БУГАРИЈА = ЕУ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Реалноста зборува друго. Така да...џабе си е!!!Сепак тоа си е мое мислење и знаеш мнооогу сум тврдоглава, не троши време...
А за ова ..чекај да цитирам ...откакто сме в с'јуза мислја че се промениха отношенијата ни с непосредствените ни с'седи. Наблјуденијата ми са, че с рум'нците се уважаваме повече от преди, а и с г'рците обштуваме нормално. А ние ко да не сме ви соседи?ц ц ц ц ц....ебати однсосите со соседите....зависи за кој и од каде сонцето грее...
Навистина доста шарав на темава...

Говорех конкретно за с'седите ни които са членки на ЕС. Сега ако отидеш например в'в Велико Т'рново ште видиш десетки рум'нски коли, които са дошли да разгледат града, на пазар и да изпијат по едно кафе. По-рано това го нјамаше. Рјадко виждахме рум'нци и имахме предразс'д'ци к'м тјах. Оказаха се нормални хора, с които е пријатно да обштуваш. С'штото е и с г'рците. Просто вече контактите между хората са такива, че забравјаш за предубежденијата които си имал по-рано.
С вас обштуваме може би нај-лесно /когато не говорим за политика и историја/. С'што е и с'с с'рбите. Виж, с турците ште мине доста време докато се променјат нагласите ни. Но с'м сигурен, че един ден когато и трите страни които споменах влјазат в ЕС, отношенијата ни ште са по-добри. В това е и едно от големите предимства на членството.

НИКА, не е джабе да работиш за влизането в ЕУ. Аз 3 години с'м бил в работна група по прис'единјаването. Здраво ни натискаха да направим една или друга реформа. В началото си казвахме - как така, тези зашто искат това, не може да се направи това. Може.
В крајна сметка тези правила работјат в другите страни, ше работјат и при нас. Вјарно, манталитет трудно се променја, но мислја че с времето и това ште стане.
И другаде бјах писал, с началото на преговорите ште се сбл'скате с натиск и ште има нарастване на скептицизма. Колкото по-напредвате, толкова по-големи скептици ште ставате. И все пак си струва.
fmi, не знам дали само на мен така ми се струва или и ти имаш подобни наблјуденија, но откакто сме в с'јуза мислја че се промениха отношенијата ни с непосредствените ни с'седи. Наблјуденијата ми са, че с рум'нците се уважаваме повече от преди, а и с г'рците обштуваме нормално. Това са личните ми впечатленија, надјавам се че тенденцијата като цјало е такава.
Нормално е,БГ,Гр,Рм решиха да направат негласно нова балканска ос и трите држави ке имат повеке власт заедно на балкан.
Предполагаше се дека трите држави ке држат една и иста позициja за Косово,па както видехме,НЕ.
Во добри относи сме и мислам дека ке биде и така за напред.

Interesno,ama tam e napisano ''makedonian SLAVS'' a ne samo makededonci:smir:

Па славс друже затоа што сме ние словени, а не татари како вас!
Чукни се малку по главата.
Од мене толку, да не забегувам од постот.

Ти си или луд или глуп, човек не може да излезе накрај со вас.

Б'лгарија е в ЕУ. Какво толкова ви м'чи вас целата тази работа?

За да не забега постов ево само една карта од 1918 и еднаш засекогаш да се мафнат ова татариве.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Hellenism_in_the_Near_East_1918.jpg

Ако ште вадим карти, и аз мога да извадја и то не една и две.
Ето тук има една:

Balkans-ethnique.jpg

Какво виждаме - "татари" чак до Охрид.:helou:
След това лирично отклонение предлагам да се в'рнем на темата!

Упс, не с'м видјал че пишело за јужни славјани.

Ела ги прашаj ти какви са тиja кои дошли от Егеjска Македониja.

Такви има подоста и во Македонија и во Војводина, Хрватска па дури и во Словенија...
За Канада, Австаралија и САД, и да не збориме..
И не сум видел ниту еден, кој за себе тврди што и да е друго, освен - македонец!
Е, сега, тој ФАКТ што не им одговара на Божу Димитруф, Симеончето на дада и на педерчето-калфинчето...тоа, господине, си е, нивни проблем, а не мој!

Ако ште вадим карти, и аз мога да извадја и то не една и две.
Ето тук има една:

Атила зошто фалсификувате бе друже?Не те научиле од дома да не крадеш?

Татар без крадење, грк без просјачење...тоа ти е ко риба без вода...
Така им е запишано во гените бре!
:drk:

Атила зошто фалсификувате бе друже?Не те научиле од дома да не крадеш?

Сакам да се аргументираш! С факти. К'де е фалшификата в тази карта? Ако не го направиш, значи си л'жец. Чакам.

Имаш да кажеш нешто наместо Кико ли? Хајде, слушам те!

Сакам да се аргументираш! С факти. К'де е фалшификата в тази карта? Ако не го направиш, значи си л'жец. Чакам.

Абе фактите секаде ти постојат, само не се замарам јас со фалсификатори како тебе...:macedonia 4 life:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom