Откако ми спласнаа импресиите од последната епизода морам да дадам мала конструктивна критика.
Се се надевам дека деновиве ќе одекне сензацинална бомба вест : „Продуцентите на Б.Б спремале изнандување, има уште три епизоди чие снимање е држано во тајност“!
Зошто го викам ова, покрај фактот дека ќе се продолжи уживањето во оваа веќе легендарна серија, не можам а да не искритикувам дека иако последната сезона руши рекорди во гледаност, рејтинзи и се, сепак според мене е малце убрзана за да се заклучи дејството во 16-те епизоди на петта сезона.
Претходно дискутиравме дека периодот кога Волт соработува со Лидија и бизнисот во Чешка е пребрзо прикажан, а и сега после 14-та епизода кога се распадна империјата, во последната видовме само што се случи со Волт. ( и малце за Саул). Но премалку ни е прикажано што се случи со другите ликови. Каков е односот на Мари и Скајлер по се што се случи со Хенк и Волт, како се снаоѓаат Скајлер и децата во сите скандали и најважно, како го открија Волт и неговиот бизнис. Оти за тоа знаеа само Хенк и Гомез, нема многу живи сведоци кои останаа да посведочат, ниту пак има некои материјални докази ( за лабораториите, за дистрибуцијата). Скајлер и да признала нешто на властите, реално не знае многу за деталите на бизнисот.
Така да сметам дека требаше да има или шест сезони, каде петтата ќе беше стандард со13 епизоди,а шестата доволно ќе беа и 8, или петтата сезона да имаше 20 епизоди поделени во два дела по 10, мислам дека ми фалат уште неколку епизоди.