Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не заборавај дека и супер купот го играме против вас,така што се надевам дека вакви возбудливи натпревари како овој денес без разлика на резултатот ќе станат традиција а со тоа и ќе продолжат со ширење на популарноста на Бундеслигата.
Бундеслигата има одлични натпревари ама Баерн има(ше) монопол во неа,тотална доминација и нема интерес за тие што не навиваат за Баерн или за неутралните навивачи.Вакво дерби со неизвесност,голема возбудливост немало во Германија од времето на Мелер/Замер/Ридле/Шапуиза против Кан/Матеус/Елбер/Баслер.
Значи ти имаш јаки финти на дупчење... цела сезона у фанклуб ќе си ги испофалиш Дортмунд каква екипа имаат, дека не тепате 4 пати по ред, дека плати за играчи давате 40мил а ние 120мил, дека Клоп е подобар од Ханјкес и на крај ќе напишиш за мене вие сте фаворити за лигата, и сега истото, вие сте фаворити за купот и со тоа ќе го извјш гзот од невоља.Можеше и нерешено да испадне. За во купот за мене секако сте фаворит. Не сакам кај вас да пишувам ќе ме напаѓа Боби но не сум ја од тие што после пораз дупчат![]()
Значи ти имаш јаки финти на дупчење... цела сезона у фанклуб ќе си ги испофалиш Дортмунд каква екипа имаат, дека не тепате 4 пати по ред, дека плати за играчи давате 40мил а ние 120мил, дека Клоп е подобар од Ханјкес и на крај ќе напишиш за мене вие сте фаворити за лигата, и сега истото, вие сте фаворити за купот и со тоа ќе го извјш гзот од невоља.
Ваљда си свесен колку ти е патетичен муабетов.Колку сакате титули да освоите, големината на клубот нема ја покажете освен ако не изиграте 2-3 добри сезони у ЛШ. Баерн моментално е топ 3 клуб у светот, вие сонувајте за тоа.
Се кладам дека мајмуни ќе ги прават во ЛШ овие што имиња што се вртат во дискусијава за тренерот ама нема поента таа дискусија. Ако дојде еве на пример Фавре како најспоменуван во последно време ме интересира како ќе се претставиме во Европа од 1/4 финале па нагоре.
Колку сакате титули да освоите, големината на клубот нема ја покажете освен ако не изиграте 2-3 добри сезони у ЛШ. Баерн моментално е топ 3 клуб у светот, вие сонувајте за тоа.
Баже, нема врска тоа дека ако дојдат Клоп, Фавре или Сломка ќе им треба 2-3 години за да постигнат резултати, нив ќе им треба пола сезона да го прилагодат тимот на нивните тактики и секако да си донесат 2-3 играчи по нивна мерка, у Баерн играат најдобрите германски играчи, 6-7 германски репрезентативци и под било кој тренер од погоре наведените тие ќе имаат резултати у првите месеци.
@игорче, нема везе дека Баерн се фаворити у купот, Баерн има шанси таа утакмица со Дортмунд да му е 1 недела пред историско финале у ЛШ на домашен терен. Мислите вчера им беа насочени кон Реал, годинава ЛШ е приоритет, тогаш евентуално ќе им бидат насочени кон Барселона. Не е точно дека Хајнкес неможе да ги мотивира играчите, туку 4 недели по ред играме две утакмици неделно, со минимална ротација и се виде колку се посвежи вашите играчи, Рибери неможеше на Пишчек и Суботиќ на ги надтрча.
Колку сакате титули да освоите, големината на клубот нема ја покажете освен ако не изиграте 2-3 добри сезони у ЛШ. Баерн моментално е топ 3 клуб у светот, вие сонувајте за тоа.
Пример: Гомез е напаѓач од стар тип, не дека не дава голови ама вчера многу добро се виде разликата меѓу него и Левандовски. Но дур е Хенес нема шанси Гомез да добие асален конкурент. Истото важи и за други позиции. .
Види игорче, мене ми е јасно се што ми кажуваш, за Хенес и за милиљарда промашени трансфери, за утката со некои тренери. Знам дека Нерлингер и Хенес праат многу утки, но тоа што финансиски го искачија Баерн во врвот на европа ги вади. До но негде не се криви, сакаат да работат чисто, без задолжувања за трансфери. Единствен долг што го има Баерн е за Алианз и тоа е огромен, над 300м евра кој за 1-2 години ќе го отплатиме и тогаш ќе купуваме што треба.Поред мене фали јасен концепт, трансферите на Баерн не се сите на ниво и Хенес многу се меша. Пример: Гомез е напаѓач од стар тип, не дека не дава голови ама вчера многу добро се виде разликата меѓу него и Левандовски. Но дур е Хенес нема шанси Гомез да добие асален конкурент. Истото важи и за други позиции. Рафиња е промашен трансфер но се купи поради име. Сега читав дека Хенес кажал дека немаат потреба лев бек да купат пошто ете Алаба добро изигра на таа позиција. Тоа е точно но факт е дека таа не му е природната позиција. Значи кадарот не се прави плански што е голем хендикеп во Минхен.