Ги читам претходниве постови и се чудам дали правиме муабет за истото место.
Во 2006 и оваа година (се вратив пред 3 дена). Сместувањето ми беше перфектно, стан цел за 35 евра на 300 м од Словенска плажа. Во околината еден куп маркети, пилјари и пекари. Цените малце поскапи од Скопје (освен зеленчук и овошје кое беше доста поскапо). На пример лименка Никшичко од 0,5 л варираше од маркет до маркет од 0,85 центи до 1 евро.
На плажа ги пробав сите од Словенска, Бечиќи, Рафајловиќи. Највише ми се допадна
плажа Каменово (на 3 км од Будва, после Рафајловиќи) нема гужва, бесплатен паркинг, ако не сакаш лежалка не мораш да изнајмуваш има доволен простор и за другите, чиста вода.Исто така би препорачал и островот Св. Никола (се оди со чамец од Будва за 2,5 евра по човек).
Навечер има забава за секого. Ако си по турбо фолкот има секаде, ако го мразиш турбо фолкот, оди во стариот град има кафичи и кафанчиња со разна музика.
Дискотека ТОП ХИЛ (една од најдобрите во Европа).
Гостопримливоста на Црногорците на ниво, единствен проблем е паркирањето ама ако се помачиш се наоѓа па дури и на тротоар без страв дека ќе ти ја крене пајак (ткак барем ми кажа еден мештанин дека на полицијат им било забрането да казнуваат коли со странски регистрации за погрешно паркирање).
Вака можам да пишувам до утре, ама се на се убав одмор.