Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Ама дали задоволува потреби за зголемено производство тестостерон ? не е лошо да пишете колку има во една капка,зборам за тие стеф што ги препорача од аптека 120 денари.

Тестостерон зголемување има многу фактори.
Помалку стрес повеќе тестостерон.
Вежбањето со тежини го зголемува тестостеронот.
Ѓумбирот го зголемува тестостеронот.

Тестостерон зголемување има многу фактори.
Помалку стрес повеќе тестостерон.
Вежбањето со тежини го зголемува тестостеронот.
Ѓумбирот го зголемува тестостеронот.
Ц,еј невозможен си со одговориве.

Добро тогаш зошто ти предлагаш да се конзумира витамин Д ?

Ц,еј невозможен си со одговориве.

Добро тогаш зошто ти предлагаш да се конзумира витамин Д ?
Инаку јас сакам да земам витамин Д поради тоа што би сакал да пораснам колку што е можно повеќе (иако скоро при крај сум со раст, 17 и пол имам, т.е. баш заради тоа земам), и многу нормално за поцврсти коски заради подобрата апсорпција на калциумот. А за тестостерон колку што можев да видам, да, витаминот Д помага за негово зголемување, но само доколку го немаш доволно. Ако ти е во нормални граници, не верувам дека ќе помогне многу.

Инаку јас сакам да земам витамин Д поради тоа што би сакал да пораснам колку што е можно повеќе (иако скоро при крај сум со раст, 17 и пол имам, т.е. баш заради тоа земам), и многу нормално за поцврсти коски заради подобрата апсорпција на калциумот. А за тестостерон колку што можев да видам, да, витаминот Д помага за негово зголемување, но само доколку го немаш доволно. Ако ти е во нормални граници, не верувам дека ќе помогне многу.
Zemi si najdobro d3 ili ad3 kako za bebinjata I prasaj kako za tvoi godini koja doza treba da ja zemas dnevno.
Isto preku hrana d vitamin go ima vo tuna losos bakalar
400-600mg iu e dnevna doza

Zemi si najdobro d3 ili ad3 kako za bebinjata I prasaj kako za tvoi godini koja doza treba da ja zemas dnevno.
Isto preku hrana d vitamin go ima vo tuna losos bakalar
Фала за помошта, ама читам дека моментално препорачаната доза е навистина мала според некои лекари. Ти што мислиш? Инаку знам дека го има во храната, ама дозите се премногу мали.

Секогаш препорачаните дози на се,се однесуваат за не вежбачи,односно нормални луѓе.Не е иста потребата на оној кој вежба 2 пати неделно,со оној кој вежба 6 пати неделно,и оној кој не вежба ни 1 ден во неделата

Секогаш препорачаните дози на се,се однесуваат за не вежбачи,односно нормални луѓе.Не е иста потребата на оној кој вежба 2 пати неделно,со оној кој вежба 6 пати неделно,и оној кој не вежба ни 1 ден во неделата
Сфаќам тоа, ама во случајот со Д, според некои лекари, сегашните дози се мали и за обичниот човек, а да не ги спомнуваме тие што вежбаат неколку пати неделно.

Сфаќам тоа, ама во случајот со Д, според некои лекари, сегашните дози се мали и за обичниот човек, а да не ги спомнуваме тие што вежбаат неколку пати неделно.
Сто пати е пишано до сега, околу 2 000 UI ти сосема во ред за активна индивидуа, инаку баш напротив пробај да набавиш Д3 за ворасни посебно сега на зима, а не за бебиња зошто шишенца за бебиња ќе треба да купуваш секои 2 недели, зошто дозите им се... како за бебиња 2x200 UI.[DOUBLEPOST=1417913936][/DOUBLEPOST]
mg IU ? каква е таа единица :eek:

Последно уредено:
Сто пати е пишано до сега, околу 2 000 UI ти сосема во ред за активна индивидуа, инаку баш напротив пробај да набавиш Д3 за ворасни посебно сега на зима, а не за бебиња зошто шишенца за бебиња ќе треба да купуваш секои 2 недели, зошто дозите им се... како за бебиња 2x200 UI.[DOUBLEPOST=1417913936][/DOUBLEPOST]
mg IU ? каква е таа единица :eek:
Najdi ja na convertor I ke ti bode jasno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom