Bon Jovi

В

Вори

Гостин
Хахахаххаах XD Баш е вака! "Leave Britneey alooneeeee!"
Знаеш дека сум инает, али не те чепкам само ради реченицава XD

A! Патем! Нема конкретен стил на музика кон кој се држам, слушам се од рап до блуз до метал до днб, али коа више слушам рок, барем слушам Нирвана :) Деј донт рили гив а фак абаут бритни! x]
Нирвана иначе е гранџ правец-музика..
Така да..:tv:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
хев а најс деј демо, со малку поинаков текст и различно соло

Неиздадена песна, Nothing

Н

'Никола'

Гостин
Секој може да каже што сака, нормално, но светот ќе продолжи да се врти..Никој нема да запамти што рекол Петко, Митре, Јонче (без навреда, случајно одбрани имиња), туку сите ќе го паметат бендот Бон Џови кој што остварил нешто значајно за време на нивното постоење..Јас само ќе кажам дека сите 4 се прави уметници (4 се официјално Бон Џови), и како и мене, и на милиони други им го имаат сменето животот, во позитивна смисла..
Нема да одделувам песни, секоја песна си има свое длабоко значење...
Се надевам на концерт во блиска иднина и на овие простори...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.345
Поени од реакции
2.237
Абе што бидна со овој концерт во Белград и Загреб.
Се шпекулираше порано, и сега уште има нешто али не е сигурно. Не им пишува на официјалната страна повеќе настапи горе доле нема ништо за ова лето.
Ама ако знае некој нешто за во Белград или Загреб што треба да дојдат нека пише повеќе информации.

И да, за информација каде е земјата најблиско што ке настапуват до Македонија официјално. Што е закажан веќе концертот.

Вечно благодарен на тој што ке даде информации.

Н

'Никола'

Гостин
^ Се убив од барање и на официјалната и пошироко, но за на нашиве простори изгледа ќе треба да почекаме. Сите концерти што им се закажани засега се накај Франција, Англија и Америка. Тоа што се шпелулираше за Белград и Загреб, беше од турнеата за последнот албум "The Circle". Е сега, не знам од кои причини се откажаа многу концерти од таа турнеја. Но еве колку што знам најново, во фебруари почнаа со нова турнеја, и имаше нешто на почетокот дека сега во мај ќе доаѓаат, но ни тоа нема да се случи (засега). Ќе видиме на есен што ќе биде.

Н

'Никола'

Гостин
Да си се пофалам, сега преку Јутјуб гледав концерт на Бон Џови во живо и беше once in a lifetime искуство. Ете така.:)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не ми се омилени. Али едно време All about lovin you ми беше најубава песна у свет. Спотовите им се закон. Имаат приказна. Наредниве два се лудило.

Плус со истиот пар, као серија му доаѓа.

R

Roten 96

Гостин
епа вака ке ги ставам моите омилени од Bon Jovi почнувајќи од најслушаната па надолу ке се редат другите :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Дефинитивно многу од нивниве песни ми се допаѓаат. Не знам од каде да почнам.

Shot through the heart, бидејќи си ја слушам кога сум нервозна. Исто и You give love a bad name.
Runaway и Livin' on a prayer никогаш нема да ми здосадат.
Омилена балада од нив ми е I'll be there for you, која е преубава песна, преубав текст, не Always или Bed of roses, оти на двеве сечат вени оние им ги слушнале само овие две песни, друго ништо од бендов.
Исто и на It's my lifе, која рака на срце, мене не ми е нешто посебно.

Bad medicine, Born to be my baby, Everyday, Wanted dead or alive ... многу добри.
Најдобриот спот ever е овој - All about lovin' you.

Lost highway, Stick to your guns, Have a nice day.
We weren't born to follow ми се издвојува некако од другиве, онака, ради реда.

Thank you for loving me. :)

Да не редам веќе, битно е дека го толерирам бендов.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.154
Поени од реакции
13.332
Денеска 52 години полни Џон Бон Џови, среќен роденден легендо :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Песната која си направи место во листата на моите топ 10 песни (coming from a shaban's mouth) :) Одличен текст и многу убав спот.

Welcome to wherever you are. This is your life, you've made it this far.
Welcome, you gotta believe. Right here, right now, you're exactly where you're supposed to be.
Be who you wanna be, be who you are. Everyone's a hero, everyone's a star :)

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.154
Поени од реакции
13.332

Песната која си направи место во листата на моите топ 10 песни (coming from a shaban's mouth) :) Одличен текст и многу убав спот.

Welcome to wherever you are. This is your life, you've made it this far.
Welcome, you gotta believe. Right here, right now, you're exactly where you're supposed to be.
Be who you wanna be, be who you are. Everyone's a hero, everyone's a star :)
Одличен избор Рики, ако ти текнува уште во темата топ 10 песни кога беше ред на Бон Џови прва ја ставив на листава, штета што многу малку е позната. Иначе стиховите „When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes„
велат дека спасиле луѓе од самоубиство. Навистина голема песна, од големи луѓе (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom