Бугарија ќе трупа војска кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Това е, за да пазиме Македонците бе - од шумадијските им "пријатели", грчките цгани и Албанците.
Нема друго објаснение.:vozbud:

ПП - А д'ртите Т55-ки им натаковаха мамито на албанските терористи. Се во помошт са биле.

Овие хеликоптери нели беше потребо да се отстранат , доколку сака некоја земја да биде дел од НАТО?
mm.jpg

Овие хеликоптери нели беше потребо да се отстранат , доколку сака некоја земја да биде дел од НАТО?
mm.jpg
Беха модифицирани и пригодени кум стандартите на НАТО. И МИГ-29 маи ке ги модифицират некакви израелци.

Ми-24 си е на в'ор'жение в армиите на Полша, Чехија, Словакија, Унгарија и Б'лгарија - все земи членки на НАТО. Не мислја че е поставјано условие да б'дат махнати. От НАТО изискаха редуциране на армијата от 75 000 на 45 000 и уништожаване на ракетите СС-23.МиГ-29 е доб'р самолет, но е труден за подд'ржане - нјама резервни части, руснаците не са коректни при ремонтите. Това веројатно ште наложи да се ускори конкурса за нов борбен авион. Там ште се избира между JAS-39 Gripen, F-18 Super Hornet, Eurofighter и F-16. Скоро пост'пи оферта за употребјавани F-16 срешту ангажимент да купим след 10 години F-35, но не мислја че това ште стане - не е доб'р вариант за нашата армија.

Да, б'дештијат изтребител на Б'лгарската военна авиација ште б'де нјакој от следните:

Шведскија JAS-39 Gripen
JAS%2039%20GRIPEN.jpg

Ангијско-германско-италианско-испанскија Eurofighter
Eurofighter_2007-09-WTD61_1250_800.jpg

Френскијат Rafale
Rafale.jpg

и американските F-18 Super Hornet
r141420_487942.jpg

и F-16 Block 52
AIR_F-16F_Block_60_UAE_lg.jpg

Този конкурс има значение и за Македонија - когато земјата стане член на НАТО б'лгарските авиони ште имат за задача да чуват небето и, т.е. нјакој от тези авиони един ден ште се грижи за сигурността на Македонија.

Моите предпочитанија са за Eurofighter и F-18 Super Hornet.

Македонското небо нема потреба некој да го штити,освен од комети и астероиди за што ни Бугарите не се моќни,ебаго.

В НАТО си има правилници и процедури и те трјабва да се изп'лнјават. Става в'прос за Air Policing.

Този конкурс има значение и за Македонија - когато земјата стане член на НАТО б'лгарските авиони ште имат за задача да чуват небето и, т.е. нјакој от тези авиони един ден ште се грижи за сигурността на Македонија.

Хехехе...НАТО...хехехе...Македонија член?!!
Ако го продадат името...можеби...
НАТО...буахахахаха...
Македонија нема никогаш да биде членка на НАТО...

Зашто мислиш така?
Аз с'м оптимист. Може би при друга влада /ВМРО заигра с национализма и това води до изолација/, но рано или к'сно ште стане. Това обаче вие ште си го решите кога и как ште стане.:smir:

Зашто мислиш така?
Аз с'м оптимист. Може би при друга влада /ВМРО заигра с национализма и това води до изолација/, но рано или к'сно ште стане. Това обаче вие ште си го решите кога и как ште стане.:smir:

Ај бе, ти, викај се место Б'лгарија - Шознамкакостан? А? Шо викаш?
Тоа нема да се случи никогаш, нели? Епа...и ние (повеќето барем) така размислуваме.
Реков...ако се најде предавник, да ми чепне по името, по она што сум, тогаш понижен и обезличен ќе ме прими и НАТО, и ЕУ, па и некоја Стар трек based организација, ако има.

Ај бе, ти, викај се место Б'лгарија - Шознамкакостан? А? Шо викаш?
Тоа нема да се случи никогаш, нели? Епа...и ние (повеќето барем) така размислуваме.
Реков...ако се најде предавник, да ми чепне по името, по она што сум, тогаш понижен и обезличен ќе ме прими и НАТО, и ЕУ, па и некоја Стар трек based организација, ако има.

БОРГ колективот да не асимилира ќе се самоуништи.:vozbud:

Пак ти казвам - дали и кога ште влезете в НАТО ште си го решите вие. Мислја че рано или к'сно ште стане. Дали ште чакате С'рбија да влезете заедно - това пак вие ште го решите /е, и от Белград ште имат думата, ама това не ви е за пр'в пат/.
Не виждам вариант, в којто Македонија е единствената земја на Балканскија полуостров /дека си Славjански/, којато да е изв'н НАТО. А ако се случи - то тогава ште сте в позиција подобна на тази на Белорусија. Не ми се сака да е така.

Пак ти казвам - дали и кога ште влезете в НАТО ште си го решите вие. Мислја че рано или к'сно ште стане. Дали ште чакате С'рбија да влезете заедно - това пак вие ште го решите /е, и от Белград ште имат думата, ама това не ви е за пр'в пат/.
Не виждам вариант, в којто Македонија е единствената земја на Балканскија полуостров /дека си Славjански/, којато да е изв'н НАТО. А ако се случи - то тогава ште сте в позиција подобна на тази на Белорусија. Не ми се сака да е така.
И ти, навистина мислиш дека од Белград некој треба да каже нешто и да одлучува за мојата (македонската) судбина? Оди бегај таму, збери некоја откај Л'вов мост опушти се, ебаго!
И...не одговори на онаа хипотетички замислена ситуација која ја спомнав претходно.
пак ќе кажам...
Македонија не влегува во НАТО...и останала лицемерна багра.
Можеби некоја Горна, Долна, во заграда, извлечена пред заграда, со дробна црта...ама ваква не влегува.

Струмикс, огледај се - гледате телевизија с'с ср'бски субтитри, купувате си весник "Политика", знаете за ср'бските политичари повече отколкото за македонските. Не ми казвај че не така, това което ти казвам е факт.
Знам че си интелигентен и разбираш дека в Белград гледат с усмивка как сте се зап'нали за името и дека се радваха за случилото се в Букурешт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom