Бремена жена зад волан, Да или НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто па ја да сум казнет онака ако ме сопрат у скут ако имам 5 килско буренце, пиво?
Збориме за бремена жена, не за жена која ти е срам да прашаш дали е трудна или зимата качила некое килце..

Сериозно колку бремени жени се иницијатори на сообраќајни несреќи за разлика од пијани возачи?
Што е позначајно да се праша, колку од тие сообраќајни прекршоци и незгоди биле иницирани од бременоста?
И кој би бил критериумот за казнување на бремени жени од страна на полицијата?
До кој месец од бременоста можат да управуваат моторно возило?
До 8ми месец?

На улиците низ Македонија се движат илјадници шофери под дејство на лексилиум, дијазепам, THC и слични средства на кои им е дозволено да возат, ние се фаќаме за минимален број на бремени жени кои ете може да ги фати контрацепција еден месец порано додека возат автомобил.
Шанисте да се случи тоа е исто колку шансите да ги фати диетална кома дијабетичарите додека возат автомобил.
Што е трагично душебрижниците се загрижени за нејзиното неродено дете да не биде жртва во случај ако се случи незгода.
Што бидна со поговорката "Мое тело, мој избор"?
Тогаш нека се забранат и деца до 12 години во автомобил оти ете само што започнале со животот и многу се слатки за да загинат во случај на сообраќајка.

Не би требало да е забрането (како шо рече Ебиветарот пола возат под дијазепами и лексилиуми, па немало реакција), ама со нашата возачка (не)култура логично е размислување од нејзина страна дали би седнала зад волан при крај на бременост.
И ова не само за бремена жена туку и за обични луѓе.Мене ми е помачно 30 мин. низ град отколку цел ден на отворен пат :unsure:

Ако е бремена не е болна. Ако нема здравствени проблеми и има нормална бременост, зошто не би седела зад волан?

Сериозно колку бремени жени се иницијатори на сообраќајни несреќи за разлика од пијани возачи?
Што е позначајно да се праша, колку од тие сообраќајни прекршоци и незгоди биле иницирани од бременоста?
И кој би бил критериумот за казнување на бремени жени од страна на полицијата?
До кој месец од бременоста можат да управуваат моторно возило?
До 8ми месец?

На улиците низ Македонија се движат илјадници шофери под дејство на лексилиум, дијазепам, THC и слични средства на кои им е дозволено да возат, ние се фаќаме за минимален број на бремени жени кои ете може да ги фати контракција еден месец порано додека возат автомобил.
Шанисте да се случи тоа е исто колку шансите да ги фати диетална кома дијабетичарите додека возат автомобил.
Што е трагично душебрижниците се загрижени за нејзиното неродено дете да не биде жртва во случај ако се случи незгода.
Што бидна со поговорката "Мое тело, мој избор"?
Тогаш нека се забранат и деца до 12 години во автомобил оти ете само што започнале со животот и многу се слатки за да загинат во случај на сообраќајка.

поправено ;)

Мислам дека нема врска кој месец е па според тоа да се каже дали треба да вози или не...зашто има жени кои се пред пораѓај па изгледаат како да се 5 месец и обратно ....
Мислам дека на бремена жена не и е местото зад волан, не дека може да ја фатат контракции или не знам што па да претставува некаква опасност и да биде причина за некоја сообраќајка, туку мислам дека е опасно лично за неа и за нејзиното дете, ништо друго...има секакви будали па може се да се случи...

никако бремена жена зад волан - ете како се раѓаале овие лудаци што лудуваат по патиштата и ги загрозуваат своите и туѓите животи.........уште неродени,задоени со возачки адреналин,после родени Шумахеровци :vozbud:
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 10:01 ---
Мислам дека нема врска кој месец е па според тоа да се каже дали треба да вози или не...зашто има жени кои се пред пораѓај па изгледаат како да се 5 месец и обратно ....
Мислам дека на бремена жена не и е местото зад волан, не дека може да ја фатат контракции или не знам што па да претставува некаква опасност и да биде причина за некоја сообраќајка, туку мислам дека е опасно лично за неа и за нејзиното дете, ништо друго...има секакви будали па може се да се случи...

реално мислење,а за да седниш в кола и да возиш прво и основно е шоферот и патниците ДА СЕ ВРЗАТ за седиштата со ЗАШТИТЕН РЕМЕН кој го поседува возилото(преку СТОМАКОТ и преку ГРАДИТЕ),нешто кое не сакате да го спомните,а не пак да го употребите,џабе некој таму мислел штурел за безбедносни регулативи кога сето тоа Шумахеровци возат по патиштата наши

Чудно чичко Анчо да не ја зачини темава со по некоја слика од ЛИЦЕ МЕСТО :)

Он: Јас сум против , не би било убаво во случај на незгода ( недај боже ).

Чудно чичко Анчо да не ја зачини темава со по некоја слика од ЛИЦЕ МЕСТО :)

Он: Јас сум против , не би било убаво во случај на незгода ( недај боже ).

За се има сефте,стварно не ми текна.
Пред да дадете одговор: ЕДЕН ТЕСТ ЗА СИТЕ.
Пробајте да влезете во кола,и возите со претходно опашана топка,ѓевгир или кацига околу половината.
Резултат:
1.Тоа опашаното ќе ви удира во волан.
2. Треба седиштето да го повлечете наназад.
3. Папучите-командите,веќе ви се тешко достапни.
4. Задоцнети активирања на тие команди.
5. Додај го сега и мобилниот,кој обавезно е во една рака.
Нус резултат:
Загубен еден млад живот(постирајте ја веста од Београд)

Само до 4-ти месец,а подоцна НЕ. Образложението е повеќе од јасно.

Не вреѓав, девојче. Акцентирав само дека напиша нешто глупо.
Сега сум сигурен дека си глупа. Има разлика.

Жалам што не ми ја сфати аналогијата, ама кога некој ти збори за РЕАЛНИ опасности од возење бремена, да му вратиш со аргумент дека постои некој космички детерминизам.. madness I tell ya, madness!
Ама.. недај боже, нели.. :вонзем:

Пак вреѓаш. Абе јас сметам дека жена треба да вози ако и се вози,ко шо спомна некој погоре кај шо има сообраќајна култура, а да не вози за да не и се деси нешто тоа е исто како да не излезам од дома денес за да не ми се деси нешто, не дај боже. Постојат РЕАЛНИ ШАНСИ и за тоа. Комшија епилептичар вози шо е еднакво страшно за него како шо е за трудницата. И кога ке и стаса мевот до заби нормално дека нема да вози. Нема да може. Трудноќата е 9 месеца, од кои 6 може комотно да тера, на некои трудници и не им се познава, верувај.
Шо има глупо у тоа да мислиш дека од писанието не се бега и возела-невозела ако треба да се случи ке се случи. Под точка да или не реков да.

Сигурна сум дека сите оние што напишаа дека би забраниле на трудници да возат, биле и самите бремени, па зборуваат од искуство, особено машките. А уште посигурна сум во нивната голема загриженост за трудниците, па им отстапуваат место во автобус, ги пропуштаат на шалтер или во продавница или ги придржуваат кога се качуваат по скали и слични мали гестови на внимание.

Браос!!

П.С. Да ни е жив и здрав меФот, особено оној од кременадли и пиво!! :)

За да не се стега, треба регуларно за трудница да седи и соодветно да се врзе додека вози. Од друга страна мора некако да стигне до и од работа.
Ако веќе имаат една кола и одат заедно, не е лошо сопругот да вози нали стресови се -на работа стресови и седење, па 15-20 минути возење, се е стеснета и на схтрек....Уште ако по дифолт е нервозна особа па се нервира на секој манјак без трепкац...

Сигурна сум дека сите оние што напишаа дека би забраниле на трудници да возат, биле и самите бремени, па зборуваат од искуство, особено машките. А уште посигурна сум во нивната голема загриженост за трудниците, па им отстапуваат место во автобус, ги пропуштаат на шалтер или во продавница или ги придржуваат кога се качуваат по скали и слични мали гестови на внимание.

Браос!!

П.С. Да ни е жив и здрав меФот, особено оној од кременадли и пиво!! :)

Не се грижам ја за нивниот фетус, ама ете, човек сум, ако згрешам јас во сообраќај и за уште едно незаштитено, неоформено, скоро-животче ли ќе одговарам?
А и да не одговарам, совест ли да ме јаде? Јас стварно неможам да замислам зашо трудница на цел тој стрес би се изложувала, онака, во сред ден, во сред град.
Trigger-happy хормално-дисбалансиран човек не е за зад волaн, минус опасностите.

Не се грижам ја за нивниот фетус, ама ете, човек сум, ако згрешам јас во сообраќај и за уште едно незаштитено, неоформено, скоро-животче ли ќе одговарам?
А и да не одговарам, совест ли да ме јаде? Јас стварно неможам да замислам зашо трудница на цел тој стрес би се изложувала, онака, во сред ден, во сред град.
Trigger-happy хормално-дисбалансиран човек не е за зад волaн, минус опасностите.

Дали накратко сакаш да го кажеш следново?

1. Бидејќи сум себичен, трудници подалеку од волан, за да јас не го јадам дупло ако напраам беља.
2. Трудна жена е хормонално-дисбалансирана, ака неурамнотежена.

Вот бе, не може ли да се случи нешто неочекувано и да удриш трудница додека преминува улица, на пример? Олабави малку, муабетиве ти се смешни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom