Bob Marley Day 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Nocturnal
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Локација
Кочани/Скопје
Веб-сајт
ultim8.info
„Поминаа многу години позади нас, оваа е десетта година. Но, на РЕГЕ ФЕСТИВАЛИТЕ првата година не се смета, така што оваа ја сметаме како деветта :))) Од 2003, кога беше одржан за првпат, овој настан расте и со својата големина и со својата важност, собирајќи секоја година неколку илјади посетители, вклучувајќи голем број музичари и диџеи кои преку нивната уметност ја пренесуваат универзалната порака на мирот. Доближувајќи ја РЕГЕ МУЗИКАТА и пораката на БОБ МАРЛИ- ONE LOVE, ONE HEART, A WORLD WITHOUT BORDERS до сите луѓе, овој настан е нешто што се памети засекогаш... Сите ние како поединци треба да придонесеме за овој настан, да продолжи да се развива и да прерасне во уште поголем на сечие задоволство.“

https://www.facebook.com/events/343946242335907/
http://reggae.mk/nastan/bob-marley-day-2012

RTmE7.jpg

идеме обавезно, добра релакс забава :)

бреј како ми улета баш на ден пред испит и на 3 дена пред испит :notworthy:

"Што музика слушаш? -Реге".А да го прашаш освен Боб Марли друг реге пеач/група незнае.

Ке биде опуштенка,фишои и пиво ке се љока и ке се кулира цел ден во името на боби :)
R.I.P нај позитивниот човек во музичката индустрија :)

"Што музика слушаш? -Реге".А да го прашаш освен Боб Марли друг реге пеач/група незнае.

Зашто мора да се кења? Поруката е битна и ако слушачот ја сфатил и ја применува тогаш целта е постигната без разлика дали е од Боб Марли или сасвим некои други :)

Зашто мора да се кења? Поруката е битна и ако слушачот ја сфатил и ја применува тогаш целта е постигната без разлика дали е од Боб Марли или сасвим некои други :)

Не кењам,кажувам така како што е.

Оооо овој ден го чекав, обавезно се присуствува.
Јас од боб марли ги знам песните а од други реге изведувачи така чат пат по нешто.
Кажете ми кое време неговите песни ке се свират, бидејки претпоставувам нема цел ден само боб марли да се слуша?
Ке одам само кога неговите песни ке се свират, и после најверојатно ке си идам.

Оооо овој ден го чекав, обавезно се присуствува.
Јас од боб марли ги знам песните а од други реге изведувачи така чат пат по нешто.
Кажете ми кое време неговите песни ке се свират, бидејки претпоставувам нема цел ден само боб марли да се слуша?
Ке одам само кога неговите песни ке се свират, и после најверојатно ке си идам.
Преку ден дојди си.:ROFLMAO:
Послем 12.

Обавезно секоја година. Ден преполнет со среќа, позитивна еуфорија. Љубов бе! :)

Jas slusam reggae i ne znam nitu eden drug izveduvac osven Bob (osven UB40 i sinovite negovi gi znam na strana) i bas me zabole ako nekoj kako tebe misli deka jas ne slusam reggae i saka da kenja na nastanov. Ne znam dali ima nekoj pogolem fan na Bob Marley na moi godini, go slusam od 13/14 godini, imam eden kup kaseti/cd-a/dvd-a/maici/knigi od/za nego. Zdravje, koga kje se najdam vo Makedonija nekoj maj vo idnina so sigurnost kje prisustvuvam, a dotogas ubav pomin imajte si :)

Jas slusam reggae i ne znam nitu eden drug izveduvac osven Bob (osven UB40 i sinovite negovi gi znam na strana) i bas me zabole ako nekoj kako tebe misli deka jas ne slusam reggae i saka da kenja na nastanov. Ne znam dali ima nekoj pogolem fan na Bob Marley na moi godini, go slusam od 13/14 godini, imam eden kup kaseti/cd-a/dvd-a/maici/knigi od/za nego. Zdravje, koga kje se najdam vo Makedonija nekoj maj vo idnina so sigurnost kje prisustvuvam, a dotogas ubav pomin imajte si :)

Реге е движење претопено во музика - растафари движење и е многу порано основано од колку Б.Марли кога почнал да пее и пишува песни,ако ја слушаш музиката а не ја разбираш нема потреба да дискутираме.Моево тука не е кењање туку го кажувам тоа што ти веќе го потврди,не те спречувам да го слушаш само Б.Марли или слично,туку ако си веќе толку голем фан колку што кажуваш би требало да знаеш нешто повеќе околку тaa тематика.

Честито за 10 тиот фестивал, зарем пројде толку време? Памтам на првиот дека бев и уште на неколку после тоа ако не се лажам на 2 немам присуствувано. Успех и понатаму и убава забава во петок. Пазете со спанаќот.

Popeye-Spinach.jpg

Реге е движење претопено во музика - растафари движење и е многу порано основано од колку Б.Марли кога почнал да пее и пишува песни,ако ја слушаш музиката а не ја разбираш нема потреба да дискутираме.Моево тука не е кењање туку го кажувам тоа што ти веќе го потврди,не те спречувам да го слушаш само Б.Марли или слично,туку ако си веќе толку голем фан колку што кажуваш би требало да знаеш нешто повеќе околку тaa тематика.

Mnogu ubavo razbiram sto znaci Rastafari dvizenjeto, od kade poteknalo i niz se sto pominalo. Nikade pogore ne spomnav kolku znam/ne znam tuku ti toa samo sto go spomna i sugestirase deka mozebi jas ne znam sto te uveruvam e gresno. Jas ke prodolzam da slusam sto sakam, ama tebe ne bi trebalo da ti e gajle sto slusam jas zasto toa e moja rabota. Ako jas slusam reggae, toa znaci deka toa i slusam. Ako ti sakas da se smetas za raper, ama ne znaes nisto povekje od Eminem/50 Cent ne znaci i deka ne slusas rap, tocno? Generaliciite ne se dobri brat, posebno ne koga prerasnuvaat vo provokacii. Ama nejse, moze da prestaneme da se karame zasto e sprotivno na duhot na denot, sigurno e protiv toa za sto dvizenjeto se zalaga.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom