Бремена жена зад волан, Да или НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Дали накратко сакаш да го кажеш следново?

1. Бидејќи сум себичен, трудници подалеку од волан, за да јас не го јадам дупло ако напраам беља.
2. Трудна жена е хормонално-дисбалансирана, ака неурамнотежена.

Pros and cons.. samo dopunuvam, onaka. :)
Mora da razgranicime trudna zena. Znaci do 4-5 mesec, jas sum ok.

Вот бе, не може ли да се случи нешто неочекувано и да удриш трудница додека преминува улица, на пример? Олабави малку, муабетиве ти се смешни.

I ti li so kosmickata preodredenost, ako ne u kola, ke ja udri nekoj popat?
y an y?

I ti li so kosmickata preodredenost, ako ne u kola, ke ja udri nekoj popat?
y an y?

Не, него ти кажувам дека опасности нѐ демнат од сите страни. Се плашиш да живееш, ебате! Муабетов ти е - не преминувај улица, затоа што може да те удри кола и да умреш. Ако бремена жена возела кола, можело да се случи сообраќајка... Па зарем е побезбедна во автобус, воз, такси, што и да е... Се додека не почувствува дека ѝ пречи стомакот у вожњата, мислам дека нема проблем. А за она со хормоните, според твојата логика не треба да возиш ако си нервозен(затоа што има луѓе кои не можат да се контролираат во тој момент), не треба да возат жени во пмс... Што е следно? Sieg heil!

До 8-ми месец би било нормално да може и да вози. А после во 9-ти во никој случај не би требало освен во итни ситуации. Иако зависи до индивидуа, мое мислење е тоа.

P.S. Ако сака некој модератор нека стави анкета.

До 8-ми месец би било нормално да може и да вози. А после во 9-ти во никој случај не би требало освен во итни ситуации. Иако зависи до индивидуа, мое мислење е тоа.

P.S. Ако сака некој модератор нека стави анкета.
ovie vikaat poinaku
do 3-ot mesec ne, a potoa mozhe :icon_lol:

Trudnice da ne voze

Iako zakon dozvoljava trudnicama da voze automobile, stručnjaci smatraju da one to ipak ne bi trebalo da čine, naročito ne posle 7. meseca.
- Ako je žena i pre trudnoće vozila, nema razloga da to ne čini i tokom trudnoće. Međutim, u prvom tromesečju žena može da oseća umor i pati od mučnine, pa se preporučuje da u ovom periodu bude suvozač jer to stanje organizma može uticati na koncentraciju. Takođe, posle sedmog meseca trudnica se teže kreće, pa je moguće da će u kritičnim situacijama sporije reagovati -

http://www.kurir-info.rs/tragedija-trudnica-ubila-devojku-na-pesackom-prelazu-clanak-1067783

Треба да си има закон до кој месец на бременост може да вози. Според мене веќе од седми нагоре е ризично и за неа и за пешаците, just sayin'

Да бе да, пошо цајканот ќе си носи и еден ехо апарат со него да види дали е 7 или 9 месец бремена.

Да бе да, пошо цајканот ќе си носи и еден ехо апарат со него да види дали е 7 или 9 месец бремена.

Си имат жените бе посебни мајчини книшки со детални информации, па може да си израчуна ако сака од почнувањето на рачунање :D , ако се сака се ќе се среде :icon_lol:

Pros and cons.. samo dopunuvam, onaka. :)
Mora da razgranicime trudna zena. Znaci do 4-5 mesec, jas sum ok.

Овие допункиве во што спаѓаат, во прос или во конс?
И по што се разликува бремена во 5-ти како ЗА и бремена во 6-ти како ЈОКЗА?

ovie vikaat poinaku
do 3-ot mesec ne, a potoa mozhe :icon_lol:

Trudnice da ne voze

Iako zakon dozvoljava trudnicama da voze automobile, stručnjaci smatraju da one to ipak ne bi trebalo da čine, naročito ne posle 7. meseca.
- Ako je žena i pre trudnoće vozila, nema razloga da to ne čini i tokom trudnoće. Međutim, u prvom tromesečju žena može da oseća umor i pati od mučnine, pa se preporučuje da u ovom periodu bude suvozač jer to stanje organizma može uticati na koncentraciju. Takođe, posle sedmog meseca trudnica se teže kreće, pa je moguće da će u kritičnim situacijama sporije reagovati -

http://www.kurir-info.rs/tragedija-trudnica-ubila-devojku-na-pesackom-prelazu-clanak-1067783

ОК, тогаш ајде да забраниме и за оние што после бурни ноќи, мамурни, уморни и недоспани, седнале зад волан, бидејќи патат од главоболка и лошење до повраќање. Исто како што треба да се забрани и за сите дебели, со мешлаци како новата собраниска купола, бидејќи им пречи при возење.

бремена жена барем според мене нетреба да вози после 3 / 5 месец - ризиците се преголеми од милион причини

п.с за тоа треба самите трудници да бидат свесни.

http://www.youtube.com/watch?v=aZMbTFNp4wI

Саудијци..саудијци насекаде..
Жените се еднакво добри шофери како мажите. Добар шофер не знае за пол. На пример мајками вози 9 години и за тие 9 години сменив 900 таксисти, пола од нив можат вода да и носат.

Жив пример со трудница имам секој ден, моја пријателка е влезена у 7ми и баш преска си зборнавме дали би требало да вози. Таа си кажува дека ке вози додека може. И двете бевме глупи пошто на крај пак муабетот се сведе на космичкиот детерминизам. Постојат реални шанси да се загрози плодот и самата таа, ама подеднаков ризик би имала дури и ако е сувозач.

http://www.youtube.com/watch?v=aZMbTFNp4wI

Саудијци..саудијци насекаде..
Жените се еднакво добри шофери како мажите. Добар шофер не знае за пол. На пример мајками вози 9 години и за тие 9 години сменив 900 таксисти, пола од нив можат вода да и носат.

Жив пример со трудница имам секој ден, моја пријателка е влезена у 7ми и баш преска си зборнавме дали би требало да вози. Таа си кажува дека ке вози додека може. И двете бевме глупи пошто на крај пак муабетот се сведе на космичкиот детерминизам. Постојат реални шанси да се загрози плодот и самата таа, ама подеднаков ризик би имала дури и ако е сувозач.

Женска филозофија....Може да види влакно од коса на палто од 5 метри,а не ја гледа оградата на пол метар кога се пракира........

Треба со декрет да се забрани управување на патничко возило на целата женска популација на Земјината топка....

Штом седнувате зад воланот во 7 месец на бременост,значи дека не размислувате за потенцијалните последици што можат да следат.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom