Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои разграниченост помеѓу протеини за почетници и професионалци.
Истиот тој протеин што ќе го купиш ти, го пие и некој кој професионално се занимава со бодибилдинг.

Да ти препорачам нема да можам бидејќи незнам со колкав буџет располагаш, односно колку си спремен да одвоиш месечно за овој спорт :)

дали би биле доволни 3000-3500 ??

Сум разгледувал протеини вака по нет,има со различни цени

незнам за месец дена колку кг протеини би биле доволни,каква е дневната доза itn?

дали би биле доволни 3000-3500 ??

Сум разгледувал протеини вака по нет,има со различни цени

незнам за месец дена колку кг протеини би биле доволни,каква е дневната доза itn?

Дневната доза сам си ја одредуваш.
Препорачано е по 3 дози на ден.
Една кога ќе станеш од спиење, една веднаш по тренингот и една пред легнување.
Но, за да заштедиш во деновите кога нема да вежбаш пиј го по 2 пати на ден (на станување и пред легнување)
И на овој начин ако протеин од 2.3 кила има 80 дози, ќе имаш за ~28 дена.

Дневната доза сам си ја одредуваш.
Препорачано е по 3 дози на ден.
Една кога ќе станеш од спиење, една веднаш по тренингот и една пред легнување.
Но, за да заштедиш во деновите кога нема да вежбаш пиј го по 2 пати на ден (на станување и пред легнување)
И на овој начин ако протеин од 2.3 кила има 80 дози, ќе имаш за ~28 дена.

Благодарам многу за твоите совети.

Поздрав

Можам да кажам дека ISOMASS XTREME GAINER дава добри резултати. Не е протеин туку е гејнер ама има 43% протеини во него од повеќе видови кои постепено се ослободуваат а притоа нема скоро воопшто шеќер кој би се претворил во сало. Плус содржи витамини, креатин, аминокиселини, вазодилататори, глутамин и омега 3и6 масни киселини се што му е потребно на телото при вежбање...
Малку цената му е солена 4400 денари за 4,5кг

И колку кила можам да качам од тој гејнер ? Јас вежбам скоро 7 месеци не знемам никакви сумплементи и имам добри резултати но сакам да почнам да користам суплементи за уште подобри резултати :)

И колку кила можам да качам од тој гејнер ? Јас вежбам скоро 7 месеци не знемам никакви сумплементи и имам добри резултати но сакам да почнам да користам суплементи за уште подобри резултати :)
земи си креатин да те види господ :D

Пиша дека не сакаш креатин, епа овој гејнер има и креатин. Со редовна исхрана и тренинг (и нозе) можат да се качат 5кг сигурно.

Пиша дека не сакаш креатин, епа овој гејнер има и креатин. Со редовна исхрана и тренинг (и нозе) можат да се качат 5кг сигурно.
Не сакам само креатин а знам дека има во гејнер али ќе земам протеин ја.

како се двоумите како стероиди да треба да зимате. :) абе земи тоа храна е што е битно што е битно да имаш за јадење мускули ти растат од тоа :)

јас ги користам DYMATIZE веќе пола година и задоволен сум од нив не му ја мислете :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom