Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Купив еднаш од Брутал MyProtein и мислам дека се заебав и нема да купам никогаш, зашто осетив доста разлика кај истиот протеин и истиот вкус купен од брутал и од друга продавница во СК. Овој од брутал не ми се раствораше и ми се згрудчи некако а и на вкус ко да ми беше различен.

Купив еднаш од Брутал MyProtein и мислам дека се заебав и нема да купам никогаш, зашто осетив доста разлика кај истиот протеин и истиот вкус купен од брутал и од друга продавница во СК. Овој од брутал не ми се раствораше и ми се згрудчи некако а и на вкус ко да ми беше различен.
јас само во Палео земам, другиве продавнички некако сомнителни ми се. Ама и таму немаш 100% дека се оригинал, можда на некој пратка ке заштедат ке земат од поевтин набавувач и сами без знаење ке земат фалсификат... треба да се гледа на етикета која фирма е увезувач и да расчепкаш кој се шо се, ако се некој трајко и петко ДОО мислам повеке шанса дека се фалсификат.[DOUBLEPOST=1509702312][/DOUBLEPOST]
od site firmi isprobav ama izglea ke se otkazam od suplementi posto se e ckart
јас не би се откажувал од суплементација тотално, еве како ја правам си земам протеин и го пијам по потреба кога не стигам да јадам, или од сабајле.
Или навечер казеин кога немам урда или такво нешто. И тоа е тоа мислам сепак влијае иначе ке треба многу месо да јадеш а тоа ем поскапо ем треба да го готвиш

јас само во Палео земам, другиве продавнички некако сомнителни ми се. Ама и таму немаш 100% дека се оригинал, можда на некој пратка ке заштедат ке земат од поевтин набавувач и сами без знаење ке земат фалсификат... треба да се гледа на етикета која фирма е увезувач и да расчепкаш кој се шо се, ако се некој трајко и петко ДОО мислам повеке шанса дека се фалсификат.[DOUBLEPOST=1509702312][/DOUBLEPOST]
јас не би се откажувал од суплементација тотално, еве како ја правам си земам протеин и го пијам по потреба кога не стигам да јадам, или од сабајле.
Или навечер казеин кога немам урда или такво нешто. И тоа е тоа мислам сепак влијае иначе ке треба многу месо да јадеш а тоа ем поскапо ем треба да го готвиш
ne e samo gotvenjeto problemot,i mienjeto e problem haha :D najmnogu so negi bendisvam suplementive e to so se ckart,nemaat kvalitet. surutka mesana so kakao se prodava kako originalen izolat so lupana cena. dur bese gladijatori imase pokvalitetna roba a denesnive se tapa.

Поздрав, знае некој дали воопште има и каде може да се најдат производи од Universal Nutrition, посебно Shock therapy, Torrent, Storm, Atomic итн.. Низ продавнициве наши кои ги проверив само имаат Катс, Пак и Флекс..

@Psyside
Magnesium Oxide vs Chloride?

Оксидот е на Абофарма од зегин.
Хлоридот е на биокулт мислам, во кристали форма. (се раствара во вода)

Neither, цитрат од now foods зегин
шо пари?

и зашо баш цитрат?

Magnesium chloride is one of the best forms of magnesium to take that for detoxing the cells and tissue. One of the best qualities about magnesium chloride is that it has the best absorption rate compared to other magnesium supplements.

А и на други места читам дека тие што се water soluble имаат најдобар absorption rate

Не е точно тоа, глицинат > цитрат > хлорид

Цената е мислам 700 за 120 дози, најдобро ти е од ихерб 120 дози глицинат е 500 денари, врвна форма и ефект

Ако не ти се чека хлорид е подобар од оксид секако...и е солиден

Сите магнезиуни се растворливи во вода

https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Life-Magnesium-500-mg-100-Capsules/24049
Јас сум доста задоволен од овој Магнезиум кој има и Б-6 5мг. Пред спиење добро ми доаѓа и убаво ме успива. А и доста евтино излегува.

https://www.iherb.com/pr/Healthy-Or...gnesium-Bisglycinate-Chelate-8-oz-227-g/62797

За 150 денари + ден и ноќ разлика.

Препорачајте течен Л Карнитин и од каде да го купам кои се најдоверливи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom