Брак без деца

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Mandrak напиша:
Јас ќе им препорачам на сите машки: Спермограм пред женачка, да си имате документ во џеб! Што е сигурно, сигурно е. Никој ништо да неможе да ви каже. А поубавата половина нека си мисли после.:pos:

Децата од една страна го оптеретуваат бракот, од друга страна го зачувуваат, но немора да значи дека секогаш е така. Мислам дека е тешко да се одговори на ова прашање од мој аспект зашто веќе имам деца.

Sto e spermogram? Kolkavo e kolicestovoto na spermata kaj covekot?

Децата се благослов на бракот, нема поубаво нешто од тоа. Бар јас така глеам на тоа. Е сеа ако некој од брачните другари, не е во состојба да направи тогаш би идел на план "B" значи да се посвои детенце. Знам многу луѓе што немаат деца и само за тоа зборат, како би било кога би било...Избегав малце од темата, сакав да кажам дека брак без деца може ама не е тоа тоа.

Би сакала да имам мое дете, најнормално како секој друг жив човек на планетава. Ако (пу пу) неможам да имам, а ми пререче пола збор партнерот ќе ме памти додека е жив. Ако тој неможе да направи, не би ни помислила да го оставам ... како што кажавте повеќето ... има толку многу сами деца на светов на кои што им треба грижа, љубов и топол дом, а истиот би го нашле кај мене сигурно:wink:

divine напиша:
Би сакала да имам мое дете, најнормално како секој друг жив човек на планетава. Ако (пу пу) неможам да имам, а ми пререче пола збор партнерот ќе ме памти додека е жив. Ако тој неможе да направи, не би ни помислила да го оставам ... како што кажавте повеќето ... има толку многу сами деца на светов на кои што им треба грижа, љубов и топол дом, а истиот би го нашле кај мене сигурно:wink:

Divne totalno se soglasuvam so tebe! Brak bez deca ne e bas nekoj brak. Decata se onie koi sto ponatamu go odrzuvaat brakot da prodolzi (vo dosta golem del od slucaevite sto gi znam). Ako ne daj boze nemoze da partnerite da imaat deca ... jebi ga ima od kaj da se posvoi!

Zbratko напиша:
Divne totalno se soglasuvam so tebe! Brak bez deca ne e bas nekoj brak. Decata se onie koi sto ponatamu go odrzuvaat brakot da prodolzi (vo dosta golem del od slucaevite sto gi znam). Ako ne daj boze nemoze da partnerite da imaat deca ... jebi ga ima od kaj da se posvoi!

a znaete li deka pogolemiot broj slucai sho jas gi znam, a posvoile dete...sega imaat i svoe...a ne se nadevale lugeto na takvo neshto...sudna rabota e toa btw....
Mandrak kako sho kazav ne sme rabotele na slucajot taka da...mozebi ima toj recepta ama si ja cuva dodeka da dojde momentot :pos:

Nigokas.A inace ima mn brakovi koi uspevaat vo toa.A ima i milioni nacini da se napravi da se ima dete ako se saka.

Toreador напиша:
Me ozbilno ne znam sto e spermogram. Baram da mi se objasni.
Апарат кој што праи математика колку сперма има чоечето шо сака да мери тоа сперматозоидите. :)

Toreador напиша:
Me ozbilno ne znam sto e spermogram. Baram da mi se objasni.

Со спермограмот (односно се врши испитување) колку сперматозоиди се застапени во одред. кол., колку од нив се живи, нивната подвижност и не знам дали имаше уште нешто...

123 напиша:
Со спермограмот (односно се врши испитување) колку сперматозоиди се застапени во одред. кол., колку од нив се живи, нивната подвижност и не знам дали имаше уште нешто...

Thank you fine lady. ::bows::

Pa brakot se sklopuva so cel da se oformi semjstvo-SO DECA!
Ako nema deca i ne e nekoj brak

Brak , za mene e toe delenje zivot so coek so go sakam . Ne stapuvam vo brak za da imam deca ,nego za da sum so nego posle decinja se blagoslov , ne bi sakal zivot bef takvi no ne se razlog za brak ni pod razno ..Ako sakaf dete togas mnogu lesno se reshava toa .
Ako vo brakot falat deca i mazot mi odluci da zamini bez mnogu trud togas ne me ni sakal .Ako se ima ljubof ,sloga i pocit zaedno ke se najdi resenie posto vo 2006-ta nikoj ne mora bez deca da ostani !

Како што сите се произнесовме,
Децата се само нус-производ во бракот на луѓето...

BusHav напиша:
Pa brakot se sklopuva so cel da se oformi semjstvo-SO DECA!
Ako nema deca i ne e nekoj brak

Brakot ne se sklopuva za da se napravat deca. Ne mora za da se napravat deca da se sklopuva brak. Bez veza.
Brakot se sklopuva zatoa sto dvajca lugje se sakaat i resile da ziveat zaedno do krajot na zivotot,sekoe utro koga ke otvorat oci da go vidat liceto na svojot partner do sebe,da spodeluvaat zaedno i dobro i zlo,da se raduvaat i taguvaat.Ako dojdat deca,odlicno.Ako ne,da se zivi i zdravi.Ne prestanuvaat da se sakaat poradi toa. Naprotiv,toa gi zblizuva uste poveke.
I ako i dvajcata sakaat deca,ima nacini da stanat roditeli i da formiraat semejstvo.
Brakot e brak,a semejstvoto moze da e i vonbracno,znaes.Ne e vo toa poentata.
Brakot moze da bide mnogu podobar od drugite brakovi koi imaat deca,iako ovoj gi nema.Od edna prosta pricina:partnerite tocno znaat zosto stapile vo brak i sto e toa BRAK!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom