S
Stef Bachatero
Гостин
Зегин 120 денари мислам дека беше.Ок фала, а ова cod liver oil од каде може да се купи? Не знам на македонски која риба е тоа.
Зегин 120 денари мислам дека беше.Ок фала, а ова cod liver oil од каде може да се купи? Не знам на македонски која риба е тоа.
А колкава грамажа?Зегин 120 денари мислам дека беше.
Ок фала, а ова cod liver oil од каде може да се купи? Не знам на македонски која риба е тоа.
100 mlА колкава грамажа?
Ама не гледам да содржи витаминд Д. Или грешка сум?http://pbc.mk/proizvodi/vitaminski-mineralni-kompleksi/sport-edition-detail
Isto I ovoie se dobri doziranje e 1 tabletka dnevno
Ili na 4d nutrition isto imas omega3 120caps 810 denari
![]()
Ц,еј невозможен си со одговориве.Тестостерон зголемување има многу фактори.
Помалку стрес повеќе тестостерон.
Вежбањето со тежини го зголемува тестостеронот.
Ѓумбирот го зголемува тестостеронот.
Инаку јас сакам да земам витамин Д поради тоа што би сакал да пораснам колку што е можно повеќе (иако скоро при крај сум со раст, 17 и пол имам, т.е. баш заради тоа земам), и многу нормално за поцврсти коски заради подобрата апсорпција на калциумот. А за тестостерон колку што можев да видам, да, витаминот Д помага за негово зголемување, но само доколку го немаш доволно. Ако ти е во нормални граници, не верувам дека ќе помогне многу.Ц,еј невозможен си со одговориве.
Добро тогаш зошто ти предлагаш да се конзумира витамин Д ?
Zemi si najdobro d3 ili ad3 kako za bebinjata I prasaj kako za tvoi godini koja doza treba da ja zemas dnevno.Инаку јас сакам да земам витамин Д поради тоа што би сакал да пораснам колку што е можно повеќе (иако скоро при крај сум со раст, 17 и пол имам, т.е. баш заради тоа земам), и многу нормално за поцврсти коски заради подобрата апсорпција на калциумот. А за тестостерон колку што можев да видам, да, витаминот Д помага за негово зголемување, но само доколку го немаш доволно. Ако ти е во нормални граници, не верувам дека ќе помогне многу.
Фала за помошта, ама читам дека моментално препорачаната доза е навистина мала според некои лекари. Ти што мислиш? Инаку знам дека го има во храната, ама дозите се премногу мали.Zemi si najdobro d3 ili ad3 kako za bebinjata I prasaj kako za tvoi godini koja doza treba da ja zemas dnevno.
Isto preku hrana d vitamin go ima vo tuna losos bakalar
400-600mg iu e dnevna doza
Сфаќам тоа, ама во случајот со Д, според некои лекари, сегашните дози се мали и за обичниот човек, а да не ги спомнуваме тие што вежбаат неколку пати неделно.Секогаш препорачаните дози на се,се однесуваат за не вежбачи,односно нормални луѓе.Не е иста потребата на оној кој вежба 2 пати неделно,со оној кој вежба 6 пати неделно,и оној кој не вежба ни 1 ден во неделата
Сто пати е пишано до сега, околу 2 000 UI ти сосема во ред за активна индивидуа, инаку баш напротив пробај да набавиш Д3 за ворасни посебно сега на зима, а не за бебиња зошто шишенца за бебиња ќе треба да купуваш секои 2 недели, зошто дозите им се... како за бебиња 2x200 UI.[DOUBLEPOST=1417913936][/DOUBLEPOST]Сфаќам тоа, ама во случајот со Д, според некои лекари, сегашните дози се мали и за обичниот човек, а да не ги спомнуваме тие што вежбаат неколку пати неделно.
mg IU ? каква е таа единица400-600mg iu e dnevna doza
Najdi ja na convertor I ke ti bode jasnoСто пати е пишано до сега, околу 2 000 UI ти сосема во ред за активна индивидуа, инаку баш напротив пробај да набавиш Д3 за ворасни посебно сега на зима, а не за бебиња зошто шишенца за бебиња ќе треба да купуваш секои 2 недели, зошто дозите им се... како за бебиња 2x200 UI.[DOUBLEPOST=1417913936][/DOUBLEPOST]
mg IU ? каква е таа единица![]()