Браво! Странци пејат МАКЕДОНСКИ песни!

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јас барав песни на youtube и случајно најдов видео како еден бразилец ја изведува песната. Мене многу ми се допадна препејувањето и дечкото стварно се потрудил. Освен тоа има и други песни.

каде сте македончиња

Дечково е неверојатен! И игри без граници ја препеал!

Македонска народна песна Members / Tagok: Berger Hannah: ének / vocal, zil Wertetics Szlobodan: harmonika (itt/here: Agatic Krunoslav) Balogh Zoltán: gitár Szabó Zoltán: duda, furulyák, török klari...

Колку е убаво направено, ме наежи

полско цвеќе од Петр Елфимов

Јапонци пејат Јовано Јованке :helou:

Performed at the Spring Concert of the Montreal Suzuki Institute on May 25, 2008, by students of Dragan Djerkic and Vera Mirkovic-Djerkic.

Director: Dragan Djerkic
Piano: Viktor Lazarov
Singers: Helen Rainville and Farah Mohammed
Bass: Paul Jonston
Guitars: Jon Gearey and Francisco Javier Sierra
Accordion: Paul Greather
Percussion: Eric Boodman
Tamburin: Cindy Finch

Прекрасна изведба со виолини.

Bond - Alexander the Great

Ensemble - The Pennywhistlers
Guitar, Banjo - Jerry Silverman
Vocals - Alicde Kogan , Boldsi London , Dina Suller , Ethel Raim
Vocals, Other [Notes] - Francine Brown , Joyce Gluck , Sheila Greenberg

Adolf Getz - Jovano, Jovanke

Brodski harmonikaški orkestar "B.pl. Panthy" Prag 2008.

Luna Kalamata - Jovano Jovanke (at Kings Cross)

Member Since 12/9/2007

Band Members

Cigdem - vocal, perc
Phil - acoustic bass
Mutsumi - violin
Patrick - darbouka
Tommo - mandola
Issy - clarinet
Fotis - percussion

Убаво е да чуеш вака некој странец да пее наши песни,ти ја исполнува душата

браво бе за дечкото, алал да му е како го погодил изговорот :cuc:.
Баш ме интересира кај ја научил песната ...

Најмногу ми се допадна Бразилецот..незнам како ги учел но воодушевена сум како ги пее..најубаво ми беше додека ја слушав Каде сте Македончиња..можеби затоа што многу ја сакам:)
Епа..доста нашите Македонци пееме странски песни.нека пеат малку и тие Македонци..их што интересно пее Бразилецон:):)

Посветувам ова песна во Македонски народ-коментар од страна,на youtube..на Каде сте Македончиња..

I am Brazilian and I decided to record myself singing this beautiful Macedonian song.
I dedicate it to someone very special to me :) by the way, this is also me playing the song-ова е кај Со маки сум се родила...баш ме интересира на кого ја посветил:)Што му била личноста:)

Леле бразилецот пее феноменално:vozbud:. Секоја чест!!! Инаку баш ми е мило вака кога ќе слушнам странец како пее некоја македонска песна.

Секоја чест ,бразилецот е одличен колку е убаво кога ќе слушнеш како странци пеат наши песни:vozbud:

Просто воодушевувачки!Секоја им чест.Им симнувам капа:cuc:Зоте браво и за тебе за отварањето на темава!

Нека го гледа ова некој од министерство за култура,јас да сум одма би го викнал и би му одржал тука еден концерт...Да научи уште некоја песна и комотно може да одржи целовечерен концерт.Тоа ќе биде АТРАКЦИЈА!!! Секоја чест за типацов,алал да му е :smir:

Нека го гледа ова некој од министерство за култура,јас да сум одма би го викнал и би му одржал тука еден концерт...Да научи уште некоја песна и комотно може да одржи целовечерен концерт.Тоа ќе биде АТРАКЦИЈА!!! Секоја чест за типацов,алал да му е :smir:

Интересна идеја и јас би го повикал но дали го имаат истото мислење овие од министерство за култура?

Кога игравме со Шкотска

Интересна идеја и јас би го повикал но дали го имаат истото мислење овие од министерство за култура?
Таман работа да го немаат...ова е пред се почит кон Македонската култура и уметност.Ретко кој се осмелува да пее песна од неанглиско говорно подрачје.Ај најди ти некој Македонец што знае да отпее Азербејџанска песна на пример :) Кој сме ние па во Бразил да не' пеат,претпоставувам момаков од клипчињава тешко дека и на карта може да не најде.Ова е за респекат,за ова комотно се доделува плакета или како се вика тоа за почесен гостин во Македонија.Есма има добиено такви некои признанија во Грција,во Пиреа ако не се лажам или во некој друг град не знам точно во кој. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom