Boston University во Македонија (постдипломски студии по ИТ)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
22 илјади не е многу. Јас каде што сум сега се плаќа 53 илјади. Толку некаде е и во попрестижните универзитети како Харвард и МИТ. Среќа што сум на стипендија :)

Инаку познавам едни Бугари кои се професори на Boston University. Брачен пар се и предаваат Балкански Студии. Секогаш ме викаат на гости и ме прашуваат за македонскиот јазик и за културата и историјата, и запишуваат се што им кажам и потоа им објаснуваат на студентите. Ептен фини луѓе.

Ме интересира дали почна оваа програма во МК?

никој ни видел ни слушнал:pos2::pos2:...изгледа не почнало ништо...

инаку тоа што го збориш за цените е чиста вистина...братучетка ми е на харвард со стипендија инаку $76000 e godina...sestra i e na NY uni. во NY и таму горе доле е иста цената...така да за американски факултет ова е повеќе од џабе...ама за македонски стандард:nenene::nesvest:

S

Sookie

Гостин
никој ни видел ни слушнал:pos2::pos2:...изгледа не почнало ништо...

инаку тоа што го збориш за цените е чиста вистина...братучетка ми е на харвард со стипендија инаку $76000 e godina...sestra i e na NY uni. во NY и таму горе доле е иста цената...така да за американски факултет ова е повеќе од џабе...ама за македонски стандард:nenene::nesvest:
Оф топик: Ако е на Харвард ќе ја викнам на гости, јас сум на пола саат од Харвард (баш во сабота бев таму на журка) :) Само кажи ми име и тел. број :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
ај и јас оф топик(плс не се лутете):smir:
Sookie не знам да не ми се налути да давам броеви вака на некои што не ги знае...ама јас во август ќе бидам таму ако си и ти ќе ве запознаам...сакам малку да ме прошетате...да го осетам животот таму како што треба..да не се вратам без импресии:pos2:

S

Sookie

Гостин
и така Суки си ја нареди драги гледачи.... :)
Суки цело време си пречекува Балкански народи кај неа--од МК, Бугарија, Грција, Босна, Србија... :)

Мацуфка, летово ќе се вратам во МК, либето да си го видам :) Се враќам првата недела од септември, па ако уште си тука ќе се видиме обавезно!

Инаку еве линк до програмата, и пишува дека почнува во септември оваа година.

http://macedonia.bu.edu/

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Па па па, како се менуваат цениве:toe:

The 2010/2011 tuition for the Boston University program in Macedonia, which includes textbooks and access to the online course materials, is:
4 Course Certificate - $9,150
Masters Degree (8 courses) - $18.300 + 2 courses from a local university
Masters Degree (10 courses) - $22.875

Знае некој да ми каже нешто повеќе за студииве?

Kajgana Shop

На врв Bottom