S
Stef Bachatero
Гостин
Зегин 120 денари мислам дека беше.Ок фала, а ова cod liver oil од каде може да се купи? Не знам на македонски која риба е тоа.
Зегин 120 денари мислам дека беше.Ок фала, а ова cod liver oil од каде може да се купи? Не знам на македонски која риба е тоа.
А колкава грамажа?Зегин 120 денари мислам дека беше.
Ок фала, а ова cod liver oil од каде може да се купи? Не знам на македонски која риба е тоа.
100 mlА колкава грамажа?
Ама не гледам да содржи витаминд Д. Или грешка сум?http://pbc.mk/proizvodi/vitaminski-mineralni-kompleksi/sport-edition-detail
Isto I ovoie se dobri doziranje e 1 tabletka dnevno
Ili na 4d nutrition isto imas omega3 120caps 810 denari
Ц,еј невозможен си со одговориве.Тестостерон зголемување има многу фактори.
Помалку стрес повеќе тестостерон.
Вежбањето со тежини го зголемува тестостеронот.
Ѓумбирот го зголемува тестостеронот.
Инаку јас сакам да земам витамин Д поради тоа што би сакал да пораснам колку што е можно повеќе (иако скоро при крај сум со раст, 17 и пол имам, т.е. баш заради тоа земам), и многу нормално за поцврсти коски заради подобрата апсорпција на калциумот. А за тестостерон колку што можев да видам, да, витаминот Д помага за негово зголемување, но само доколку го немаш доволно. Ако ти е во нормални граници, не верувам дека ќе помогне многу.Ц,еј невозможен си со одговориве.
Добро тогаш зошто ти предлагаш да се конзумира витамин Д ?
Zemi si najdobro d3 ili ad3 kako za bebinjata I prasaj kako za tvoi godini koja doza treba da ja zemas dnevno.Инаку јас сакам да земам витамин Д поради тоа што би сакал да пораснам колку што е можно повеќе (иако скоро при крај сум со раст, 17 и пол имам, т.е. баш заради тоа земам), и многу нормално за поцврсти коски заради подобрата апсорпција на калциумот. А за тестостерон колку што можев да видам, да, витаминот Д помага за негово зголемување, но само доколку го немаш доволно. Ако ти е во нормални граници, не верувам дека ќе помогне многу.
Фала за помошта, ама читам дека моментално препорачаната доза е навистина мала според некои лекари. Ти што мислиш? Инаку знам дека го има во храната, ама дозите се премногу мали.Zemi si najdobro d3 ili ad3 kako za bebinjata I prasaj kako za tvoi godini koja doza treba da ja zemas dnevno.
Isto preku hrana d vitamin go ima vo tuna losos bakalar
400-600mg iu e dnevna doza
Сфаќам тоа, ама во случајот со Д, според некои лекари, сегашните дози се мали и за обичниот човек, а да не ги спомнуваме тие што вежбаат неколку пати неделно.Секогаш препорачаните дози на се,се однесуваат за не вежбачи,односно нормални луѓе.Не е иста потребата на оној кој вежба 2 пати неделно,со оној кој вежба 6 пати неделно,и оној кој не вежба ни 1 ден во неделата
Сто пати е пишано до сега, околу 2 000 UI ти сосема во ред за активна индивидуа, инаку баш напротив пробај да набавиш Д3 за ворасни посебно сега на зима, а не за бебиња зошто шишенца за бебиња ќе треба да купуваш секои 2 недели, зошто дозите им се... како за бебиња 2x200 UI.[DOUBLEPOST=1417913936][/DOUBLEPOST]Сфаќам тоа, ама во случајот со Д, според некои лекари, сегашните дози се мали и за обичниот човек, а да не ги спомнуваме тие што вежбаат неколку пати неделно.
mg IU ? каква е таа единица400-600mg iu e dnevna doza
Najdi ja na convertor I ke ti bode jasnoСто пати е пишано до сега, околу 2 000 UI ти сосема во ред за активна индивидуа, инаку баш напротив пробај да набавиш Д3 за ворасни посебно сега на зима, а не за бебиња зошто шишенца за бебиња ќе треба да купуваш секои 2 недели, зошто дозите им се... како за бебиња 2x200 UI.[DOUBLEPOST=1417913936][/DOUBLEPOST]
mg IU ? каква е таа единица