Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Блажени се тие кои примиле искушние..оти кога ќе бидат испитани примаат венец на слава...Ние сме од глина а тој е начиот грнчар кој не обликува со оган(искушенија)...
Сметајте ја за чиста радост браќа мои, кога ќе паднете во разни искушенија,
знаејќи дека испитувањето на вашата вера создава трпение!

Радост во буквална смисла тешко но сфаќам што сакаш да кажеш и се сложувам, треба да се верува во праведен учител кој знае добро да казни и ако ученикот стрпливо издржи наградата ќе биде голема. Алелуја!

Abe so fi e fintata vas ssmo nesto ds napadata brat Stojan Andov normalno si otvori tema za razgovor i sigurno bara misenje od nekoj verni a ne od vas, luge bez zivot, bez nadev i lubov, svestete se zivotot vo Crkva ne e nekoja igracka, toa e nacin na ziveenje, vernicoite nie na prinesuvame del od nas na Boga tuku celiot nas izot i nas samite:toe:

Аха а ти како "опасен" верник зошто тогаш одиш контра на библијата? Нели во библијата пишува "Не суди да не ти биде судено" - тоа што ти во моментов го правиш е контрадикција на твојата религија. Друга работа, ако сакаш само со верници да комуницираш, имаш Приватни Пораки, слободно можеш ама баш со кој ТИ сакаш да комуницираш. Со самиот твој пост ги нападна сите со различно мислење на твоето што значи дека не си во некоја положба да се жалиш. Повеќето од вас (реков повеќето, има исклучоци) тука што се правите религиозни луѓе сте го испуштиле целиот концепт на религијата и на тоа ШТО проповеда таа. Искрено АКО постои бог и ако ги пушта во неговото "кралство" не ни сакам да бидам дел од него, полно со фанатици полни со омраза.
И последно, пред да притиснеш на "Испрати мислење" имаш уште едно копче до него "Прегледај мислење" и можеш да провериш што и како си напишал и да го корегираш, или можеби имаш премногу од "крвта на Исус" во тебе. :)

Е ај кажни ни де, ШТО проповеда религијата, христијанската, нормално? Ја, као, немам поим од тоа...

И разликувај „судење„ од „расудување„.

Taka e marsus samo napred.Iskusenija ke ima i blazeni se tie koi ke gi pobedat:smir:

Аха а ти како "опасен" верник зошто тогаш одиш контра на библијата? Нели во библијата пишува "Не суди да не ти биде судено" - тоа што ти во моментов го правиш е контрадикција на твојата религија. Друга работа, ако сакаш само со верници да комуницираш, имаш Приватни Пораки, слободно можеш ама баш со кој ТИ сакаш да комуницираш. Со самиот твој пост ги нападна сите со различно мислење на твоето што значи дека не си во некоја положба да се жалиш. Повеќето од вас (реков повеќето, има исклучоци) тука што се правите религиозни луѓе сте го испуштиле целиот концепт на религијата и на тоа ШТО проповеда таа. Искрено АКО постои бог и ако ги пушта во неговото "кралство" не ни сакам да бидам дел од него, полно со фанатици полни со омраза.
И последно, пред да притиснеш на "Испрати мислење" имаш уште едно копче до него "Прегледај мислење" и можеш да провериш што и како си напишал и да го корегираш, или можеби имаш премногу од "крвта на Исус" во тебе. :)

Izgleda e do TELOTO I KRVTA HRISTOVI koi sabajle gi primiv!

Ne be bate toa ne e vin cisto TELO I KRV!

Е ај кажни ни де, ШТО проповеда религијата, христијанската, нормално? Ја, као, немам поим од тоа...

И разликувај „судење„ од „расудување„.

Па он веќе ни пресуди дека сме луѓе без живот, надеж и
љубов. И да е расудување, повеќе ми изгледа тоа на негативна него на позитивна работа, зар христијанин би правел зла работа?
Па сигурно (доколку би била праведна и добра како што ја кажувате) не би проповедала на омраза меѓу луѓето особено и би учела на толеранција и живеење во хармонија на сите луѓе без разлика на нација, раса или РЕЛИГИЈА? Не учи христијанството на тоа да се почитува и сака секое живо суштество?
На под-форумов 95% од сета негативна енергија произлегува од тие што се прават најголеми верници. Има разлика од тоа да се биде религиозен и да се биде религиозен фанатик или екстремист.

Izgleda e do TELOTO I KRVTA HRISTOVI koi sabajle gi primiv!

Ne be bate toa ne e vin cisto TELO I KRV!

Сакаш да кажеш дека библијата лаже? Виното не е крвта на Исус?
Во некои претходни постови не кажавте дека христијанството се залага за не алкохолизирање?
Последна работа, се тоа што кажа погоре за атеистите повеќе ми изгледа како за себе да си го пиша, размисли малце зошто ти го кажувам ова.

Докторе, дај, жив ти све, поднаучи нешто и не „набадај„ оти некој од форумџиите навистина ќе си помисли дека праволавните верници јадат и пијат човечки тела а не дека се причестуваат со телото и крвта Христови во вид од благословено вино и леб, со енергијата од Светиот Дух.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom