Брендирана штипската пастрмајлија

  • Креатор на темата Креатор на темата Песимист
  • Време на започнување Време на започнување
Не е битно дали си Бугарин, Македонец, Русин или Србин.
Не е ни битно дали на бугарски се вика пастрмајлија или пастрамајлија.

Битно на македонски се вика пастрмајлија :)
Па исто како линкот кој сум ставил.Сум направил правописна грешка.Извините.:kesa:
 
Емо правилната Штипска пастрмајлија е без јајца и со пастрма...тоа горе е некоја мутација...

ама и тоа се вика пастрама, ај да најдеме лектор

Исто како што на македонски се вика АЈВАР, ама затоа што сме благоретардирана нација - дозволивме да го нарекуваме АЈВЕР.

кај нас се вика АЈВЕР
 
Емо правилната Штипска пастрмајлија е без јајца и со пастрма...тоа горе е некоја мутација...
Тоа горе е велешка пастрмајлија :)

Штипската е без јајца. Велешката е со јајца.
Скопската е со свинско место и кашкавал :)

ама и тоа се вика пастрама, ај да најдеме лектор



кај нас се вика АЈВЕР
Кај е тоа кај нас? Во Македонија? Збориме за тоа како се вика на македонски јазик, а не како му текнало на некој во маало, село или некој друг град да го вика :)

Во Струмица се вика „тава“ наместо „тоа“. Ама „тава“ на македонски има друго значење :)

Така да, не мешајте македонски јазик со некакви маалски мутации... :)
 
Не е битно дали си Бугарин, Македонец, Русин или Србин...

..битно во Штип ќе јадеш пастАрмајлија, дека веќе е брендирана така. :pos2:

Абе ај шо е битно како се чита, битно да е јадибилна.
Јадибилна.. хахах, чекам картон од Виктор за неписменост. :D
 
Тоа горе е велешка пастрмајлија :)

Штипската е без јајца. Велешката е со јајца.
Скопската е со свинско место и кашкавал :)
И кај нас има по порачка може со свашта ..(ама нели збореме за оригинало ) а иам видено и у Кочани со јајца ама таму со КАЈГАНА не на око .....
 
Емо правилната Штипска пастрмајлија е без јајца и со пастрма...тоа горе е некоја мутација...
Не е мутација, тоа горе е правилната велешка. А вие не ставате пастрма во вашите пастрмајлии. Имате со свинско и пилешко месо.
Ах штипјани, никогаш нема да ве разберам околу пастрмајлиите. Соочете се, има светиниколска, велешка, штипска пастрмајлија... А не само штипска и мутации.
 
Не е мутација, тоа горе е правилната велешка. А вие не ставате пастрма во вашите пастрмајлии. Имате со свинско и пилешко месо.
Ах штипјани, никогаш нема да ве разберам околу пастрмајлиите. Соочете се, има светиниколска, велешка, штипска пастрмајлија... А не само штипска и мутации.

Да и се по 150 денара а ако сакаш пастрма ке си платеш дупло можда и више....Има секаде ама никој не порачува оти е скапо...И нема потреба да не разбереш... и соочени сме само нели имаш iphone i iphone Apple и China ..само мраземе кога ги мешат инаку е све ок.
 
Да и се по 150 денара а ако сакаш пастрма ке си платеш дупло можда и више....Има секаде ама никој не порачува оти е скапо...И нема потреба да не разбереш... и соочени сме само нели имаш iphone i iphone Apple и China ..само мраземе кога ги мешат инаку е све ок.

:tapp:
кај се плаќа дупло бе ..
 
:tapp:
кај се плаќа дупло бе ..
Јас иам прашувано у Нецко (не знам од кај си па дали го знаеш ресторано) и ми кажаа дека може со пастрма ама дека е поскапо,кога ги праша колку поскапо тие ми речеа како 2 свински ....
 
Јас иам прашувано у Нецко (не знам од кај си па дали го знаеш ресторано) и ми кажаа дека може со пастрма ама дека е поскапо,кога ги праша колку поскапо тие ми речеа како 2 свински ....

:pos2::pos2:
:nesvest:
Во велес ти е исто пари ...
Пастрмата ја сметаат како зачин за мирис и вкус на питата .. .
и кога нарачуваш те прашаат сакаш со или без пастрма и тоа е ..
 
Абе во Македонија и ајварот, го брендираја како АјвЕр, добро е што ја брендираа, за жал немам пробано досега партмајлија, немам ни пастрамајлија, така да кога ќе дојде денот, ќе пробам брендиран производ, се надевам со исправена печатна грешка.
 
Абе во Македонија и ајварот, го брендираја како АјвЕр, добро е што ја брендираа, за жал немам пробано досега партмајлија, немам ни пастрамајлија, така да кога ќе дојде денот, ќе пробам брендиран производ, се надевам со исправена печатна грешка.

ќе чекаш да се смени името, по твое, па после ќе пробаш? :tapp:
 
ќе чекаш да се смени името, по твое, па после ќе пробаш? :tapp:




Хахахаха нема да го јадам брендот, пастрмајлијата ќе ја јадам, сакав да кажам дека ќе ја пробам за брзо, а кога ќе ја пробам ќе биде со правилно име, ЗАКЛУЧОК... што може побрзо на логото ќе го напишат вистинското правилно име. инаку ја имам пробано ама не во Штип, имам јадено некој квази пастрмајлии, ама дури не пробам во Штип нема да знам како изгледа е кога ќе пробам ќе можам да кажам дали сум пробал слична или иста.
А и друго сакав да прашам, дали ова значи дека јас ако сакам да отворам ресторан и да ја продавам пастрмајлијата, на некој треба да му платам, за лиценца или нешто слично?, јас така го разбирам брендот. Како нематеријално средство, кое е сопственост на некој.
 
Veleshka_pita_pastrmajlija_by_speck_of_dust.jpg


Според мене правилно е да се напише ПАСТРАМАЛИЈА

http://www.google.bg/#hl=bg&source=...aql=&oq=Pastrama&gs_rfai=&fp=7958595e8599cb5b
бљак ова не е штипска
и да пастрмајлија се пишува, остајте тоа шо маваат прастрмалија или пастрамалија или не знам како, правилно е пастрмајлија

Хахахаха нема да го јадам брендот, пастрмајлијата ќе ја јадам, сакав да кажам дека ќе ја пробам за брзо, а кога ќе ја пробам ќе биде со правилно име, ЗАКЛУЧОК... што може побрзо на логото ќе го напишат вистинското правилно име. инаку ја имам пробано ама не во Штип, имам јадено некој квази пастрмајлии, ама дури не пробам во Штип нема да знам како изгледа е кога ќе пробам ќе можам да кажам дали сум пробал слична или иста.
А и друго сакав да прашам, дали ова значи дека јас ако сакам да отворам ресторан и да ја продавам пастрмајлијата, на некој треба да му платам, за лиценца или нешто слично?, јас така го разбирам брендот. Како нематеријално средство, кое е сопственост на некој.
ја како што разбрав штипските кафани/ресторани ке плаќаат симболична цена по 10 евра годишно а за другите градови не знам дали ќе биде исто или повисока цена
 
ја како што разбрав штипските кафани/ресторани ке плаќаат симболична цена по 10 евра годишно а за другите градови не знам дали ќе биде исто или повисока цена


Е па сега ако плаќаат пари за брендот, треба да има еден универзален рецепт, и само тој да биде вистинската штипска пастрмајлија, а за во другите градови би сакал да се почитува ова и сите да имаат еден рецепт, кој ќе биди она вистинското, ама да бидеме реални тоа ти е невозможно, капричиоза брендирана имаш пробано? или само имитации на капричиоза низ целиот свет.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom