Боза

• Креатор на темата Креатор на темата RaGeAnGeL
  • Време на започнување Време на започнување
Не обожавам нешо многу али сепак кога и да ми понудат не ја одбивам :pipi:

uuuu:party2:... obozavam boza. Obicno ja pijam vo Seherezada, zasto mi e epten vo komsiluk.

Седнувам во Охрид и нарачувам боза и не очекувам да ми донесат боза како во Апче што ја купувам ама нешто приближно.Тоа што го пробав беше??????????
Нешто што имаше само боја на боза.Им ја остаив и си сватив дека за се треба да имаш рецепт,а не само името да го ставиш.

Седнувам во Охрид и нарачувам боза и не очекувам да ми донесат боза како во Апче што ја купувам ама нешто приближно.Тоа што го пробав беше??????????
Нешто што имаше само боја на боза.Им ја остаив и си сватив дека за се треба да имаш рецепт,а не само името да го ставиш.

Шознам, јас во Апче пробав еднаш боза, и си реков никогаш појќе, ако сакам да имам добри спомени од поимот „боза“.
Беше то некоја си течност, ако можам така да ја наречам, за на леб мачкање, со вкус на шербет за слатко од смокви и боја на повраќаница со млеко.

Бозата од кај едно турчинче во Охрид шо е, кај маркет Десарет одма, ми е најуба.

Искрено, никогаш не сум пробала или не се сеќавам дека сум пробала, но според комбинацијата на состојкиве и нејзиниот изглед ми е лоши

Имам пробано еднаш и повеќе не.

Шознам, јас во Апче пробав еднаш боза, и си реков никогаш појќе, ако сакам да имам добри спомени од поимот „боза“.
Беше то некоја си течност, ако можам така да ја наречам, за на леб мачкање, со вкус на шербет за слатко од смокви и боја на повраќаница со млеко.

Бозата од кај едно турчинче во Охрид шо е, кај маркет Десарет одма, ми е најуба.
Не знам другар искрено кај пиев,па претпоставувам се е до вкус,ама таа што ја пиев не можев ни на леб да ја мачкам.:helou:

Од кај Санчно, десетче чаша.:pipi:

Ja обожавам.А со некоја баничка е бомбааааааааааа

мх мх мх лиги ми течат :baeh: кај ја видов темава. обожавам и тоа премногу, посебно со шампита.......готово се полигавив :baeh:

E сега ми се припи што ја читав темата!

Боза не фала, не знам зошто ама не ми е убава ич.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom