Брисел со скептицизам за визната либерализација

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто слично имаше и во денешно „Време“, наводно од европски извори.

Можеби си играат гуд кап бед кап со нас.

Додуша, има различни и спротивставени сили во ЕУ, посебно во надворешната политика. А ако му се прочепка по CV-то и друштвото на Карл Билт (Кушнер, Солајна) ќе сфатиме која страна ја застапува.

Работим во социологическа агенциа надвор на МВР на Германиja и сум видел документ приет од сите министри на 27 ЕУ држави,дека нема да има визна либерализациа за Западниот Балкан таа година. Очекува се ова да стане наирано јуни- јули 2010´.

Можеби си играат гуд кап бед кап со нас.

Додуша, има различни и спротивставени сили во ЕУ, посебно во надворешната политика. А ако му се прочепка по CV-то и друштвото на Карл Билт (Кушнер, Солајна) ќе сфатиме која страна ја застапува.

Нема што да чепкате по цв-то на солана, да не губите време, јас ќе ви кажам. човкот ги предводеше протестите во шпанија против влезот на шпанија во нато и има напишано памфлет 50 причини (или 100, не можам да се сетам сега) зошто шпанија не треба да влезе во нато.
и која иронија, некое време подоцна стана генерален секретар на нато. шпанска верзија на иванов, ху?.

It is time for the EU to open a process with Serbia with a view to lifting visa requirements altogether.

Значи според овие политички ороспии, Србија треба веднаш да стане кандидат за член во ЕУ и да се укинат визите (оваа статија е од март 2008). И покрај сите војни и се што се случи во Србија, таа ги заслужува тие работи, а Македонија не. :uvo:

внимавај на формулацијата, да се отвори процес за отстранување на визните бариери. Тоа никако не значи дека ќе се отстранат во догледно време. Па ние тој процес одамна го отворивме и ги исполнивме ама баш сите критериуми, а пред некој ден Карл Билт ни покажуваше албански пасош и ни кажуваше дека тој не бил биометриски.

Така да ветувањата на Билт фрлете ги во канта, впрочем тоа е и принципот на делување на еу-бирократите, за кој обичните еу-граѓани појма немаат.

ма какви бре сите ке фатат магла хахаха
1,ке нема кој да работи( се ЕКСПЛОАТИРА за 100еур)
2,и поважно хаха ке нема гласачи ...
така без либерализација им е подобро на политичарите и директорите

Абе гледам нешто за визи кон македонски граѓани вчера и ми текна нешто.Јас никогаш не сум прочитал или слушнал на ТВ некој македонски Албанец да се буни што толку долго имаме визи кон ЕУ.Или дека имал проблем при добивање на виза во било која амбасада.Грешам или...???:toe:

Визите секогаш ги укинуваат ама само само “на збор“ пред одредени избори во државава.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom