Бразил - Германија | 1/2 финале | 08.07.2014 | 22:00 | Стадион Минеирао

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе игра финале?

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Dante ne e kriv ich, pravilno e topka od korner da mu padne na Miler na noga.

It's the brazilian way od defending ...

Добро бе погледни малце па после кењај пред изведувањето на корнерот Данте е до Хумелс и очигледно го прати Хумелс а Луиз е точно пред Милер и одеднаш Милер утрчува додека Луиз се мота таму низ одбраната.

Толку кењање за Данте овој оној, цел Бразил беше мизерен ама Данте можеби беше најмалце крив.
Ги убија по десната страна Марсело дупка, Луиз да не праам муабет трча напред остава дупки, Паулињо камен незнае кај тера

E da, hummels ne dade gol.

Good job Dante.

Кога ќе загубиш 1:7 во полуфинале на СП, на домашен терен, згора на тоа си и Бразил... нема најмалце крив.
Фудбалот не е спорт на поединци и не е битно кој е повеќе или помалце крив.

10527363_666696693444687_6897167691834122722_n.jpg

Dante ne e kriv ich, pravilno e topka od korner da mu padne na Miler na noga.

It's the brazilian way od defending ...

Види кој го чуваше Милер кај голот и види каков блок му ставија на КАПИТЕНОТ... а после види Данте кој чуваше на тој корнер.

П.С И не, Хумелс не даде гол како шо си пишал

u9ZKznh.gif
[DOUBLEPOST=1405009168][/DOUBLEPOST]Данте дека беше дрво-беше. Али првиот гол оди на душа на Луиз.

Имаше добра анализа и како го изблокираа Луиз за да му се отвори патот на Милер. Увежбана комбинација.

За момент додека ја гледав утакмицата мислев дека се е тоа сон, сигурен сум дека на повеќе од нас тоа им се случи. Искрено не верувам дека некој очекуваше вакво нешто.

Ме мрзи да пишам за утакмицата, а и што да кажам нема да е паметно, било каква анализа е невалидна пошто таква партија се дешава еднаш на 100 години.

Немав никакви очекувања искрено, барем од ова светско се разочарав од Германија многу, а и повредата на Ројс скрос ми ги уништи надежите, но еве покажаа не треба да се отпишат никогаш Германците. Чудно е како 2002, и 2014 стигнаа у финале со послаби тимови од 2006 и 2010 кога стигнаа до полуфинале.

Рекордите сами по себе се убави, ама сепак стојат на 3 титули, што е премалце според нивната статистика, и мислам дека сега е времето да се освои 4тата.

ДОЈЧЛАНД! <3

За момент додека ја гледав утакмицата мислев дека се е тоа сон, сигурен сум дека на повеќе од нас тоа им се случи. Искрено не верувам дека некој очекуваше вакво нешто.

Ме мрзи да пишам за утакмицата, а и што да кажам нема да е паметно, било каква анализа е невалидна пошто таква партија се дешава еднаш на 100 години.

Немав никакви очекувања искрено, барем од ова светско се разочарав од Германија многу, а и повредата на Ројс скрос ми ги уништи надежите, но еве покажаа не треба да се отпишат никогаш Германците. Чудно е како 2002, и 2014 стигнаа у финале со послаби тимови од 2006 и 2010 кога стигнаа до полуфинале.

Рекордите сами по себе се убави, ама сепак стојат на 3 титули, што е премалце според нивната статистика, и мислам дека сега е времето да се освои 4тата.

ДОЈЧЛАНД! <3

you kidding me?..овој состав на Германија е подобар од 2010 посебно и за просечниот во 2006..не ме заебавај сега Милер,Озил се каде каде поквалитетни од тогаш,Лам си е стандарден,Клозе и Швајни се паднати во играта ама пак затоа Кедира и ѕверот Крос се за класа поквалитетни играчи од тогаш и тука се гледа разликата..плус дефанзивците Боатенг и Хумелс се каде каде поквалитетни од Фридрих,Метерсакер и било кои други што играле тогаш...биди реален овај состав на Германија е најдобар и тоа без Ројс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom