Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Имате урда,пилешко,јајца не биди бебе за протеини лол :)

Јас го користам Џекот и ми делува многу јако,дури неможам да се изморем кога вежбам.Пазам со него,затоа што пишува на опаковката дека не е препорачливо да се конзумира 2 пати во 24 саати.

Ми кажаа да пијам многу вода кога го пијам,а иначе за сила дава и тоа доста. Имам пиено Хорс и Разор,ама како ова нема никаде.

Ако не е тајна дали можеш да ми кажеш за што пари го зема.
Абе незнам како се изморувате така лесно на тренинг или било како па со ова не можите да се изморите. Или јас сум до толку битанга па шибам и без то и со то максимум шо можам или пак џекот што го пиев не беше нешто во ред. Јас не осетив речиси ништо од него.
--- надополнето: 17 мај 2013 во 20:28 ---
Малку грешиш во курсна разлика. Али, ако пратите акции, ќе видите дека за тие пари, такви количини има и кај нас.
Плус, било каков увоз на додатоци во исхрана, дури и за сопствени потреби, легално неможете лесно да го поминете преку граница.
То со курсната разлика греши во право си, оваа страна што ја има поставено се доста скапички суплементите, јас од бугарија донесов лани 2 канти големи протеин, плус 2 NO Xplode и кленбутерол имав 3 паковања и не ми направија никаков проблем на граница.
А во бугарија се наоѓаат уште поевтини од ова што го има постирано, али ако не оди по потреба до таму не се исплати само за тоа да оди.
Досега видов само во калифорнија фитнес Elite Whey Isolate 6100денари ама тоа не е поволна цена иако е на "големо". Во Бугарија има супер понуди за вакви работи дури даваат еве пример во оваа понуда 1кг од Оптимум излегува само 1100денари, а протеинв и сам знаеш дека со години го избрираат за најквалитетен веј. http://www.silabg.com/bg/11942-PROMO-STACK-ON-100-Whey-Gold-Standard-10lbs--x2-.html
Го имам пиено ГОлд Стандард и е супер, али странава кај што си го гледал не е баш најефтина и цената не е баш толку.

Малку грешиш во курсна разлика. Али, ако пратите акции, ќе видите дека за тие пари, такви количини има и кај нас.
Плус, било каков увоз на додатоци во исхрана, дури и за сопствени потреби, легално неможете лесно да го поминете преку граница.
Да грешка е пресметката некаде 1275 излегува кг, а и разбирам дека таму е поефтино бидејќи се во ЕУ па увозот оди полесно, испораките се бесплатни и сл. Ќе чекаме некоја акција кај нас мада не иде никој празник убрзо :D
--- надополнето: 17 мај 2013 во 21:19 ---
Колку кила Elite Whey-от?
4,5 кг е пакувањето

за што се зема креатинот ?
дали го има во форма на апчиња ?
и кои цени ги држи ? (min- max)

за што се зема креатинот ?
дали го има во форма на апчиња ?
и кои цени ги држи ? (min- max)

Се зема за добивање на сила хидратација на мускулот и побрз опорваок, успат и волумен добиваш на мускулите ако е монохидрат. Да кажеме реално зголемување од 10% сила можеш да очекуваш од земање креатин (пример ако на бенч дигаш 70кг со креатин би дигал 77кг на ист број репетиции)

Инаку до сега го има направено досега во скоро сите можни форми. Го има и како прашок, и како апчиња и како капсули. За цените најефтин ти е монохидратот може да се најде за 700тина денари а да ти трае 3 месеци. Доста поскап е кре-алкалинот, креатин естерот, или пак мискови на креатин кои според мое мислење не се ништо подобри од монохидратот.

Имај на ум дека 30% од луѓето не реагираат на суплементација на креатин.

Да грешка е пресметката некаде 1275 излегува кг, а и разбирам дека таму е поефтино бидејќи се во ЕУ па увозот оди полесно, испораките се бесплатни и сл. Ќе чекаме некоја акција кај нас мада не иде никој празник убрзо :D
--- надополнето: 17 мај 2013 во 21:19 ---

4,5 кг е пакувањето
Празникот почнува од понеделник.

Досега сум земал протеини само од dymatize изолат па сега сменив од Калифорнија Фитнес (ова). Не е голем проблем неколку грама повеќе помалку само ме интересира нешто. Мерицата од КФ малку повеќе зафаќа од онаа на dymatize, а во упатството стои разлика во една мерица е 0.4 гр (32.6 и 33 гр.) со мала разлика воглавно на состојките. Друго во упатството за dymatize пишува се меша со 200 мл вода (како и што сум правел), а на КФ пишува со 470 мл вода. Едвај го испив, скоро пола литро вода :)
Мислам дека правилно ги читам упаствата, зошто толку вода и зошто мерицата е малку поголема не знам. Едино ако е поголема мерица затоа што специфичната тежина на КФ е помала...не знам.

Досега сум земал протеини само од dymatize изолат па сега сменив од Калифорнија Фитнес (ова). Не е голем проблем неколку грама повеќе помалку само ме интересира нешто. Мерицата од КФ малку повеќе зафаќа од онаа на dymatize, а во упатството стои разлика во една мерица е 0.4 гр (32.6 и 33 гр.) со мала разлика воглавно на состојките. Друго во упатството за dymatize пишува се меша со 200 мл вода (како и што сум правел), а на КФ пишува со 470 мл вода. Едвај го испив, скоро пола литро вода :)
Мислам дека правилно ги читам упаствата, зошто толку вода и зошто мерицата е малку поголема не знам. Едино ако е поголема мерица затоа што специфичната тежина на КФ е помала...не знам.
Стави и помалце вода ништо нема да ти смени освен што може да биде далеку поблаг на вкус.

што мислите за овој протеин
линк
Јас го користам, вкусот е безвезе во споредба со било кој протеин од попознатите марки вештачки е и е благ само при дното на шејкерот, се меша многу лесно и цената неможе никој да ја победи :D За ефикасност на протеин, џабе прашуваш тоа е многу тешко да се оцени.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 12:16 ---
Дали некој има информација за витамин Д колку пари е

Јас го користам, вкусот е безвезе во споредба со било кој протеин од попознатите марки вештачки е и е благ само при дното на шејкерот, се меша многу лесно и цената неможе никој да ја победи :D За ефикасност на протеин, џабе прашуваш тоа е многу тешко да се оцени.
130 ден 1 шишенце од 10 мл.

ја го земав од пинаколада не е лош вкусот по мене е сега колку има протеин според она што го пишува и она што го има внатре којзнае
овој пинаколада е многу благ или мене може така ми се чини зашто немам пробано благо 3-4 месеци :D

Планирам да почнам со креатин монохидрат од јуни. Ме интересира дали може да го земам после тренинг заедно со шејк со јеглехидрати и протеини (сам си правам у блендер дома)? И кој монохидрат го препорачувате (од која фирма)?

П.С. Имам еднаш пред неколку месеци користено кре алкалин еден месец али не видов никаков ефект. Е сеа незнам дали е до кре алкалинот или јас не реагирам на креатин?

Планирам да почнам со креатин монохидрат од јуни. Ме интересира дали може да го земам после тренинг заедно со шејк со јеглехидрати и протеини (сам си правам у блендер дома)? И кој монохидрат го препорачувате (од која фирма)?

П.С. Имам еднаш пред неколку месеци користено кре алкалин еден месец али не видов никаков ефект. Е сеа незнам дали е до кре алкалинот или јас не реагирам на креатин?
било кој да го земеш исти се скоро сите...кре алкалинот го иам користено и јас и не видов никаков резултат..
Јас имам пиено и од ултимејт тој е најскап, Dymatize го пијам веќе од зимоска наваму и не е лош за тие пари така да сеисто тие било која фирма да ја земеш монохидрат си е монохидрат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom