БОБИ СТУДЕНТ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

• Креатор на темата Креатор на темата НеоН
  • Време на започнување Време на започнување
Поуката од ова : Земете Бугарски пасош, поубаво е таму. И честито, само што не е Македонец чим студира на Бугарски факултет, туку Бугар.

--- надополнето ---

Si citam i se pitam nesto drugo.Sekojdnevno gledam kako na kajgana se sere za odnosot MK vs BG i obratno.I postojano se bocka, se frlaat bui, se tera narodot namerno da mrazi nekoj, se edno toj nekoj kje go ubie.Se forsira cinizam, i antipatija.( ako brkneme vo temite istorija i svet i slucuvanja, sigurno kje soberam 70 temi povrzani so anti bugarska propaganda.
I ete od nikade, nie koi tolku mnogu mrazime bugari srbi grci i albani ( t.e. site) ete, nie docekavme da dobieme eden perfekten odnos na najvisoko nivo kon covek koj principno od maticnata zemja e naucen da ja mrazi taa zemja tamu kade sto zivee i taa zemja mu dava leb, ili da kazam programiran da ja mrazi taa zemja.Znaci ako Bobi e kako Bratot ( da receme ), togas kazete mi dali bobi bi bil licemer ? Ok .. Da receme deka covekot ne e vospitan po pravilata na kajgana, kade se se zasnova i se gleda vrz/niz prizmata na nacionalizmot i anticnosta na nekoja nacija koja postoela pred 2500 godini .. bravo.
I sega ... nekoj pogore spomna GLEDAJTE KADE NI ODAT KADRITE, epa aj pomislete si, kolku vsusnost vo drzavava ima luge koi NA KUROT ne im e toa sto se forsira na mesta kako kajgana.com i TV.Narodot brakja, vekje ne se zamara so patriotizam, tuku so sobstvenoto duhovno i du6evno intimno zadovolstvo, a ne da se unistuva srekjata za nekoj skapan posran patriotizam.
I ete sega da ve pitam, ako gi zavrteme ulogite, da receme bugarski student u mk najdobar primer, po nekoja naucna rabota, i da ve pitam kje mu dademe li nie nekogas takvo priznanie na takov nacin, so takva pocit ????Pffff hahaha ...! A da ne zabravame deka vsusnost nie mrazime sve !!!! I gledate li kolku se covecni lugeto okolu nas a kolku sme nie programirani na pogresen nacin ??? Neli bugarite ne mrazea ?? Neli se zakanuvaa za spaska ? Neli ova ona .... a gledate dea vsusnost oni si ne podrzuvaat, pocituvaat, kolku i da izgleda deka ne mrazat, ili ni mislat loso, sepak ni pomagaat ... taka da, odnosto koj postojano se forsira so negativizam kon BG e nogu za zal od faci kako misirkov i bratot.Od takvi nema da mrdneme napred.Namesto da gradime odnos megu narodot na po pozitiven nacin ...ete oni ni pokazaa kolku se na po visoko nivo od nas ;) ...
Бугарите никогаш не не мразеле. Тие викаат дека ние сме Бугари. Дедо ми дури има диплома од средно школо каде пишува благонадежен бугарин од старите краишта. Никој никогаш не рекол декаБугарите се заканувале , баш напротив, најголем сојузник ни се бидејќи веруваат дека сме ист народ. Ти си ги смешал Бугарите со Грците дечко.

Браво за дечкото, големо достигнување во секој случај.

Поуката од ова : Земете Бугарски пасош, поубаво е таму. И честито, само што не е Македонец чим студира на Бугарски факултет, туку Бугар.

Ајде бе, чим студира Бугарија викаш Бугарин е а ? :uvo:

дефинитивно таа вест ми разубави денот :)

--- надополнето ---

Да си жив и здрав на твоите родители ама шо си глуп, мн си глуп... Значи сите тие Македонци шо студират на Италјански или Германски факултети се или Италјанци или Германци?? хаха... мн си ми смешен :)

дефинитивно таа вест ми разубави денот :)

--- надополнето ---

Да си жив и здрав на твоите родители ама шо си глуп, мн си глуп... Значи сите тие Македонци шо студират на Италјански или Германски факултети се или Италјанци или Германци?? хаха... мн си ми смешен :)

Не бе тоа важи само за во Бугарија :) :)

Честитки Боби. Гордост ми е што го читам ова. Од каде е детево и може слика да го видиме??? :)

Предуслов за да се запишеш на факултет во Бугарија е да поседуваш бугарски пасош, со тоа автоматски стануваш и Бугарин. Исправете ме ако грешам. Тоа е потег кој не го поддржувам воопшто. Во секој случај, убаво е да се знае дека волку квалитетни студенти потекнуваат од Македонија. Честито.

--- надополнето ---

Бугарите никогаш не не мразеле. Тие викаат дека ние сме Бугари. Дедо ми дури има диплома од средно школо каде пишува благонадежен бугарин од старите краишта. Никој никогаш не рекол декаБугарите се заканувале , баш напротив, најголем сојузник ни се бидејќи веруваат дека сме ист народ. Ти си ги смешал Бугарите со Грците дечко.

:oftopic: Еј што би те тепал, на ова ладново да знаеш..

студент ОД македонија не се спомнува МАКЕДОНЕЦ бидејки татарите не сметаат за бугари т.е ја признаваат државата за тоа и вика македонија ама националноста не е спомната.Тоа е исто како од србија да кажат македонска црква или во грција дека е од македонија или дека е македонец запазете .

Интелигентен студент.
Кај нас е најтешко да се одржува просек 6,00

Кај нас, ама Бога ми и кај нив е тешко сите оцени да ти се исти. Инаку браво за детево, ни требаат повеќе вакви образовани кадри.
Не сакам да ја расипувам радоста, само сакам да прашам: да не преминал страна за да се запише таму на факултет? Во пасош и во лична карта ме интересира како што се води.

--- надополнето ---

Но човеков си го пишува -македонец. Енихау, добра работа, добри вести.
Македонец е п'рвенец'т сред новите лекари Неделја, 05 Декември 2010 17:09

Македонец е п'рвенец'т сред новите лекари в'в Варна

Да де вака, ама за во пасош и за лична карта е важно! Вака по веснициве признаниево дека се работи за Македонец не ми значи многу, оти важно е тој како се чувствува и како се изјаснил!

Боби разби медицинската школа в Блгариа :). Само ќе кажам едно браво за дечкото и то...

stvarno ... alal vera .. no ne znam zosto site mislat deka Licnata Karta i Pasosot se legitimen identitet i pokazatelstvo za toa STO I KAKO VISTINSKI OD VNATRE SE OSEKJA eden covek .. Pa tie sranja so dokumentacii i evidencija vo maticni knigi, nacionalnost, religija i politika se zaedno izmisleni i sklopeni vo eden nov socijalno korporativen sistem vo koi vie ( nie ) SLEPCITE go koristeme toa nesto za prepiranje i separiranje na homo sapiens na naj razlicni grupi ... a site treba da znaete deka sekoj homo sapiens na vaa planeta ima 23 dnk verigi, koe ne pravi site ednakvi.A vie koi mislete deka licnata karta ve pravi makedonec blgarin grk 6iptar ..... togas stvarno ste glupi.SE GORDEAM DEKA OD NASATA ZEMJA IMA HOMO SAPIENS KOJ gi krsi pravilata na balkanot, t.e. da BIDE PRIFATEN KAKO BOGATSTVO vo druga zemja kade principno misleme deka sakat da ne oderat.
Pak kje kazam ... poglednete na kajgana denes pisese 45 PROCENTI od mladite kje ja napustat drzavava vo narednite 10 godini ???Znate li sto signalizira toa ???? Posle 10 godini vo naiste ucilista kje preovladuvat albanci brakja.Zatoa sto grujo ne znae da se pogrizi da ja stimulira mladinata da si ja saka drzavava i da ja razviva sobstvenata progresija vo svetski pa makar i balkanski ramki .. naprotiv.Grujo gi natera mladite kako mene da si zaminat od drzavata i da otidat barem do najbliskata zemja da pobarat uspeh srekja i zadovolstvo kako sto jas tuka go najdov, tamu kade mislete deka kje ne sotrat .... zalno e deka ne gledame kako vo sobstvenata drzava ni ja krsat srekjata ... i za kraj, alal vera za deckoto i pomislete za tie 45 procenti i idninata na makedonija posle 10 godini.

--- надополнето ---

Abe jas znam sto kazav ... tocno toa sto go citas no so toa nesto sakav da kazam nesto na nekoi faci tuka, znaat sto sakav da kazam.I ti sam si go kazuvas toa sto sakam da go kazam ... a bugarite so potegov okolu bobi isto taka ti ukazuvaat na toa sto se krie vo mojot post. ;)

Браво, алал му вера, што да ви кажам...
А тоа Бугарите што направиле, направиле.
На секој студент на генерацијата му се случува тоа а не дека бил Македонец, не тресете зелени., мољив ве.

Честитки Боби. Гордост ми е што го читам ова. Од каде е детево и може слика да го видиме??? :)

Ja slika od detenceto

273487.jpg

Kje da e od Kochani. :-)

http://www.komarec.com.mk/poveke.php?id=5725

--

Kako i da e, chestitki, bash mi e drago.

Предуслов за да се запишеш на факултет во Бугарија е да поседуваш бугарски пасош, со тоа автоматски стануваш и Бугарин. Исправете ме ако грешам. Тоа е потег кој не го поддржувам воопшто. Во секој случај, убаво е да се знае дека волку квалитетни студенти потекнуваат од Македонија. Честито.

Не е предуслов, мојш како странец ( македонец ) да си се запишиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom