Богат идиот или сиромашен гениј?

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Богат идиот или сиромашен гениј?

• Богат идиот

Гласови: 94 33,6%
  • Сиромашен гениј

Гласови: 186 66,4%

• Вкупно гласачи
    280
Сиромашен и глуп, нема да се грижам за следното УТРЕ. :wink:

Подобро да го правам тоа што ме исполнува,од колку некој да си поиграва со мене и да ме користи само заради парите...!

definitivno bogat idot pa so tolku pari ke mozam da go otkopam anjstajn i da go presadam mozokot

Сиромашен гениј, затоа што ако си интелегентен ќе најдеш начин како да се снајдеш и успееш во животот.
А не би сакала да бидам богат идиот , на кој што за џабе му се парите кога не знае да каже 3 паметни реда и кој што поради неговата глупост ќе биде изложен само на потсмев и иронија и никогаш нема да има вистински другари,а ако е глуп ќе ги потроши сите пари и за џабе му е се.

PSYtisfaction напиша:
Не ми се прајте светци сите. :icon_lol:

Богат идиот би јас.
:bravo:
Jas bi bogata idiotka! Imam jas mozok za dvajca!:vozbud:

Кој вели ако си гениј ќе спечалиш пари или ќе се снајдиш во животот?
Генијалноста никогаш не оди со подлизурство - за да „успееш” треба да се умилкуваш на тие „над тебе”.
Генијалноста веќе не оди со добар научен труд (мислам на природо-наука) - ќе те искористат против човештвото.
Генијалноста можи да оди во партија шах, математика или музичко дело - нема да успееш бидејќи некое дете едноставно е конструирано за тоа (талентот победува). А музиката, веќе е маркетинг гранка.
Ако си гениј тогаш си десно некаде на кривата репрезент на IQ, а тоа значи дека си ретардиран.
Ако си гениј имаш бесконечно многу мисли што ти пречат во секојдневието - застануваш на секој втор збор и размислуваш за неговото потекло, примена, поврзаност со др. зборови.
Ако си гениј одиш по улица и скокаш сенки, внимаваш да не згазиш на работ од плочките, дамките ти се основа на бесконечно долги цилиндри меѓу кои треба да се провираш, регистрациите од возилата можност за детерминираност на некаква си бројна низа, луѓето имаат особини, а и наликуваат на животни...
Генијалноста најчесто се дави во алкохол живеејќи во некое забаталено cyberpunk предградие или село.

^^^^^^TOCNO!!!!! nemora da znaci site siromasni luge sto zavrsile fakultet i se INTELEGENTNI deka vo zivotot ROZI ke im cvetaat ajt cao

mihajlo101 напиша:
definitivno bogat idot pa so tolku pari ke mozam da go otkopam anjstajn i da go presadam mozokot
Bi bil tolku glup so ne bi ti ni teknalo na ova.
Definitivno siromasen genij,zaso ke smislam nacin kako da se zbogatam,a ako si bogat idiot,koga togas ke ti snemaat pari,ke bides parazit i ke gi potrosis site,a glup si nema da imas kako da zarabotis pak!

P.S.Bejko ne primetuvas deka tokmu ti go naprai seto toa sto go pisa....

NeMiRnA напиша:
Bi bil tolku glup so ne bi ti ni teknalo na ova.
Definitivno siromasen genij,zaso ke smislam nacin kako da se zbogatam,a ako si bogat idiot,koga togas ke ti snemaat pari,ke bides parazit i ke gi potrosis site,a glup si nema da imas kako da zarabotis pak!

P.S.Bejko ne primetuvas deka tokmu ti go naprai seto toa sto go pisa....

Вака можеме до утре да се препуцаваме.. секој има различно мислење. Доколку вака се продолжи, тотален хаос ке настане. :wink:

Swifty напиша:
Сиромашен и глуп, нема да се грижам за следното УТРЕ. :wink:

Чекајте, не значи ако сте генији дека ќе смислите начин да станете богат и да уживате! Сите викате ќе смислам ова ќе смислам она, па дури и да смислите како ќе го остварите тоа да ве видам. Ќе немате пари песок во очи да си фрлите! И јас си имам некоја идеја како да станам мултимилијардер, ама како да го остварам тоа не знам. Финишот го знам каде е, ама стартната линија ја немам!

Сиромашен гениј, па ќе си се снајдам :}

Знаењето е богатство - Секој гениј е богат човек на свој начин :vozbud:

Vlatko_Rusin напиша:
Чекајте, не значи ако сте генији дека ќе смислите начин да станете богат и да уживате! Сите викате ќе смислам ова ќе смислам она, па дури и да смислите како ќе го остварите тоа да ве видам. Ќе немате пари песок во очи да си фрлите! И јас си имам некоја идеја како да станам мултимилијардер, ама како да го остварам тоа не знам. Финишот го знам каде е, ама стартната линија ја немам!

Не секогаш за нешто почетно ти треба пари. Ќе бидеш доволно паметен да побараш и прифатиш било каква работа за почеток. Со твојот генијален памет ќе знаеш како да ги организираш парите и да напредуваш во работата ... малку по малку ќе стигнеш до некој просечен живот во кој ќе имаш барем основни средства, доколку ептен немаш среќа да станеш богат иако си генијалец ... значи, и ја би одбрала сиромашен гениј, многу јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom