Бричење на зетот

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
А доста кичмењачки ( :icon_lol:) е да вмешуваш други лица во муабет(ов), нели?

А тек замисли да беше космополит, и тоа ебан, да не поштоваше традиција, дур го носиш коматот в торбуле :D

Пријателе, и за прерипување си, жими се.

Демек јас имам став, имам почит за минатото, мене не ме сјеба глобализацијата и не ми начукаа фенси обичаи одма чим падна ѕидот берлински. Ја пеер не бев под влијание на Брендон и Бренда, ни на Кели ни на Дилан.

Знаеш, има многу ко тебе. Најчесто се исламџии. Жена им во бурка, а тие уживаат да гледаат декапитација на неверници на својот најнов ајфон во некој Лондонски Паб, одма после Рамазан.

Ебате бељата...

Синко, освен испади и напади врз мене, не можам да најдам со тебе ништо вредно за дискусија. Не сакам да си го трошам времето, не вредиш. Ќе вметнувам кого сакам, слободно нека ми реплицираат. Јавно е ова. Купи си прво кичма, собери вредност, па реплицирај ми. Добар почеток е на пример да се пријавиш како доброволец во Бијафра. До тогаш, ауфидерзен.

u amerika na evrejska svadba nevestata ja bricat skroz (duri i vedjite mislam ) i i stavat perika :свиркам:

кај нас зетот го бричат со секира :) така да ова и не е толку опасно

Ако му ги соблечат гаќите треба жетварка со срп да донесат да го ожнее :D

пфффф за мене дебилно е ова, ја кога ке праам свадба (ако воопшто правам такво нешто) ке си направам мене да ми биде убаво, а не да пратам некои племенски обичаи. Ма не ја сфаќам поентата на свадбата, ни бракот не го сфаќам..демек љубовта на папир треба да се напише.

И баш си викам, леле бе, стварно ова најглупо и ми светна дека има и поглупо.
Гурање на вратата со фамилијата од невестата.

шо бев присутен на една свадба,на вратата на собата на невестата,коа гурнааа тие ,,мажишта леле силно и само 100 денари дадоа на вратарите :pos: и си викам јас зошто воопшто буткааа:facepalm:

Охххх со овие адети....крај им нема.Незнам каде се прави сеуште ова.:facepalm:

во кое село е ова?
да не му текне на човек да се жени, како Исус го мачат :pos:
па и овој зетот како уплашен седи, ни мрда, ни зборува, ни прета :icon_lol:
Moжда е домазет :icon_lol:

Само ваков обичај со моторка немам ни чуено ни видено.Да не е некој локален шмек?Малешевско, Пијанечко?

И баш си викам, леле бе, стварно ова најглупо и ми светна дека има и поглупо.
Гурање на вратата со фамилијата од невестата.
Уште потешки форми:
Гурање на вратата со фамилијата од невестата.1 - вербални (и ситни физички) провокации за времетраењето на процесот и финансиите користени во истиот
Гурање на вратата со фамилијата од невестата.1.1 - кавга меѓу двете семејства со високи шанси за тепачка
Гурање на вратата со фамилијата од невестата.1.2 - растурена венчавка

Незнам зошто ама јако ми е ова, незнам дали ради тоа шо екипава ми е полна со срање идеи и ќе биде јако..Како и да е, овој со моторнава ја претера :pos:

Знам за повеќе пресни свадби кои поминале без овој обичај. На крај на краиштата, моја свадба е, што сакам тоа ќе правам (или нема да правам), ако некому не му чини - не мора ни да иде.

Мислам дека не се практикува овој обичај во цела Македонија, нека ме исправи некој ако грешам. А знае ли каде на друго место освен кај нас го има?

ке го избричат и ајт у брак а бракот сам по себе преставува институција... кој денес сака да живее во институција? дефинитивно овие од видеово се излезени од некоја институција :) :).. фалеше уште српот да заигра со уште некое пиФце... прав туторијал за понижување ала голи оток или гвантанамо.... ако е ова македонски обичај.. тогаш чуден фетиш имале нашите ни мили претци, ,,традиционална" вредност колку едно :гомце:

само една ваква за нив:

Невестата на свадбата за среќа во бракот го гледа својот избраник низ бурма преку прозорецот додека тој со сватовите иди по неа , купување на невестата на вратата додека брат и ја чува па деверот ги полни нејзините чели со пари се додека не и бидат тамам , само да не се понуди некоја покурназ или без осет :D
.Поинтересно да не ви е цеца и певаљките в кафана да ги слушате и да се акате од земја . Истото и со моминските и со ергенските забави пред брак поглупо од ова амин демек Мора да се натрескаш магаре магарица да се напрајш оти во друга прилика нема истото да те снајди та тебе та неа :sneaky: , обавезно торта со полов орган да ти напрат другарките и да се сликате на фб и некоја од ја лапа тортата знајте добро во кој облик . Па туку ми вадат подвезици на свадбите се мушка затот кај невестата под фустан шо адет ќе да беше овај од мариовско да не е ? од каде бре чекајте малку многу современи ми станавте :facepalm:

ГЛУ-ПОС-ТИ!!! Кај мене нема да има одење по невестата, а не па вакво нешто да дозволам да ми прават. Forrest Gump - само ти надевај се! Нема да дозволам да ми се приближиш!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom