Bob Marley Day 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Nocturnal
  • Време на започнување Време на започнување
Дефиниција за Боб Марли ден:Тоа е ден кога сите тинејџери се прават хардкор фанови на Боб Марли иако во живот имаат слушнато само 2 песни од него. После одење на настанот следат статуси на фејсбук од типот: Супер си поминавме со срцките.Боб Марли закон. Legalize marijuana.

Многу мрчање за ништо. Вие другиве како да слушате еден куп артисти од <внеси тука каква музика слушаш>. Сигурно имате ~5 изведувачи редовно ги слушате, другиве онака... успат може да пуштите нешто. Така и некој скоро секој ден си слуша Боб Марли и уште некој други 2-3ца...

И ја од реге повеќе ги слушам Марлиеви :pos: за разлика од некој други како Ephraim Juda, нашиве Канон и Conquering Lion, ZAA, Hornsman Coyote, SOJA, ...

Ја дури многу и не го слушам Марли. Појќе сум по даб-от и рутс-от. Еве дел од Растафари дискографијата без Даб-от :D

1govas.jpg

Mnogu ubavo razbiram sto znaci Rastafari dvizenjeto, od kade poteknalo i niz se sto pominalo. Nikade pogore ne spomnav kolku znam/ne znam tuku ti toa samo sto go spomna i sugestirase deka mozebi jas ne znam sto te uveruvam e gresno. Jas ke prodolzam da slusam sto sakam, ama tebe ne bi trebalo da ti e gajle sto slusam jas zasto toa e moja rabota. Ako jas slusam reggae, toa znaci deka toa i slusam. Ako ti sakas da se smetas za raper, ama ne znaes nisto povekje od Eminem/50 Cent ne znaci i deka ne slusas rap, tocno? Generaliciite ne se dobri brat, posebno ne koga prerasnuvaat vo provokacii. Ama nejse, moze da prestaneme da se karame zasto e sprotivno na duhot na denot, sigurno e protiv toa za sto dvizenjeto se zalaga.

Не те убедував во ништо,мразам да убедувам некој во нешто,само го пишав тоа што го пишав затоа што мразам кога на еден човек му се дава заслугата за која се залагале многу повеќе луѓе.Но тоа не е важно,не ни имав цел да те провоцирам тебе или некој друг,ако сте сватиле така извинете,и да,имаш право,во духот на регето и Б.Марли да престанеме со дискусијава.

Дефиниција за марли деј ( од постот погоре ) мрчење за џабе ( како што се кажа од друг пост погоре ) на марли нема кој не му знае барем 5 песни , а макар и ниедна да не му знае целата дешавка е многу добра денот ако е убав полн парк пиво трева дружење , најбоље ден што се дешава у парк,па некој и да не ни знае кој е марли би отишол за уживање у лепотата од ден што се нуди :)

На крајот на краевите, настанот е Боб Марли ден, а не реге фестивал. сите шо го поштуват него и неговата музика ке сакат да бидат таму. Не мора секој да биде реге фанатик за да биде ОК таму.

Битно е да има позитивна енергија, не е битно кој колку го знае Марли. Позитивната енергија уствари е целта, не колку ги знаат песните.

Како и секоја година си поминавме ТоБ, убав и позитивен ден :)

Позитивна енергија на квадрат. Тоа е најважното, убав ден. Прекрасен ден...

Ex, kamo 2-3 puti u mesecot da ima vakvi desavki u nasiot grad.... Bob Marley day e edna od poubavite stvari koi mu se desavaat na Skopje!

Дефиниција за Боб Марли ден:Тоа е ден кога сите тинејџери се прават хардкор фанови на Боб Марли иако во живот имаат слушнато само 2 песни од него. После одење на настанот следат статуси на фејсбук од типот: Супер си поминавме со срцките.Боб Марли закон. Legalize marijuana.
Де порано го слушав марли, и уште вртам по нешто... не се вратив со фб статус и сл. срања, ама сепак добар себет да се седне во парк да се пие пиво :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom