Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте и за мене некој совет за вратилото. Исто и јас воопшто не можам да се кренам што страшно ме иритира. Скоро 1 година одам во теретаната,но не претерано опседнат со некои работи,повеќе колку да сум фит.

На кој дел од телото повеќе да посветам внимание за да го развиам доволно што ќе можам да се дигам на вратилото ? грбот - рацете ?

каде што одам има справа со помош,ама не гледам ефект од тоа вежбање,друго е кога ќе висеш сам.

Дајте и за мене некој совет за вратилото. Исто и јас воопшто не можам да се кренам што страшно ме иритира. Скоро 1 година одам во теретаната,но не претерано опседнат со некои работи,повеќе колку да сум фит.

На кој дел од телото повеќе да посветам внимание за да го развиам доволно што ќе можам да се дигам на вратилото ? грбот - рацете ?

каде што одам има справа со помош,ама не гледам ефект од тоа вежбање,друго е кога ќе висеш сам.

Вратило филозофијата е чиста математика или сила да е поголема од > тежината во случајот на сопственото тело. Или во принцип за вратило или згибови по скопски на лакт машина за грб треба да можеш да влечеш тежини над сопствената тежина и на широк фат и на тесен однапред. Значи додека не стигнеш на тежини колку што си ти тежок и повеќе тешко вратило. Вежбај значи грб и бицепс и подлактица. За вратило добра вежба е исто така со столица една ставаш пред тебе се качуваш на нејзе и се ставаш во крајната позиција на згиб и само ги пушташ полека нозете надоле да те носи тежината ама даваш контра отпор се разбира имаш туторијали на youtube има еден досаден фраер Scooby се вика ама добра му е поуката како се прават згибови.

Другар ако одиш една година веќе во теретана и сеуште неможеш да се дигнеш редно е да се трудиш да го смениш то. Почни преку еден ден после секој тренинг виси по некоја минута за почеток една-две недели на вратило по некое време да зацврсти малку грбот. После земи си некој стол или нешто повисоко и со помош на едната нога пробај да се дигнеш (пробај потесно фати го ко за почеток полесно е), за месец и пол два треба да имаш резултати, и форсирај секој нареден тренинг за грб да дигнеш поголема тежина за лат машина и плус 2-3 повторувања во однос на предходниот пат.

Ако може да ми препорачате тренинг режим за ставање мускулна маса? Многу различни ствари има на интернет не знам од каде да почнам. Веќе вежбам скоро една година така да не сум почетник, али немам многу резултати досега (ради исхраната тоа, ама сеа знам што да правам).

Anyone?

Simple,

Јади повеќе од што трошиш. Има калкулатор онлине за дневна потреба од калории, пресметај колку ти требаат за maintenance и оди +300/500 над тоа, нормално избалансирана исхрана 1:3 протеин-јх.

За тренинг вметни компаунд вежби и цедисе до крај

Јас па на вратило без проблем се дигам. И кога не сум во полн ритам, не ми претставувало проблем барем 5 пати да се дигнам :)
Јас неможам на бенч да дигам, а ставам повеќе од 40 кила и одма рацете ми се тресат, а со мојата килажа правам вежби без проблем (n)

Нешто да ме посоветувате во врска со ова? :)

Јас па на вратило без проблем се дигам. И кога не сум во полн ритам, не ми претставувало проблем барем 5 пати да се дигнам :)
Јас неможам на бенч да дигам, а ставам повеќе од 40 кила и одма рацете ми се тресат, а со мојата килажа правам вежби без проблем (n)

Нешто да ме посоветувате во врска со ова? :)
Оти се силите сите на бенч со шипка, почнете си да вежбате со бучици, јас еве месец и нешто терам само еднаш во месецот на бенч со шипка колку да видам до кај сум, инаку со еднорачни си правам гради и имам многу поголем ефект откако што имав со шипка. Друга работа килажата не е воопшто пресудна за дигањето, не значи да се дига неправилно и многу тежина. Гледајте кога вежбате да го изолирате само тој мускул што го вежбате. Немам време инаку би отворил една тема на форумов со пример за вежбите и нивно правилно изведување. Гледам во теретанава дечките се силат само да дигнат тежина (особено ко ќе видат некое девојче во близина :D) а ниту една вежба не ја изведуваат правилно. Ако вежбате гради гледајте да ги вежбате само градите, не да си помагате со трицепс, рамо и тн.... чувстувајте ја вежбата

Оти се силите сите на бенч со шипка, почнете си да вежбате со бучици, јас еве месец и нешто терам само еднаш во месецот на бенч со шипка колку да видам до кај сум, инаку со еднорачни си правам гради и имам многу поголем ефект откако што имав со шипка. Друга работа килажата не е воопшто пресудна за дигањето, не значи да се дига неправилно и многу тежина. Гледајте кога вежбате да го изолирате само тој мускул што го вежбате. Немам време инаку би отворил една тема на форумов со пример за вежбите и нивно правилно изведување. Гледам во теретанава дечките се силат само да дигнат тежина (особено ко ќе видат некое девојче во близина :D) а ниту една вежба не ја изведуваат правилно. Ако вежбате гради гледајте да ги вежбате само градите, не да си помагате со трицепс, рамо и тн.... чувстувајте ја вежбата
Абе какво силење, не сум јас Стеф :D
Не ми е филмот, мене да дигам голема килажа, или да напукам рамиња. Ретко посетувам теретана, и ретко седнувам на бенч, и кога ќе седнам, што се вика женско може повеќе да дигне :tapp:

Абе какво силење, не сум јас Стеф :D
Не ми е филмот, мене да дигам голема килажа, или да напукам рамиња. Ретко посетувам теретана, и ретко седнувам на бенч, и кога ќе седнам, што се вика женско може повеќе да дигне :tapp:
Па многу едноставен одговор ко така, то женско што може да дигне повеќе од тебе сигурно посетува почесто од тебе теретана. Вака сега то што ти мрдаат рацете е од тоа што не ти е како прво научена вежбата (не мислам научена да не знаеш како да ја изведуваш туку врската мозок мускул), а второ најверојатно ти е голема килажата. За се треавреме, пооди некој период и за почеток гледај да ги вежбаш два пати неделно градите (гради/бицепс, грб/трицепс/трапез, рамо/нозе, пауза и пак исто) па после барај други програми и ќе можеш да ја изведуваш вежбата.
Вратилото го правиш без проблем најверојатно ти е поразвиен грбот во однос на градите па можеш да се дигнеш.

Па многу едноставен одговор ко така, то женско што може да дигне повеќе од тебе сигурно посетува почесто од тебе теретана. Вака сега то што ти мрдаат рацете е од тоа што не ти е како прво научена вежбата (не мислам научена да не знаеш како да ја изведуваш туку врската мозок мускул), а второ најверојатно ти е голема килажата. За се треавреме, пооди некој период и за почеток гледај да ги вежбаш два пати неделно градите (гради/бицепс, грб/трицепс/трапез, рамо/нозе, пауза и пак исто) па после барај други програми и ќе можеш да ја изведуваш вежбата.
Вратилото го правиш без проблем најверојатно ти е поразвиен грбот во однос на градите па можеш да се дигнеш.
Задњава недела удрив малце повеќе на гради, па ќе видиме. А и јас мислам дека градите ми се најслаб развиен дел од телото, во минатото не обрнував внимание толку на нив, па ги имам запоставено :)
Како и да е, фала ти :)

Дали сега кога сум на дефиниција треба да намалам со пиење на вода, обично пијам 2-3 литра дневно, сега да ја секнам или да си продолжам да пијам?

Дали сега кога сум на дефиниција треба да намалам со пиење на вода, обично пијам 2-3 литра дневно, сега да ја секнам или да си продолжам да пијам?
Продолжи, дури и зголеми.

Имал некој главоболка кога земал креатин или аргинин?

Што мислите за теретана и алкохол?
Еве јас вежбам четри пати неделно,но сепак сакам еднашка неделно да се напијам асално под тоа пиење асално мислам на getting wasted еднашка неделно а можно е и два пати,викендашки :D
Дали ти го пореметува вежбањето и резултатите ?

Што мислите за теретана и алкохол?
Еве јас вежбам четри пати неделно,но сепак сакам еднашка неделно да се напијам асално под тоа пиење асално мислам на getting wasted еднашка неделно а можно е и два пати,викендашки :D
Дали ти го пореметува вежбањето и резултатите ?
Алкохолот е калоричен and yes it may ruin your gainz.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom