Синоќа бев на предпремиера на претставата „Веќе не е ни смешно“ во режија на Срѓан Јанаќиевиќ во Театар Комедија, и во еден од најсмешните делови од претставата, пропаднат комичар (зашто околу него веќе се станало смешно) се самоубива и во standup настап се обидува да објасни зошто извршил самоубиство и што му се случило после смртта. Парафразирано - откако умрел го пратиле во пеколот, зашто сите комичари оделе во пеколот. Го пречекал таму Адолф Хитлер и го сместил во иста соба со еден педофил, еден убиец, , еден силувач и еден некрофил. Од некрофилот најмногу им било страв, ноќе (пошто сите умрени, get it?)
Во собата имале и тројца адвокати, а претходно имало и еден педер, ама него подоцна го префрлиле во рајот, пошто јако лоби имаат они, нели.
До неговата соба Хитлер ги сместил Бугарите. 

Сите! 

Овој настап и една група која случајно вчера ја открив на фејсбук а во која Срби се преправаат дека се Бугари

ми дадоа идеја да отворам тема и кај нас, која сигурен сум дека ќе наиде на интерес, зашто нашите источни соседи се мајстори на хуморот, буквално секое нешто им е смешно.
Обаче почнувајќи од јазикот, нели (пр. „много е горешто и ми се потјат краката“ 

). Плус, нели сакаат да ги направиме еднакви со останатите малцинства кај нас, да ги внесеме во Уставот. Е па тогаш мора да бидат еднакви и на форумов, па како што Власите имаат тема за вицеви, како што со Ромите и Албанците се заебавате во секое можно мислење, така и Бугарите како еднакви меѓу еднаквите еве ќе имаат тема за мемиња!
Да напоменам само: во темава мора да се почитуваат правилата на форумот, значи се што ги крши нив ќе биде избришано. Дозволени се само мемиња, вицеви, анегдоти, видеа со смешна содржина... во кои Бугарите имаат некаков удел. Секое исправање криви Дрини и мерење на кој му е подолг ќе се смета за говор на омраза и ќе биде избришано, а повторливите такви постапки ќе резултираат со бан од тема или во крајни случаи и од форум. Затоа, бидете паметни!
Мерси!
Па за почеток, еве мал придонес од мене:
Во собата имале и тројца адвокати, а претходно имало и еден педер, ама него подоцна го префрлиле во рајот, пошто јако лоби имаат они, нели.
До неговата соба Хитлер ги сместил Бугарите. 

Сите! 

Овој настап и една група која случајно вчера ја открив на фејсбук а во која Срби се преправаат дека се Бугари

ми дадоа идеја да отворам тема и кај нас, која сигурен сум дека ќе наиде на интерес, зашто нашите источни соседи се мајстори на хуморот, буквално секое нешто им е смешно.
Обаче почнувајќи од јазикот, нели (пр. „много е горешто и ми се потјат краката“ 

). Плус, нели сакаат да ги направиме еднакви со останатите малцинства кај нас, да ги внесеме во Уставот. Е па тогаш мора да бидат еднакви и на форумов, па како што Власите имаат тема за вицеви, како што со Ромите и Албанците се заебавате во секое можно мислење, така и Бугарите како еднакви меѓу еднаквите еве ќе имаат тема за мемиња!Да напоменам само: во темава мора да се почитуваат правилата на форумот, значи се што ги крши нив ќе биде избришано. Дозволени се само мемиња, вицеви, анегдоти, видеа со смешна содржина... во кои Бугарите имаат некаков удел. Секое исправање криви Дрини и мерење на кој му е подолг ќе се смета за говор на омраза и ќе биде избришано, а повторливите такви постапки ќе резултираат со бан од тема или во крајни случаи и од форум. Затоа, бидете паметни!
Мерси!
Па за почеток, еве мал придонес од мене:
. Иначе ова е вистински настан кој се има случено во Бугарија. Во времето на комунизмот кога на власт таму беше Тодор Живков , сообраќајна полиција во Бугарија за сообраќаен прекршок не пишувале казни туку имале апаратче за дупчење ( перфорација ) со кое ги дупчеле возачките при направен сообраќаен прекршок .Се случил сообраќаен прекршок кој го направила ќерката на Тодор Живков , и полицаецот и направил дупка на возачката ( не ја познал дека е ќерка му на Живков ), но кога му кажала која е типов се уплашил и и рекол " Не е проблем , тази дупка не е дупка "