Богат идиот или сиромашен гениј?

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Богат идиот или сиромашен гениј?

• Богат идиот

Гласови: 94 33,6%
  • Сиромашен гениј

Гласови: 186 66,4%

• Вкупно гласачи
    280
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Што порадо би биле? Сиромашен гениј или богат идиот. Под идиот подразбирам да си стварно глупав, глуп чоек. А под сиромашен подразбирам да немаш скршена пара, да немаш пари песок во очи да си фрлиш! А под богат да имаш 10 пати повеќе од парите на Бил Гејтс. 10 пати повеќе!

Definitivno siromasen genij. Ako sum genij, kakov i da sum (bogat/siromasen) ke si napravam pari. :toe:

Сиромашен гениј дефинитивно. За преживување ке знам како да се снајдам.

Сиромашен а гениј. Ако сум навистина гениј ќе станам некој во животот.

Богат а без мозок, кај и да е ќе ги отреска парите, па и незнам колку да се.
Сиромашен а со фазла мозок и вистински став, кај и да е ќе успее.

Како и да е... Несакам да бидам од оние со наочарите и се во мозокот им се матка некои бројки... а не сакам да бидам и од оние кога прајш муабет за прости работи да те гледа ко теле во шарена врата. Наравоучние... се што е претерано (пари, мозок, пиење аклохоли и сл.) не чини...

Има една приказка-"..парите не са нај-важното..-те са всичко.." това разбира се го казвам на мајтап но за с'жаление в тија думи има много истина..като оставим настрани идеализма -сепак убаво си е да имаш и прилични парични средства...но сепак като цјало се слагам со другите-..по-добре гениј без пари..нежели богат глупак..

Stanuva zbor za dve krajnosti, no jas bi odbrala bogat idiot......Ziveeme vo takvo vreme vo koe dominantni se parite, pa zatoa barem istite, iako ke nemam mozok, ke mi "zarabotat" mnogu prijateli, socijalen i ubav zivot:pos2: Posekako siromashniot genij ke go izgubi mozokot dodeka dojde do nekoe nivo:toe:
Pa okolu nas imame dosta vakvi primeri:smir:

Сиромашен гениј.

Глупи се споредбиве од крајност во крајност...

Сиромашен гениј фала богу!to e to

Не би можела да одлучам за ниту едно. Средина најубаво :)

Абе ако си гениј нема да бидеш сиромашен..ти текнуе?!

Сиромашен а паметен

Не ми се прајте светци сите. :icon_lol:

Богат идиот би јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom