Борусија Дортмунд - Баерн Минхен [11.04.2012-20:00 ч.]

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Баерн.М

Гласови: 39 30,7%
  • Борусија.Д

Гласови: 76 59,8%
  • реми

Гласови: 12 9,4%

• Вкупно гласачи
    127
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе се одолжи Робен во ЛШ:cool:

Не заборавај дека и супер купот го играме против вас,така што се надевам дека вакви возбудливи натпревари како овој денес без разлика на резултатот ќе станат традиција а со тоа и ќе продолжат со ширење на популарноста на Бундеслигата.

Бундеслигата има одлични натпревари ама Баерн има(ше) монопол во неа,тотална доминација и нема интерес за тие што не навиваат за Баерн или за неутралните навивачи.Вакво дерби со неизвесност,голема возбудливост немало во Германија од времето на Мелер/Замер/Ридле/Шапуиза против Кан/Матеус/Елбер/Баслер.

Се надевам само дека ќе го задржи костурот Дортмунд и ќе ја пренесе играта во Европа. Ако вака играат и во ЛШ имаат реални шанси и за 1/4 финале ама чудна работа веќе 2 сезони ко петлиња играат во Европа...

робен ја извади топката од пред голманот и одвај дочека да го допре голманот за да падне.........во желба да расчисти вајден несмасно НАПРАВИ ПРЕКРШОК........дортмунд во германија е како барса и реал во шпанија последниве 2 години имаат беспрекорен учинок и добро е што вака осетно ја засилија бундеслигата ако се знае дека до пред некоја година беа во финансиски проблеми,штета што ја немаа истава игра прикажано во ЛШ годинава па испаднаа уште во групната фаза и може да се каже дека се најголемо разочарување во европа за годинава што минува

Можеше и нерешено да испадне. За во купот за мене секако сте фаворит. Не сакам кај вас да пишувам ќе ме напаѓа Боби но не сум ја од тие што после пораз дупчат (y)
Значи ти имаш јаки финти на дупчење... цела сезона у фанклуб ќе си ги испофалиш Дортмунд каква екипа имаат, дека не тепате 4 пати по ред, дека плати за играчи давате 40мил а ние 120мил, дека Клоп е подобар од Ханјкес и на крај ќе напишиш за мене вие сте фаворити за лигата, и сега истото, вие сте фаворити за купот и со тоа ќе го извјш гзот од невоља.

Значи ти имаш јаки финти на дупчење... цела сезона у фанклуб ќе си ги испофалиш Дортмунд каква екипа имаат, дека не тепате 4 пати по ред, дека плати за играчи давате 40мил а ние 120мил, дека Клоп е подобар од Ханјкес и на крај ќе напишиш за мене вие сте фаворити за лигата, и сега истото, вие сте фаворити за купот и со тоа ќе го извјш гзот од невоља.

Види вака, Баерн секојпат е фаворит во Германија и до пред некоја година во вакви утакмици како вчера Баерн сигурно тепуваше, и секако Дортмунд игра уште со Гладбах и Шалке. Види погоре напишав дека шансите вчера за Дортмунд се 55 со 45% поради тие работи што ги наброј.

Проблемот е друг, не дека тимот на Баерн (прва постава) е послаб, напротив, но Хајнкес не го вади оптимумот, тој ваѓа 70-80% од тимот а Клоп 110%. Тука е разликата што ја гледам.

А за купот има причини зошто Баерн е фаворит. Како прво сакат да му се одмаздат на Дортмунд, како второ Баерн во вакви натпревари е поискусен, тоа се гледа на резултатите во ЛШ кој ги имаат Баерн и Дортмунд годинава и како трето се игра на неутрален терен.

Иначе Хајнкес подхитно да се смени влето, најубо би било сам да се повлече. Читав негде дека Хенес бил во контакт со Бенитез па ќе видиме. Баерн нека земе тренер како Сломка, Тухел, Фавре...тие ќе го извадат максимумот од тимот.

Не до Тухел или Фавре работава, проблемот со Баерн е што кој и да дојде ќе го нема луксузот како Клоп да експериментира 2 сезони и да заебе во Европа а да игра добро дома.

И јас бев за Клоп пред 3-4 сезони кога го земаа Клинсман :facepalm: АМА од сегашна перспектива јасно ми е дека со Клоп ќе бевме 2-3 сезони за мајтап во Европа а Баерн не може тоа да си го дозволи.

Далеку од тоа дека Хејнкес е брилијантен, дефинитивно круто и нефлексибилно и старомодно ја поставува играта, ама човекот има освоено доста титули, меѓу другото и ЛШ - не моеш да кажеш дека е до него што Мануел искикса 2 гола со Гладбах (изгубени 6 бода), Робен утна пенал и празен гол со Дортмунд (2 бода), што изиграа нерешено со едни мизерни Хамбург и Фрајбург (4 бода), што изгубија од, сезонава мувла екипа како Баер (3 бода)...

Премногу неконстантни се - барем за играчи кои треба да се „светска класа“. Еднаш - два пати секој смее да киксне во сезоната ама кога од директните дуели со екипите во топ 4 ти имаш 4 порази во една сезона тогаш нема што да не ти е јасно ако не земеш титула.

И после за Реал ние викаме еден сериозен тест имале сезонава (Барса) и тој го изгубиле па затоа „сега ќе видат тие“... Како не бееее... Ние што напраивме во нашите „сериозни тестови“?

Нека одат нека кршат глава, со овие предуслови со кои располагаат мораше да си освојат БуЛи комотно со 5-6 бода. Едни Робен, Рибери, Швајни, Лам, Гомез, Кроос, Милер, Ноер не се кадарни да го тепаат Дортмунд? Епа нема титула бе златни.

Крајно ме разочараа и 100% сум песимист до крај на сезона. Мислам дека може комотно може да си пукаат сите у колено и на параолимпијада да се пријават - ама пак ништо нема да освојат.

Баже, нема врска тоа дека ако дојдат Клоп, Фавре или Сломка ќе им треба 2-3 години за да постигнат резултати, нив ќе им треба пола сезона да го прилагодат тимот на нивните тактики и секако да си донесат 2-3 играчи по нивна мерка, у Баерн играат најдобрите германски играчи, 6-7 германски репрезентативци и под било кој тренер од погоре наведените тие ќе имаат резултати у првите месеци.

@игорче, нема везе дека Баерн се фаворити у купот, Баерн има шанси таа утакмица со Дортмунд да му е 1 недела пред историско финале у ЛШ на домашен терен. Мислите вчера им беа насочени кон Реал, годинава ЛШ е приоритет, тогаш евентуално ќе им бидат насочени кон Барселона. Не е точно дека Хајнкес неможе да ги мотивира играчите, туку 4 недели по ред играме две утакмици неделно, со минимална ротација и се виде колку се посвежи вашите играчи, Рибери неможеше на Пишчек и Суботиќ на ги надтрча.

Колку сакате титули да освоите, големината на клубот нема ја покажете освен ако не изиграте 2-3 добри сезони у ЛШ. Баерн моментално е топ 3 клуб у светот, вие сонувајте за тоа.

Се кладам дека мајмуни ќе ги прават во ЛШ овие што имиња што се вртат во дискусијава за тренерот ама нема поента таа дискусија. Ако дојде еве на пример Фавре како најспоменуван во последно време ме интересира како ќе се претставиме во Европа од 1/4 финале па нагоре.

Колку сакате титули да освоите, големината на клубот нема ја покажете освен ако не изиграте 2-3 добри сезони у ЛШ. Баерн моментално е топ 3 клуб у светот, вие сонувајте за тоа.
Ваљда си свесен колку ти е патетичен муабетов.
Теши се дека Баерн е топ 3 клуб у светот, а на крај прашање е дали ќе освои нешто. Од друга страна Дортмунд може лагано да си освои двојна круна и да си свиркаат.

Се кладам дека мајмуни ќе ги прават во ЛШ овие што имиња што се вртат во дискусијава за тренерот ама нема поента таа дискусија. Ако дојде еве на пример Фавре како најспоменуван во последно време ме интересира како ќе се претставиме во Европа од 1/4 финале па нагоре.

незнам зашо мислиш така али глеј го Сломка у ЛЕ со еден тим ко Хановер стигна до 1/4 финале и на крај испадна од Атлетико заради тоа што тимот е неискусен и играа повеќе со страв и правеа некои грешки. Читам дека Хенес демек после Хајнкес бил за Сломка а Румениге за Фавре како и да е и двајцата тераат помодерна тактика и полесно мењаат тактики коа треба а не ко Баерн дали сме играле со прв или последен цело време нишо ама нишо не се мења и подобри тренери многу лесно тактички не надмудруваат еве земи за пример оваа сезона сите АМА БАШ сите порази ни се не дека противничкиот тим не надиграл играчки туку дека тактички ни се имаат поставено и така не тепаат.

Башка сеа и у купот не очекувам многу од Баерн со Дортмунд ке ја извади Хајнкес пак исто без никаква промена али сеа работата е што веќе баерн ќе имаат некаков ментален блок ке играат малце што се вика со страв знаат дека ако изгубат ќе биде премногу 2 титули у директен дуел да ги изгубиш со најголемиот конкурент кој трансфер буџет до лани му беше 5 милиона

Чоек Дортмунд ве победи во последните 4 дерби натпревари чисто поштено и моментално е пред вас во првенствената табела и плус се германски шампиони од минатата година..не знам од каде има лице било кој фан на Баерн Минхен да искоментира нешто против Дортмунд(клуб кој има тројно помал буџет и приходи-расходи од вас) кога секоја можна теза му паѓа во вода..тој што треба да сонува сте вие не тие..

Баже, нема врска тоа дека ако дојдат Клоп, Фавре или Сломка ќе им треба 2-3 години за да постигнат резултати, нив ќе им треба пола сезона да го прилагодат тимот на нивните тактики и секако да си донесат 2-3 играчи по нивна мерка, у Баерн играат најдобрите германски играчи, 6-7 германски репрезентативци и под било кој тренер од погоре наведените тие ќе имаат резултати у првите месеци.

@игорче, нема везе дека Баерн се фаворити у купот, Баерн има шанси таа утакмица со Дортмунд да му е 1 недела пред историско финале у ЛШ на домашен терен. Мислите вчера им беа насочени кон Реал, годинава ЛШ е приоритет, тогаш евентуално ќе им бидат насочени кон Барселона. Не е точно дека Хајнкес неможе да ги мотивира играчите, туку 4 недели по ред играме две утакмици неделно, со минимална ротација и се виде колку се посвежи вашите играчи, Рибери неможеше на Пишчек и Суботиќ на ги надтрча.

Боби никој не оспоруват дека Баерн е меѓу топ 5 клубови во Европа, ја сум последен што ќе го негира тоа. Дортмунд е далеку од Баерн кој со децении е на врвот во Германија па и во Европа. Дортмунд само привремено можеше да парира но за разлика од 90тите до колапсот негде 2003-2005 сега Дортмунд е на здрави нозе и почна на Баерн да му парира. Пак ќе речам дека Баерн во сите параметри е над Дортмунд но факт е дека последниве меѓусебни дуели Баерн ги губи. Баерн конечно доби сериозен конкурент во Бундеслигата, нешто што одамна самите Баварци го посакуваа. Пред неколку години знаеш Баварците што викаа? Слабо ни е првенството и немаме конкуренција. Поради тоа и тешко ни оди во Европа па сериозно размислуваа да побараат да играат во Италијанското првенство, тогаш тоа беше доста јако. Затоа конкуренцијата е добра за Баерн, конечно ќе добијат мотив плус да го искористат големиот потенцијал кој го имаат. Ако го направат тоа Дортмунд и други клубови немаат што да бараат ама последниве години ритамот на Баерн беше една година шампион другата не. Одамна Баерн нема 2 титули по ред сврзано.

Поред мене фали јасен концепт, трансферите на Баерн не се сите на ниво и Хенес многу се меша. Пример: Гомез е напаѓач од стар тип, не дека не дава голови ама вчера многу добро се виде разликата меѓу него и Левандовски. Но дур е Хенес нема шанси Гомез да добие асален конкурент. Истото важи и за други позиции. Рафиња е промашен трансфер но се купи поради име. Сега читав дека Хенес кажал дека немаат потреба лев бек да купат пошто ете Алаба добро изигра на таа позиција. Тоа е точно но факт е дека таа не му е природната позиција. Значи кадарот не се прави плански што е голем хендикеп во Минхен.

Пример: Гомез е напаѓач од стар тип, не дека не дава голови ама вчера многу добро се виде разликата меѓу него и Левандовски. Но дур е Хенес нема шанси Гомез да добие асален конкурент. Истото важи и за други позиции. .
bvb.jpg

тоа е тоа Гомез е ѕвер али Баерн мора да има уште еден напаѓач различен тип од Гомез технички подготвен што ќе може да трча лево десно нешто слично ко Левандовски

Поред мене фали јасен концепт, трансферите на Баерн не се сите на ниво и Хенес многу се меша. Пример: Гомез е напаѓач од стар тип, не дека не дава голови ама вчера многу добро се виде разликата меѓу него и Левандовски. Но дур е Хенес нема шанси Гомез да добие асален конкурент. Истото важи и за други позиции. Рафиња е промашен трансфер но се купи поради име. Сега читав дека Хенес кажал дека немаат потреба лев бек да купат пошто ете Алаба добро изигра на таа позиција. Тоа е точно но факт е дека таа не му е природната позиција. Значи кадарот не се прави плански што е голем хендикеп во Минхен.
Види игорче, мене ми е јасно се што ми кажуваш, за Хенес и за милиљарда промашени трансфери, за утката со некои тренери. Знам дека Нерлингер и Хенес праат многу утки, но тоа што финансиски го искачија Баерн во врвот на европа ги вади. До но негде не се криви, сакаат да работат чисто, без задолжувања за трансфери. Единствен долг што го има Баерн е за Алианз и тоа е огромен, над 300м евра кој за 1-2 години ќе го отплатиме и тогаш ќе купуваме што треба.

До негде не ги обвинувам Хенес, се обидуваат со минимум пари да прават солиден тим. И тоа не се парите што не зајакна, него домашната школа што вади супер играчи.Замисли сеа ќе му парираме на Реал што фрлаат 10 пати појше пари за играчи од нас.

Муабетот ми беше дека ги знаеме кои се слабите точки у Баерн, немора да ни кажиш. Но, разликата е у европа, таму се гледа кој е кој, некој игра полуфинале, некој заврши последен у група.:icon_lol: Јунајтед барем трети завршија.
--- надополнето: 12 април 2012 во 20:03 ---
И да кажам дека се премислив, не ми е мило Баерн да има конкуренција, боље си беше порано... Баерн шампион убедливо и Италија коа имаше 4 места. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom