БОБИ СТУДЕНТ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

• Креатор на темата Креатор на темата НеоН
  • Време на започнување Време на започнување
Предуслов за да се запишеш на факултет во Бугарија е да поседуваш бугарски пасош, со тоа автоматски стануваш и Бугарин. Исправете ме ако грешам. Тоа е потег кој не го поддржувам воопшто. Во секој случај, убаво е да се знае дека волку квалитетни студенти потекнуваат од Македонија. Честито.

pff nemas vrska 3 drugarki mi studirat vo BG a samo edna ima nivni pasos taka da nema veza deka mora da poseduvas bg pasos za da se zapises na nivni fakultet....Ovie koi studirat i vo drugi zemji clenki na eu spored tebe i oni treba da imat nivni pasos ili?

pff nemas vrska 3 drugarki mi studirat vo BG a samo edna ima nivni pasos taka da nema veza deka mora da poseduvas bg pasos za da se zapises na nivni fakultet....Ovie koi studirat i vo drugi zemji clenki na eu spored tebe i oni treba da imat nivni pasos ili?
Немам намера да се расправам со луѓе кои уште во старт не покажуваат почит кон туѓи мислења. Убаво кажав исправете ме, и некој убаво ми одговори дека не сум во право. Значи, во ред, не е предуслов, но факт е дека повеќето ги земаат тие пасоши за да ги искористат сите тамошни привилегии. Во другите земји се студира како странски студент, исто како што можело и во Бугарија. Поздрав :)

Секоја чест?А каде планира кариерата да ја започне како лекар?Бугарија или македонија?

Кде то ште дадат повече червени там. Шала, секоја чест за постигнатиот успех.

jas zavrsiv bugarija,i nemam bugarski pasos ajvan eden!ne ti trebit bugarski pasos za da ucis vo bugarija!

Немам намера да се расправам со луѓе кои уште во старт не покажуваат почит кон туѓи мислења. Убаво кажав исправете ме, и некој убаво ми одговори дека не сум во право. Значи, во ред, не е предуслов, но факт е дека повеќето ги земаат тие пасоши за да ги искористат сите тамошни привилегии. Во другите земји се студира како странски студент, исто како што можело и во Бугарија. Поздрав :)

decko poveketo zimat bg pasos zaradi rabota vo eu a ne radi ucenje

decko poveketo zimat bg pasos zaradi rabota vo eu a ne radi ucenje

Ги има и такви шо земат ради работа а некој и само заради учење. Многу има навала од наша страна за студирање во Бугарија а малку места за странци , и така фино лепо си се пишат , или пишеа, бугари.

Браво за дечкото. А сите кои мислат да ја трујат темата со бугарски пасоши и такви работи, нека кршат глава. Од шо многу знаеме, затоа сме за никаде и со образование и со здравство и све друго

Нивната Медицинска Школа е далеку понапредна од нашата... но само Медицинската.
Можеме да поспориме дали само медицинската школа е подобра (предимно во точните науки)

Да му е честито на Боби и да мисли што ке специализира.

Секоја чест за детево браво..Не е будала у Македонија да студира и да му бараат пари за да може да помине..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom