Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки имам за продавање ланчиња како на сликава доле, посебно се интересни за поклони или за привезок (јас моето си го носам на нараквица како мотиватор :D)

t4vbkn.jpg

Инаку ги давам по 200 денари, кој сака нека ме контактира во ПП. Еве и линк од истите
http://fashletics.com/products/45lb-weight-plate-w-i-choose-strength-necklace-pewter
контактирај ме во ПМ ако може ме заинтересира ова

Па вака:

Имам 16 години и 46kg маса и висина од околу 145cm. Сакам малку да добијам цврстина во мене, малку мускули, па дали можете да ми предложите еден workout план?

Благодарам однапред.

Па вака:

Имам 16 години и 46kg маса и висина од околу 145cm. Сакам малку да добијам цврстина во мене, малку мускули, па дали можете да ми предложите еден workout план?

Благодарам однапред.
Stronglifts 5x5 + јади накај 2000 калории дневно

На базата на SL можеш да додадеш нешто за раце екстра, само ставај исто вежби и за бицепс и трицепс.

2000 калории- 80-100 грама протеин (4 калории/грам), остало негде да имаш 150-200 гр јаглени хидрати (4 калории/грам), другото масти (9 калории/грам).

План за јадење:

-200 грама brown rice (на нашки интегрален ориз-побарај на пазар, негде 80 денари кило е). ИЛИ 1 кило компири, тука негде се. Ориз-362 калории-7,5P-2.7F-76C на 100 грама и компири-77 калории-2P-0F-17C. Типов што е интегрален за разлика од белиот ориз колку што знам нема глутен, што е бонус.

-месо, 200-300 грама, гледај да биде мисиркино/пилешко иако било кое ти врши работа. 60-80 грама протеин ти се од тука уствари, така да според ова ќе ја модифицираш исхраната.

-јајца 2-3 , по можност најди од некој тип што има кокошки. Поскапи се ама поздрави. 13P-5F-0C на 100 грама јаја

-Кикирики/бадеми/слично. Со кикириките најевтино ќе поминеш, гледај да јадеш непечени. ~570 калории, 28P-53F-15C на 100 грама

-останува екстра простор за по избор да фураш.

Форма на нутрициона вредност. X-калории-X грама (P)rotein-X грама (F)at- X грама (C)arbohydrates

За нутритивна вредност на нешто што незнаеш пиши на гугл. Пример-Chicken breast nutrition.

Ме интересира дали има некој проблем со подуени брадавици (puffy nipples) како на сликава и да каже дали има начин да се реши проблемов некако ?
Значи не се работи за гинекомастија, бев на специјалист бидејки сумњав на тоа ама ми рекоа дека немам такво нешто. Инаку откако одам во теретана ми се чини дека се се поизразени и некогаш се познаваат и преку маица и страшно ме нервираат, значи не ми се цело време такви “отечени“ туку во одредени делови од денот.. пример кога вежбам никогаш не ми се такви, наутро исто а најчесто ми се такви кога сум изморен / кога одам или пак во вечерните саати. На лекар ми рекоа да избегавам и пилешко (а пилешко откако одам во теретана јадев стварно многу па може да е тоа проблем) и ајде за тоа има замена др месо ама никако неможам да ги намалам млечните производи кои ми рекоа да ги намалам, бидејки наводно заедно со пилешкото биле полни со хормони.

Исто на интернет читав дека не треба да се конзумира многу вода, натриум и да се избегава рамна бенџ клупа при вежбање на гради. Ама како да намалам вода вода кога секој ден или вежбам со тежини или трчам а и инаку преку денот сум доста физички активен.. Ако има некој слично искуство нека сподели некој совет како да го решам проблемов..

оддамна сакам да прашам и јас ова ама заборавам...и јас имам проблем баш со ова,колку и да ја вежбам грудава,пак ми е така...ја вежбав и 3 пати неделно груда,ми се оформи предобро и наполни,солидна килажа кревам и се,но пак е таква....ја вежбав и долната груда намерно,пак нема успех.

Јас имам 6 пати неделно тренинг(3 јкд 3 теретана во различни денови) и вода пијам,не знам колку,но имам 4 шишиња од по 700 мл(стаклени) и на ден се полнат по 7-8 пати.Едноставно се што правам е пиење вода,пред јадење,уз јадење,после јадење,станувам од кревет пијам шише вода со кафе,едноставно телото ми бара.

Мислам дека е до стекот,се немам проверено за Гинекомастија(пишете процедура ако може уште еднаш) ама еве батево вика дека му рекле не му е од тоа...

оддамна сакам да прашам и јас ова ама заборавам...и јас имам проблем баш со ова,колку и да ја вежбам грудава,пак ми е така...ја вежбав и 3 пати неделно груда,ми се оформи предобро и наполни,солидна килажа кревам и се,но пак е таква....ја вежбав и долната груда намерно,пак нема успех.

Јас имам 6 пати неделно тренинг(3 јкд 3 теретана во различни денови) и вода пијам,не знам колку,но имам 4 шишиња од по 700 мл(стаклени) и на ден се полнат по 7-8 пати.Едноставно се што правам е пиење вода,пред јадење,уз јадење,после јадење,станувам од кревет пијам шише вода со кафе,едноставно телото ми бара.

Мислам дека е до стекот,се немам проверено за Гинекомастија(пишете процедура ако може уште еднаш) ама еве батево вика дека му рекле не му е од тоа...

Процедурата е одиш кај матичен а он ти дава упат за на специјалист, јас уште пред да одам во теретана пред 3-4 години отидов на специјалист оти под едната града имам ептен мало ткиво некакво си па за секој случај да се проверам (да не е рак или сл срање) ама рекоа дека било обично масно ткиво. Ама во тоа време како што реков не одев во теретана и не ми се подувуваа туку само на допир осеќав.. Сега откако тргнав теретана ставив и мускул колку-толку и дојде повеќе на израз и почнаа да се подувуваат брадавиците.. пак бев на лекар и пак ми рекоа дека не е гинекомастија.

Сега барем еден месец не конзумирам ич пилешко да видам дали ќе има резултати, плус јајца/млеко строго домашни ќе купувам..
Ако има резултат ќе биде добро ако не ќе одам по приватниве клиники да испитаат што е проблемов :)

Брадавиците ти се подуени или имаш салце на грудата баш кај брадавиците? о.о
Ја за ова горново првпат слушам..

Брадавиците ти се подуени или имаш салце на грудата баш кај брадавиците? о.о
Ја за ова горново првпат слушам..
Неам салце,едноставно ми се подуени брадавиците,и лошо изгледа.Од страна кога ја гледам грудата ми е наполнета и напумпана,ама од напред лошо стои,а немам тврди ткива,нели тоа е првиот показател за гинекомастија.

Водата, во никој случај не може да предизвика такво нешто и глупаво и да мислите така.
Еден мој роднина има ист таков проблем со градите и јас лично му ги имам видено. Беше на Ендокринологија на клинички, проверуваше хормони повеќе пати и правеше контроли, со хормоните се беше во нормала како што треба кај здрав маж. Само докторот специјалист му рече да не јади пилешко месо, соја и ленено семе никако, и да намали со алкохол пиење. А друг лек или начин да се излекува не му кажа и тој исто сега се нервира не знае што да прави. И во неговиот случај не било гинекомастија!

исчистете се симнете бодифат и додате маса на градите какви гинекомастии какви бакрачи

Mleko zdrav izbor na proteini I vitamini/minerali poso gledam na net vikaat mogu bilo stetno I segde preporacuvaat jogurt,inace ne mi stvara ni nezina vo stomak odnosno nemam nikakvi problemi so laktozata?

Mleko zdrav izbor na proteini I vitamini/minerali poso gledam na net vikaat mogu bilo stetno I segde preporacuvaat jogurt,inace ne mi stvara ni nezina vo stomak odnosno nemam nikakvi problemi so laktozata?
Проблемот со млекото е што сите ензими ги уништуваат за да трае подолго. Се убаво и фино ама баш овие ензими помагаат во варењето на млекото. Така да, да, убаво е ама во лимитирани количини, никако GOMAD и слични диети.

Друга приказна е со млекце директно од (крава).

Во однос на твоето прашање. Најчесто нема одма да видиш проблеми, ама тоа не значи дека треба да фураш литро млеко секој ден, зошто касно е кога ќе заебеш работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom