toe:

Ne e normalno razbira se no tozi patos na zertvi kato ce li nekoj doma dosal da te koli i pljachkosva ne vi pomaga.Vsicki zemi v regiona imat dramaticni periodi v istorijata si kogato sa bili ubivani i progonvani no vsi4ki drugi zemi gledat napred.Odnosno sporat za imeto-ste specelite moeto uvazenie koga prekratite pregovorite.Inak za men shte badete ravnopravni uchastnici s gejcite v tozi sramen proces

Odnosno sporat za imeto-ste specelite moeto uvazenie koga prekratite pregovorite.Inak za men shte badete ravnopravni uchastnici s gejcite v tozi sramen proces

Ама ич не ни треба твоето уважение,пази си го за себе :)

А,да зависи лично од мене веднаш би ги прекратил преговорите со Грција,од проста причина што грците сакаат да спорат за,според мене,смешен и до 1988г. непостоечки (nesy6testvuva6t) проблем.:toe:

Ne e normalno razbira se no tozi patos na zertvi kato ce li nekoj doma dosal da te koli i pljachkosva ne vi pomaga.Vsicki zemi v regiona imat dramaticni periodi v istorijata si kogato sa bili ubivani i progonvani no vsi4ki drugi zemi gledat napred.Odnosno sporat za imeto-ste specelite moeto uvazenie koga prekratite pregovorite.Inak za men shte badete ravnopravni uchastnici s gejcite v tozi sramen proces
Ти како прво ако си Турчин јас ќе се крстам :) Асан.
Ние да не гледавме напред ќе споревме денес и со Турците зашто и од нив сме виделе мака во минатото, меѓутоа денес немаме никаков проблем со нив и не поддржуваат без разлика што може и не се согласуваат со некои историски наши погледи и затоа никогаш нема да кажеме лош збор за нив.

Nema losho, ama kaji mi kakva e celta na Makedonija? Shto saka da dobie ot Turcija i kOj kolach? Sakate da stanete del ot Turcija ili ot EU? Dogan ni govoreshe che patot na Bugarija za EU odi prez Bosforot. Beshe prav za NATO. Turcija ni podkrepi za NATO, no ni podkrepija i drugite drzhavo chlenki na NATO. Moje da vi e neprijatno no vashata idnina sa vashite sosedi. Vie so Turcija nemate duri obshta granica.
Конкретно на некои работи не можам да ти одговорам а ниту пак ти можеш да ми одговориш за доста работи, можам само претпоставка да ти дадам и анализа а Македонија веќе добива помош во воена опрема, поддршка на сите полиња, главен лобист за да влезе Македонија во НАТО; во Букурешт беше САД и Турција на пример.Во спорот со Грција имаме безрезервна подршка и безусловна подршка од Турција а тоа не е случај со Бугарија, пример подршката од Бугарија што ја имаме е условена и тоа безброј пати и од вашиот претседател.И.т.н., и.т.н.
И ако нас иднината ни е со нашите соседи, тогаш како на вас иднината ви е со ЕУ и со останатите нејзини членки??Тогаш зошто не основаме своја Балканска Федерација? Или? Или пак на крај ќе испадне дека иднината наша е со секој кој ни мисли добро и кој гледа и ние да профитираме во таа политичка курвинска игра.И да, заборавив Ердоган е во право „Кој го контролира Босфорот го контролира светот“ - Наполеон Бонапарта

Колку си контрадикторен.

Пред малку на темата за бугарско-турски односи,ти и твоите сонародници го тврдевте токму споротивното.

Оооо, ne prijatele, jas ne sam kontradiktoren. Vo koj moi post sam kontradiktoren. Jas ne menim svojata pozicija i ne sporim za samiot spor. Sakam da diskutiram i da se razbirame, nezavisno deli sam prav ili ne. Vseki moje da me ubedi v o svojata pozicia i da go priznam, no ne sam kontradiktoren. So Turcija nashite odnosi imat protivorechiva istorija no ot 20 godini nashite sporove gi reshavame mirno i bez histerija. Sporot za trakijskite bezhanci e mnogo star, no si ima komisija koja ke go razreshava.

Конкретно на некои работи не можам да ти одговорам а ниту пак ти можеш да ми одговориш за доста работи, можам само претпоставка да ти дадам и анализа а Македонија веќе добива помош во воена опрема, поддршка на сите полиња, главен лобист за да влезе Македонија во НАТО; во Букурешт беше САД и Турција на пример.Во спорот со Грција имаме безрезервна подршка и безусловна подршка од Турција а тоа не е случај со Бугарија, пример подршката од Бугарија што ја имаме е условена и тоа безброј пати и од вашиот претседател.И.т.н., и.т.н.
И ако нас иднината ни е со нашите соседи, тогаш како на вас иднината ви е со ЕУ и со останатите нејзини членки??Тогаш зошто не основаме своја Балканска Федерација? Или? Или пак на крај ќе испадне дека иднината наша е со секој кој ни мисли добро и кој гледа и ние да профитираме во таа политичка курвинска игра.И да, заборавив Ердоган е во право „Кој го контролира Босфорот го контролира светот“ - Наполеон Бонапарта

Ne vi li stigase 50 edna federacika ta sega vtora iskate :toe: Oste povece osven vas edva li ste ima drugi meraklii.

Ne vi li stigase 50 edna federacika ta sega vtora iskate :toe: Oste povece osven vas edva li ste ima drugi meraklii.

Па низ историјата голем број на Бугари и бугарски интелектуалци исто така сакале да бидат дел од таква Балканска Федерација....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom