i makalo mh mh mhОти шо му фали на бишето варено, мекичко мх мх[DOUBLEPOST=1503182666][/DOUBLEPOST]
Прав маж јади 10ка со кромид, 1.5 литар пиво и еден сомун леб..

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
i makalo mh mh mhОти шо му фали на бишето варено, мекичко мх мх[DOUBLEPOST=1503182666][/DOUBLEPOST]
Прав маж јади 10ка со кромид, 1.5 литар пиво и еден сомун леб..
И умира „случајно“ на 55 години.Прав маж јади 10ка со кромид, 1.5 литар пиво и еден сомун леб..
И умира „случајно“ на 55 години.
„Ама здрав беше, немаше проблеми, наеднаш се случи...“.
Многу фактори има како што пиша Psyside, основни може да се каже дека се: физичка активност, од каков извор и колку е квалитетна храната, „стресот“, изложеност на надворешни зрачења.И умира „случајно“ на 55 години.
„Ама здрав беше, немаше проблеми, наеднаш се случи...“.
Како ако се погледне бе, како?Ако се погледне постариве навистина истеруваат подолг живот
Еве двајцата дедовци ми се живи, едниот е 82, другиот 80, цел живот маваат и цигари и ракија, али на 82 години низ планина секој ден по 15 километри мава со стоката.Како ако се погледне бе, како?
Кога ќе сфатите дека статистиките што сами си ги стварате во главите, најчесто се дијаметрално спротивни од вистинските статистики?
Чиста статистика.Еве двајцата
Статистика испаѓа дека цигарите се штетни и предизвикуваат карцином, не сите што пушат умираат од карцином.Чиста статистика.
Hard to disproof.
Еве двајцата дедовци ми се живи, едниот е 82, другиот 80, цел живот маваат и цигари и ракија, али на 82 години низ планина секој ден по 15 километри мава со стоката.
Индивидуална работа е тоа, многу фактори се во игра, еве млади умираат и спортисти, нутриционисти, вегани, вегетераијанци, педери, фашисти .....
Еве оваа година ми почина тетка од рак на панкреас, жената не јадеше скоро ништо процесирана храна, произведуваа се сами на нива, не беше фанатик по месо, али отиде на 56 години...
Јап.мислам на светско ниво и по држави генерално должината на животот се зголемува, така што нема врска дека постарите живелее подолгу демек порано подолго се живееше, тоа не е точно (пак статистички), бабини приказни![]()