Breaking Bad

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Шо се расправав некни по фејсбук за таа мува.:mad: Таа епизода не е глупа, туку пука од симболика и е убер генијална!

Остај, има луѓе што не контаат. Гледаат само колку да има нешто за гледање...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
ЕВЕ ви еден интересен фолдер со 30-35 сликички (fan art) што ги имам најдено по интернетов.

Исто така, ЕВЕ линк за симињање на интервјуто на цел cast од пред некој ден со Conan O'brian. Пробав да го смалам ама не може, 1гига е, трае околу 43 минути и е во HD. Супер интервју, супер cast. Одма ми летнаа минутите.

Исто така, на pirate bay има мали 20 минутни епизоди кои се викаат "Talking Bad" со интервјуа со самиот cast на серијава, па и креаторот и така натаму.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Bitch Switch Argh eдна од симболиките на епизодата со мувата и нејзиното шлепање чат пат низ серијата (ќе се самоцитирам):

Мувата, да да мувата. Цело време ја фураат, а уствари мувата да ти била еден од постарите симболи за ѓаволот.

Fly: The fly is a symbol of very primitive, base energy states. Its nature is pesky and irritating. It happily feeds on rot and waste. We can liken these qualities in ourselves; when we are duped into thinking we are unworthy or we are feeding on filthy thoughts. Our addictions can be as nagging and pesky as the fly. Our "little selves" (the one whose voice cries me, me, me) express the lowest level of energy and it turns like a maggot in our minds.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ја почнав деновиве да ја глеам серијава, пофални зборови само и ме навлече право да си кажам. Ќе ја изгледам до крај. Знам, копиљ сум шо тек сеа ја почнувам, а форест, а?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дечки, успеав да сврзам нешто барајќи по нетов и basic chemistry knowledge :D... Може има смисла.. Значи "Felina" е името на последната епизода..

FeLiNa
Fe = Железо (Iron)
Li = Литиум (Lithium)
Na = Содиум (Sodium)
Железо (Iron) = Составен дел на КРВТА...
Литиум (Lithium) = Најчесто користен реактивен метал во производство на МЕТАМФЕТАМИН
Содиум (Sodium/Salt) = 0.9% содиум/сол се содржи во СОЛЗИТЕ.

Крв... Meth....Солзи...

Get ready guys..

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дечки, успеав да сврзам нешто барајќи по нетов и basic chemistry knowledge :D... Може има смисла.. Значи "Felina" е името на последната епизода..

FeLiNa
Fe = Железо (Iron)
Li = Литиум (Lithium)
Na = Содиум (Sodium)
Литиум (Lithium) = Најчесто користен реактивен метал во производство на МЕТАМФЕТАМИН

Крв... Meth....Солзи...

Get ready guys..
Или пак ФИНАЛЕ

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

FeLiNa
Fe = Железо (Iron)
Li = Литиум (Lithium)
Na = Содиум (Sodium)

Крв... Meth....Солзи...

Get ready guys..
Уште нешто, најверојатно се работи за оваа песна (сигурно не е случајност)

"El Paso, the song, is about a cowboy who falls in love with a Mexican girl with the name of Feleena (Pronounced the same way) and kills a cowboy that advances towards her, and fears for his life from the victim's friends and flees. He soon is killed and dies at the arms of Feleena".

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ја почнав деновиве да ја глеам серијава, пофални зборови само и ме навлече право да си кажам. Ќе ја изгледам до крај. Знам, копиљ сум шо тек сеа ја почнувам, а форест, а?

И јас сум исто, почнав да ја гледам пред 1 недела и маратонски ја изгледав. Уште 2 епизоди ми останаа. Многу спинови има серијава, многу јаки моменти, многу јака глума и се многу јако. Жал ми е што не почнав од почеток да ја гледам на време, ама што е тука е битно ја изгледав.

Z

zmej gorjanin

Гостин

FeLiNa
Fe = Железо (Iron)
Li = Литиум (Lithium)
Na = Содиум (Sodium)

Крв... Meth....Солзи...

Get ready guys..
Не дека имам против, ама како ја анализирате ко за филм на Стенли Кјубрик да се работи па ќе толкуваме симболи.:)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Леле еј, кога ја гледав епизодава баш помислив колку јако би било да се направи клип кога е оставен дебелиов да чека. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom